TRE ÅR SENERE….

… skal jeg tilbake til byen som var mitt hjem for ni måneder ♥ Vi har booket årets sommerferie, og det kribler i magen av tanken på at jeg skal tilbake til New York. Selv om jeg ikke helt likte å bo i byen (standarden på boliger er jo SÅ mye lavere (og dyrere) enn i Norge), er det ingen tvil om at byen er helt fantastisk. Så det betyr veldig mye for meg at jeg endelig får vise Matias byen, det var jo faktisk der jeg bodde da vi ble sammen. Vi skal være der med svigers også, så jeg kommer naturligvis til å være guide, hehe. Det jeg gleder meg mest til er alle spisestedene jeg har savnet! Mat er jo livet. Vi blir der i én uke, og det blir “eneste” sommerferien i år, siden vi sprenger budsjettet vårt på denne turen, haha. Jeg har forresten tenkt lenge at jeg må lage en New York-guide, er det stemning for det? Det kan forsåvidt hende at det blir etter sommeren, så har jeg litt oppdaterte bilder derfra! 

– Har dere planlagt sommerferie enda? 

ALL WRAPPED UP

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kom på at jeg hadde ett par bilder jeg ikke hadde vist dere fra Amsterdam! Det skulle jo egentlig være antrekksbilder, men jeg er jo bare helt innpakket, så jeg kan liksom ikke kalle det helt det heller. Det var jo ISkaldt den dagen, så det var faktisk helt uaktuelt å kle av meg eller åpne opp noe for bildene, haha. Det skal sies at jeg har fryst mye for antrekksbilder før, men det er ikke ALLTID det er verdt det. 

Jeg kom nettopp hjem fra å ha hentet en levering fra Too Good To Go. Regner med de fleste av dere har hørt om den appen? Så nå har vi fått digg bakst i hus, i tillegg til at jeg tok påskehandelen tidligere i dag, så matskap og kjøleskap er fylt opp med masse digg til påsken! Mangler litt godis da, men jeg venter med det til onsdag siden det er da påsken virkelig starter. Kjøper jeg før er det en ganske stor fare for at det er spist opp innen den tid, hehe. 

EASTER MOOD

God søndagskveld til dere ♥ Håper dere har hatt en fin helg? Jeg tok, som jeg ofte gjør, bloggfri i går, for som jeg har sagt før er det så få som leser blogg da, og så hadde jeg rett og slett ingenting å blogge om. Når jeg har jobblørdag blir det liksom ikke så mye spennende å fortelle. Jeg kjøpte med meg noen fine, gule tulipaner etter jobb i går da, og dermed ble det straks litt påske/vårstemning i leiligheten. Nå er jeg så klar for vår at jeg ikke vet helt hvor jeg skal gjøre av meg, det er jo ingen tvil om at det har vært en lang vinter i Norge i år. Den har forsåvidt vært veldig fin her iallefall, med MYE sol, og det syns jeg har vært fantastisk. Det er liksom ikke ofte det er skogbrannfare her på Vestlandet, hehe. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så nå er her altså litt påskestemning i heimen! Påsken kom jo veldig tidlig i år, og det føles jo ikke noe spesielt ut, men så har jeg egentlig ingen påsketradisjoner heller. Bortsett fra påskeegg selvfølgelig, så da er det jammen bra at mamma kommer hit neste helg og kan ordne det ♥ Jeg skal uansett kose meg i påsken og slappe helt av på de røde dagene iallefall! Ellers skal jeg jobbe litt, og så tenker jeg at jeg må på jakt etter noen vårlige puter å ha i sofaen. Jeg trenger rett og slett litt mer farger på stuen. Treningen blir som vanlig gjennom hele uken, og så håper jeg på å få til iallefall én skitur. Det har kanskje vært vårtemperatur i helgen, men fra i morgen av blir det kaldt og fint igjen. Det er helt greit i påsken ♥

– Hva er deres planer for påsken?

DEN STRESSA GENERASJONEN

Jeg kom over denne videoen på Twitter her en dag, og følte nesten jeg måtte skrive et innlegg om det, rett og slett fordi jeg kjente meg så mye igjen i det hun sa om vår generasjon, Millennials. Jeg er sikker på at uansett hvilken generasjon man er fra, så har man gått gjennom noen år med litt stress, for eksempel i starten av 20-årene, med tanke på økonomi, studier, jobb osv. Men jeg tror absolutt at der kan ligge litt mer stress med vår generasjon, mye pga presset som kommer fra den store rollen sosiale medier har i livet vårt. 
 

Som hun sier i videoen så viser studier at vår generasjon, millennials, føler seg stresset i over seks timer hver dag. SEKS timer!! Det er så mye det! Og når jeg tenker over det selv høres det ganske riktig ut. Vi er jo så unge og har hele livet vårt foran oss, men vi vet jo aldri helt hvordan livet kommer til å bli. For meg er det nok mye av den uvissheten som stresser meg. “Tenk om” eller “hva hvis”. Min største drøm er jo at jeg ender opp med en jobb som jeg stortrives med, som jeg kan leve godt av, og at jeg har stiftet familie som jeg fint kan ta vare på. Penger er absolutt ikke alt, men det er jo ikke tvil om at det hjelper mye å ha god økonomi, og jeg kan jo ikke la være å håpe at økonomi ikke vil være noe problem når jeg er eldre. 

Selv om jeg klarer meg fint økonomisk, kan jeg ikke la være å bekymre meg heller nå som vi har boliglån og andre økonomiske forpliktelser. Vi hadde aldri kjøpt leilighet om vi ikke visste at vi klarte å betale, og det er en grunn til at vi satte en grense på hvor mye vi var villig til å betale. Likevel kan jeg jo ikke la være å bekymre meg litt heller. “Tenk om” det plutselig skjer noe som gjør at vi må bruke masse penger. På bursdagen min var vi i byen for å shoppe litt av det jeg hadde fått i bursdagspenger, men jeg klarte nesten ikke kjøpe noe for jeg var redd for at jeg kanskje kom til å trenge de pengene til noe viktigere senere. Jeg vet jo at den tankegangen bare er en del av det å bli voksen og det økonomiske ansvaret vi nå har, men det er slitsomt også å tenke på den måten, og det ødela egentlig en del av bursdagen min, min egen tankegang. 

Er det én ting jeg gjerne skulle visst om fremtiden, så er det om det kommer til å gå bra. Jeg regner med det gjør det, men jeg kan jo ikke la være å bekymre meg og stresse litt likevel. Som sagt, jeg hater den uvissheten og å ikke helt ha kontroll. Man kan jo aldri ha kontroll på fremtiden, og det er jo det som er spennende, og skremmende. Det vi kan gjøre er å fortsette å jobbe hardt, nyte livet som det er nå, og ta en dag om gangen. 

PLAID SUIT

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Suit Bershka / Purse Cubus

Hvor kul er ikke denne dressen? Jeg eier jo ikke noe lignende, og dette er jo en ganske stor trend for tiden, så jeg klarte ikke helt å la være å skaffe meg en selv. Det ble det eneste jeg klarte å shoppe i Haag, haha. 

Jeg føler meg ganske sliten denne uken, så jeg tillot meg å sove litt lenger i dag, og det kjente jeg at jeg trengte, selv om jeg som vanlig blir litt stresset når jeg sover litt lenger. Nå har jeg nettopp kommet hjem fra jobb, og har bare planer om å ligge på sofaen resten av kvelden. Håper dere har hatt en fin dag ♥

HAAG/AMSTERDAM VLOG!

Hei dere! Litt sent innlegg i dag, men det ble plutselig jobb på meg i kveld, så da rakk jeg ikke publisere innlegget før. Jeg har fått redigert videoen fra helgen, jeg filmet bittelitt fra Haag, men mest i Amsterdam. Planen var jo egentlig å filme enda mer, men det var jo SÅ KALDT! Haha, uff. Men litt filming ble det jo, og jeg håper dere liker videoen! 

AMSTERDAM

Home sweet home ♥ Vi kom hjem i dag, og det var jo godt det også. Nå har jeg endelig landet i sofaen, etter å ha pakket ut, handlet mat, og dusjet av meg flyturen. Jeg blir så sliten av å fly, så jeg kjenner iallefall at jeg skal legge meg tidlig i dag. Det er alltid så godt å komme hjem til egen seng, og jeg gleder meg til å dra på trening i morgen tidlig også! 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi var som sagt i Amsterdam på lørdag, og DET VAR. SÅ. KALDT! Vi var jo forberedt, så jeg hadde på meg ullsokker, ullsinglet, og var som dere ser ovenfor ganske godt pakket inn. Det var likevel ikke nok da, for den vinden var bitende kald, og vi gikk egentlig bare og hakket tenner hele dagen. Men det var jo uansett kjekt å være tilbake og se litt mer av byen, og vi gikk rundt og kikket i butikker, spiste en god lunsj (og ikke minst CHURROS♥), møtte kjentfolk, og benyttet oss av enhver mulighet til å komme litt inn i varmen. Jeg holder forsåvidt fortsatt på det at jeg liker Haag bedre da, hehe. 

Håper dere har hatt en fin start på uken ♥

B-DAY

Hei dere, og god søndag! Har dere en fin en? Det har jeg, jeg har nemlig bursdag i dag! Startet dagen med en god frokost, før Matias og jeg tok turen til byen i håp om litt shopping. Det viste seg å være lettere sagt enn gjort å bruke bursdagspengene mine, så det ble ikke mer enn ett par plagg. Menmen! Snart drar vi i retning stranden, der skal vi spise middag. Jeg syns det er fint å være her på bursdagen min, sammen med kjæreste og familie, uten å gjøre altfor mye ut av dagen. Jeg blir jo feiret, men jeg er ikke interessert lenger i å ha noe stor feiring med masse oppmerksomhet på meg. Vet ikke hvorfor det har endret seg, men sånn er det jo bare. 

I morgen drar vi hjemover, og det har jeg som alltid blandede følelser til, men det er jo alltid litt godt å komme hjem til leilighet og rutiner. 

– Hva gjør dere i dag?

DAGEN ALT GIKK GALT

Som jeg sa i går var dagen en ganske mislykket dag, så jeg skal prøve å fortelle dere litt her. Det startet med at vi skulle sykle til en CrossFit-box her, siden Matias skulle ta ukens Open-økt der. Vel, det var lettere sagt enn gjort, for GPS-en ville virkelig ikke spille på lag, i tillegg til at det var ufattelig vanskelig å finne Crossfiten i det området det lå i, altså ingen skilting eller noe. Så måtte Matias betale for timen, og de tok ikke kort, og Matias endte vel opp med å holde på i én time for å finne minibank, fant til slutt en som ikke funket, men fikk da tatt ut i en kiosk. Mens han syklet rundt for å ordne penger satt jeg i CrossFit-boxen og frøs og var sulten, hehe. Så tok det en liten evighet å sykle hjem igjen også, i regnet, med GPS-en som fortsatt ikke spilte på lag.

Det gikk heldigvis fint når vi kom oss inn i varmen igjen og fikk i oss litt mat, og etter ett par timer hjemme dro vi til byen for å kikke litt i butikker, og da hjalp det litt på humøret at Matias fant noen sko han hadde lyst på i første butikken vi var inne på. Men selvfølgelig etter ett par timer fant plutselig ikke Matias bankkortet sitt, og da var det på’n igjen med all ulykken. Heldigvis hadde han bare brukt lommeboken der han kjøpte skoene, og da var vi for en gangs skyld heldig og fant igjen kortet der. På denne tiden var vi så lei av hele dagen at vi fant ut at det var best å dra hjem igjen før det skjedde noe mer. Dagen endte forresten med at Matias gikk tom for strøm og ikke husket PIN-koden sin (han byttet telefon operatør for noen uker siden), så i dag måtte moren låse seg inn i leiligheten vår for å finne koden. Haha, er det mulig.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a6 preset

Det høres kanskje ikke ut som en dag med mye uflaks, men jeg tuller ikke når jeg sier at typ alt som kunne gå galt i dag, gikk galt, haha. I dag har vi vært i Amsterdam, og det var kaldt! Mer om det ved en senere anledning, nå har mormor og morfar også kommet hit, så jeg vil bruke litt tid med de før vi legger oss! 

– Har dere hatt en fin dag? ♥

TOUCHDOWN HAAG

Hei fra Haag! Åh, hvor skal jeg starte? Føles egentlig ut som jeg har vært her en evighet allerede, men så er det bare én dag. Vi hadde en kort og grei flytur hit i går, det er jo så greit at det går direktefly fra Ålesund og at det er en såpass kort reise. Det var iallefall veldig fint å få se familien min igjen, to måneder er litt for lenge. Stella har allerede begynt å blande endel engelske ord inn i norsktalen, og det er så gøy å høre. Matias er også med hit denne gangen, og det er kjempekoselig å få vise han byen også. Vi har fått utforsket litt i dag da, men det må faktisk få sitt eget innlegg, for denne dagen har egentlig vært ganske katastrofe, haha uff. Jeg skal fortelle i morgen! 

I morgen skal vi ta turen inn til Amsterdam, og det gleder jeg meg veldig til! Forhåpentligvis våkner jeg ikke opp syk denne gangen, som jeg gjorde sist vi dro til Amsterdam, så kan jeg nyte turen litt mer denne gangen. Det blir forsåvidt typ 20 grader kaldere enn det var der forrige helg, men vi får bare kle på oss! Mot kvelden kommer mormor og morfar også hit, det blir så kjekt! 

God helg, fine dere! ♥