BILDEDRYSS FRA IGÅR
Når vi hadde 1 minutt stillhet, fløy det en stor flokk med måser over oss. Utrolig fint.

Fran Heely sang Sing.To stk. fornøyde jenter med godteriet jeg hadde kjøpt til dem på Tax Free.


Festivalbaby ♥

Et bilde mamma tok med iPhonen sin.Kom hjem fra Giske litt over åtte i går kveld og da kom Andrea, og vi koste oss med is, tv og prating resten av kvelden ♥

– Hva syns dere om bildene?

TYRKIA, DEL 1
Flymat….


Tatt fra hotellrommet, ikke langt til stranden med andre ord.
Dette bildet og de to ovenfor er ikke redigert. Ville vise hvor nydelig havet er ♥Her har dere et lite bildedryss fra første dagen i Tyrkia! Flere bilder kommer enten senere i dag eller i morgen. Del 1 av spørsmålsrunden holder på å lastes opp på YouTube nå, så den får dere også enten senere i dag eller i morgen.
Nå drar jeg på Sommerfesten på Giske, en årlig “festival” på en av øyene utenfor Ålesund. Skal være mange bra artister, så vi snakkes i kveld!

– Hva syns dere om bildene?

22. JULI 2011

For én uke siden skjedde det en stor tragedie i Oslo og på Utøya som har forandret oss alle. På den tiden var jeg i Tyrkia, og i dette innlegget får dere mine tanker rundt dette.

Den 22. juli 2011 klokken 17:27 (18:27 tyrkisk tid) tikket det inn en melding på mobilen min fra Johan Thomas der det sto blant annet: “ville bare informere om at de har vært terrorangrep i Oslo, sjekk vg! sykesteee!!” Jeg visste ikke hva jeg skulle tenke eller hva jeg skulle gjøre. Jeg sa ifra til pappa og Lillian, før jeg så sendte melding tilbake til Johan Thomas og til mamma der jeg spurte hva som hadde skjedd. Jeg følte meg skikkelig hjelpesløs. Vi hadde ankommet Tyrkia den dagen og hadde ikke fått koblet oss på internett, så vi hadde ingen måte å sjekke nyhetene på. Hotellet visste nok ikke tragedien ennå heller. Jeg fikk så vite om at det var en bombeeksplosjon i regjeringskvartalet. Vi var helt i sjokk alle sammen.

1-2 timer senere var vi kommet på hotellet til Marte og Kristian og de hadde heldigvis både internett og tv2 på hotellrommet sitt. Da fikk vi vite om skytedramaet på Utøya også. Dette var uvirkelig. Jeg visste ikke hva jeg skulle si, jeg visste ikke hva jeg skulle tenke engang. Hva har skjedd?! Jeg skal innrømme at jeg tenkte en liten tanke om at Al-Qaida var innblandet, men jeg ville ikke trekke forhastede slutninger heller. Vi fikk vite at rundt 10-20 var omkommet. Når vi kom tilbake på hotellet den kvelden fikk vi sett på TV2 nyhetene i resepsjonen. Nå fikk vi heldigvis oppdatert oss enda mer.


Første jeg fikk høre nesten morgen var at rundt 80 var omkommet. Shit! Dette var helt uvirkelig. At noe så grusomt kunne skje med lille Norge. Og ikke minst at et menneske kunne gjøre dette mot så mange, helt uskyldige folk, som bare ville hjelpe landet sitt. Barn og tenåringer som hadde det gøy på sommerleir og gjorde det de var interessert i. Så kom den mannen på øya iført en falsk politiuniform, som sa at han hadde informasjon om bombingen i Oslo, ba dem komme nærmere og så skjøt dem. Mange så vennene deres bli skutt rett foran øynene på dem.

Alle mine varmeste tanker går til alle ofre og pårørende av denne fæle tragedien. Hvil i fred, alle omkomne.

Og når det gjelder bloggingen min så kommer den nok til å forbli vanlig, selv om jeg er veldig påvirket av denne tragedien. Bloggene kan være en fin måte å få tankene bort fra tragedien en liten stund og lese noe positivt for en liten stund. Og som Cathrine skrev: if I can use this as an arena to spread some positivity, I damn well will.

– Hvordan opplevde du 22.juli? Fortell gjerne om dine tanker rundt denne tragedien i kommentarfeltet ♥

HJEM, KJÆRE, NYE HJEM

Jeg er hjemme! Kom hjem i går kveld og da ville jeg bare slappe av med familien ♥

Som dere kanskje skjønte fikk jeg aldri koblet meg på internettet på hotellet, det funket rett og slett ikke.. Verken på mobiltelefoner eller pc. Til slutt fant vi ikke nettverket lenger engang, såå da ble det en internettfri ferie. Jeg kunne ha gått på en internettkafé, men jeg kom meg aldri så langt, eheh. Men nå er jeg hvertfall hjemme, og det er deilig. Kjente det var litt kjipt å ikke være hjemme når tragediene i Oslo og på Utøya hendte, hadde veldig lyst til å delta i fakkeltoget osv.


Har mange innlegg å legge ut fremover, blant annet noen bildeinnlegg fra Tyrkia og litt om hvordan jeg opplevde 22. juli. Selv om jeg var i Tyrkia da, vil jeg fremdeles lage et innlegg om mine tanker osv. 

– Hva har dere gjort den siste uken?

VEL FREMME I TYRKIA

Ville bare si at jeg er vel fremme i Tyrkia, uten internett på hotellet.. Sitter på et annet hotell nå, hos Marte (stesøsteren min) og kjæresten hennes. Forhåpentligvis blir internett på hotellet fikset, for jeg føler meg litt tom uten internett, haha! Spesielt når jeg hørte om det som skjedde i Oslo, helt sykt!! 

Vi snakkes forhåpentligvis senere, nå skal vi ut og spise! Håper dere har det bra hvor enn dere er! ♥

TYRKIA NEXTKjenner at jeg gleder meg veldig til å komme til varmere strøk nå! Kan forresten informere dere litt om hvordan det blir med bloggingen der borte; det står på nettsidene at det er internett i fellesrom på hotellet, så da må jeg vel gå ned dit hver gang jeg skal blogge, så da sier det seg selv at det ikke blir sånn supermye blogging. Men minst ett innlegg hver dag skal jeg nok få til. Jeg vet ikke hvordan det blir med Prosjekt 365 der nede, men det får jeg ta som det kommer. Og det blir sikkert en del “I dag har jeg…. ” – innlegg, men er det ikke sånn det skal være når man er på ferie da?

Så da snakkes vi når jeg kommer frem til Tyrkia, om ikke på flyplassen eller noe sånt. Flyet går i kveld fra Molde, så vi er vel fremme sent på natten/tidlig på morgenen på hotellet.

– Hva skal dere i dag?

DAG 209

*Vann i munnen*

Nå er jeg for det meste pakket og klart til Tyrkia, begynner å bli litt reisesyk nå, spesielt når jeg ser på værmeldingene for både Alanya og Ålesund, helt det motsatte omtrent, haha.
Kjekt at dere gleder dere til å se rommet mitt forresten! Ser frem til å få det ferdig når jeg kommer hjem 🙂

– Skal du reise noen steder resten av ferien?