KEEPING ME ACTIVE

På nyåret kjøpte jeg meg en liten dings som kunne motivere litt ekstra til trening og generelt bevegelse, nemlig en Fitbit Charge 2. Jeg har alltid tenkt at sånne var veldig dyre, men prisen var virkelig ikke ille syns jeg. Nå spørs det vel hvor komplisert og hvor mye den skal tracke, men denne her er mer enn nok for meg iallefall. Denne tracker antall steg, måler puls, søvn, trening og egentlig det meste som har med kroppen din å gjøre, haha. Og den gir meg en liten påminnelse om å bevege meg om jeg ikke har gjort det på en stund, hehe. 


Det skjedde noe rart med refleksjonen på skjermen på bildet her, så det ser ut som skjermen er delt, men det er den altså ikke. 

Det jeg syns er mest interessant er å se hvordan jeg sover om nettene, og det varierer veldig tydeligvis. Da får jeg se hvor lang tid det tar før jeg sovner, hvor mye jeg har vært våken og om jeg har bevegd meg mye. Jeg liker veldig godt alarmen også, den bare vibrerer på hånda når jeg skal våkne, og jeg syns det er så mye mer behagelig å våkne på den måten. 

Jeg kjøpte min på Elkjøp, og dette er bare et genuint tips fra meg fordi jeg er så fornøyd. 

– Har dere noe sånt? Det er jo så mange ulike typer på markedet nå!

EN LITEN THROWBACK..

… til den tiden mitt drømmeyrke var fotograf! Jeg tok såå mange bilder på denne tiden, det var vel rundt 2010 og 2011, og kreativiteten var virkelig på topp. Jeg gikk gjennom den eksterne harddisken min og tenkte at nå når jeg har begynt å blogge igjen så må jeg jo nesten mimre litt tilbake også! Disse bildene er noen av mine favoritter fra den tiden.


Husker jeg var sååå fornøyd med at jeg fikk med røyken fra kaffen på bildet, haha.

Rart å tenke på at det nærmer seg 7 år siden jeg tok noen av disse bildene! Tiden går så fort, og så mye har forandret seg. Jeg som var så sikker på at jeg måtte bli noe innen fotografi, men ironisk nok ombestemte jeg meg en god stund etter jeg begynte på Medier og Kommunikasjon, haha. Jaja, sånn kan det gå. Det ledet jo til min interessere for mote, så jeg er jo veldig glad for at det ble sånn. 

CHUNKY KNIT

                                                                       − On a cold day in January −


Antrekk Bik Bok


Veske Alexander Wang
Sko Bianco

God mandag dere! Jeg syns mandager er så deilig nå, og elsker starten på en ny uke. Det er nok en fare for at dette kommer til å endre seg når jeg begynner å studere igjen, så enn så lenge skal jeg holde fast på denne gode mandagsfølelsen. Legge en plan for uken (begynner gjerne med dette på søndagene), fylle opp kjøleskapet og få inn ukas første treningsøkt. I kveld blir det nok en liten “pampering-session” også, med en god dusj, etterfulgt av skrubb og ansiktsmaske. Vet ikke med dere, men jeg liker faktisk bedre å gjøre dette på mandager enn søndager. Litt luksus i hverdagen ♥

– Hva syns dere om antrekket, og har dere noen spesielle planer for uka?
 

MY WORKOUT ROUTINE

Trening har vært en stor del av livet mitt lenge nå, selv om det i fjor ikke gikk helt etter planen ettersom jeg var mye dårlig (les 2016-innlegget her om du ikke forstår). De siste månedene har jeg trent på et splitter nytt treningssenter, som i seg selv har vært veldig motiverende, og nå føler jeg at jeg er inne i en god rutine med trening. Jeg kommer nok til å skrive om trening av og til her siden det som sagt er en stor del av livet mitt og er noe som interesserer meg, og da er jo det naturlig at jeg vil skrive om det. 

Jeg har et mål om å trene seks dager i uken, men jeg lytter til kroppen min. For eksempel denne uken ble det kun tre økter fordi jeg på starten av uken ikke var i form (forkjølelse). Og det er helt greit, det er sånn som skjer. Det viktigste er det å komme seg på trening igjen når kroppen er bedre igjen, fordi jeg vet hvor vanskelig det kan være å komme seg tilbake når man har hatt et lite opphold.

Processed with VSCO with se3 preset

Dette året vil jeg bli sterkere. Virkelig mye sterkere. I begynnelsen av januar startet jeg på et 12- ukers knebøyprogram kalt “Hatch Squat”, og det programmet presser meg til mitt ytterste, og på bare noen få uker merker jeg stor forskjell, så jeg er veldig spent på hvor mye jeg tar på slutten av programmet. Dette programmet har to økter i uken, og sammen med den tar jeg rygghev for å styrke korsryggen. Ellers har jeg dager hvor jeg trener bryst/triceps, rygg/biceps, eller rygg/skuldre. Mage tar jeg litt her og der, haha. Kondisjonstrening må også til, så jeg trener av og til geriljaintervaller etter brystøktene, og av og til løper jeg 4 x 4 intervaller. Denne må jeg få til oftere, men jeg sliter sååå mye med å motivere meg til den, hehe. 

Processed with VSCO with a6 preset

Nå skal det sies at grunnen til at jeg var forkjøla i begynnelsen av uka kan ha vært fordi jeg begynte litt hardt ut med denne treninga, det lureste er jo å jobbe seg oppover med antall økter i uka osv, hehe. Men sånt har jeg ikke tid til altså, jeg vil jo trene mye! Neida, men har man ikke trent på veldig lenge så er det iallefall lurt å jobbe seg oppover. Det viktigste er jo å bevege seg mye, enten man trener på treningssenter, trener noe hjemme, jogger ute, går på en idrett eller går turer. Alt hjelper! Trening er noe man skal gjøre for sin egen del, og da er det greit å finne en type trening som du liker selv. 

Processed with VSCO with se3 preset

Nå har jeg også skaffet meg en device som hjelper meg å tracke all aktivitet, men den tror jeg må få sitt eget innlegg, for nå ble dette innlegget litt lenger enn planlagt, oops. 
 

– Trener dere noe?
 

WEEKEND SMOOTHIE RECIPE

Jeg lager smoothie nesten hver eneste dag, og har prøvd endel ulike oppskrifter, men nå har jeg funnet 2-3 stykker som virkelig har blitt mine favoritter. I hverdagen liker jeg å gå for litt grønnere smoothies, mens i helgen er det kjekt med en litt søtere en. Jeg fant denne oppskriften da jeg Googlet smoothie med mandelsmør, nemlig fordi jeg har en krukke med mandelsmør som jeg syns var for seig til å spise sammen med andre ting, så da tenkte jeg det var perfekt i en smoothie. Denne ble fort en favoritt, og jeg har laget den hver helg siden. 

Til to glass eller ett stort (0,5l) trenger du:

♥ 1 banan

♥ 1/2 cup (125ml) frosne jordbær

♥ 1/4 cup (60ml) yoghurt naturell

♥ 1 spiseskje + 1 teskje mandelsmør eller peanøttsmør

♥ 1 spiseskje honning

♥ 1 cup (250ml) vann

♥ En liten klype salt

Hiv alt i blenderen, og du får en søt, rosa smoothie som er perfekt til helgen ♥

– Har du en god smoothieoppskrift til meg? 
 

WOOL CAPS AND PINK SNEAKERS


Ullcaps Cubus
Flanellskjorte Cubus (fra i fjor)
Kåpe Bik Bok (MK&A kolleksjonen)
Bukse Bik Bok
Sneakers Adidas, Urban

Først og fremst: tusen takk for all den fine tilbakemeldingen jeg har fått på at jeg har startet å blogge igjen! Det minner meg bare på det kjekkeste med å blogge, nemlig alle de fine ordene man får. Jeg holder fortsatt på å venne meg til tanken på at jeg blogger igjen, det vil si prøve å ikke glemme at jeg har en blogg, hehe. Men det går seg til! 

Antrekket over er en stor favoritt om dagen, og jeg er veldig i høstmodus for tiden siden det egentlig er sånn været er. Høst. Det går i veldig lite farger i klærne jeg går i, og da er disse skoene perfekt. Bare se så mye de gjør med antrekket, jeg er nesten forelska i skoene, haha. Jeg gikk og så på de i flere måneder, og følte de bare ropte på meg fra vinduene på Urban. Så en dag måtte jeg bare si meg solgt og jeg kjøpte de. Men det var liksom helt greit siden jeg hadde tenkt på de så lenge. 

– Hva syns dere om antrekket? 

2016

Så, dette året som gikk da.. Jeg føler egentlig at 98% av de jeg har hørt eller lest snakke om året som gikk, har sagt at det var et skikkelig drittår? Og jeg føler på en måte ikke jeg kan si at det var et drittår for meg, fordi det var mye bra som skjedde. Jeg var jo så heldig å få jobb som butikksjef som 20-åring, som gjorde at jeg vokste mye, fikk mulighet til å spare mye penger, og ikke minst er det et sykt bra tillegg på CV’en min. Mange av venninnene mine flyttet hjem, og kjæresten min kom hjem fra Forsvaret, og vi flyttet etter hvert sammen. Så det var jo helt supert!

Men, 2016 ødela kroppen min. Jeg har aldri vært så sliten i hele mitt liv, og det gikk utover så mye. Jeg kjente ikke igjen meg selv, og var mye dårlig og hadde lite matlyst fordi jeg var sliten og stresset, i tillegg til sterke migreneanfall her og der. Jeg klarte liksom aldri å slappe helt av. Det tæret skikkelig på kroppen, det ødela meg rett og slett. Jeg har det heldigvis mye bedre nå, men kroppen min er fortsatt påvirka av det året. Matlysta er fortsatt ikke på topp i forhold til det den var før, men jeg har jo fortsatt et håp om at den kommer til å bli som før en eller annen gang. For nå er det mye jeg fortsatt ikke klarer helt tanken på, mat som jeg var veldig glad i før. På den positive siden har det åpnet opp for litt andre valg i matveien, blant annet prøver jeg meg mye på vegetarmat som har vært veldig spennende! Men dette kan jeg heller skrive mer om senere, det var jo ikke det dette innlegget skulle handle om. For å gjøre innlegget litt mer positivt igjen, vil jeg gjerne dele noen bilder fra året mitt, det var jo mye hyggelige ting som skjedde:


Jeg opplevde Barcelona for første gang, og for en FANTASTISK by! Vi var der i én uke, og det var rett og slett ikke nok. En av favorittstedene jeg har besøkt, og selv om vi fikk se utrolig mye har vi definitivt ikke sett nok derfra. Åh nei, virkelig bare en fantastisk by altså. 


Som dere sikkert har sett allerede ble jeg “kort”håra (i forhold til det jeg var iallefall) og blond, og jeg har ikke angret ett sekund. Jeg trives SÅ godt med det håret jeg har nå. 

I løpet av året var jeg på to jobbturer til Varner sitt hovedkontor med Cubus, tre Osloturer utenom jobbturene, én Bergentur, Justin Bieber konsert, Jugendfest (stor festival i Ålesund), i tillegg til ellers mange kjekke kvelder med vennene mine. Jeg ble obsessed med Kylie Cosmetics (og generelt leppestifter, jeg har altfor mange), juicing, smoothies og Instagram. Jeg har jo alltid vært glad i Instagram, men jeg tror nok det ble ekstra det siste året for å fylle tomrommet etter bloggen. Om dere vil se mer av året mitt kan dere gå inn på min Instagram @malindh. 

Vel, hva med at vi nå legger bak oss året som var (regner egentlig med at de fleste av dere har gjort dette allerede) og fokuserer på her og nå, og dette nye, spennende året vi har foran oss! Jeg trengte en ny, frisk start, og det har gjort meg veldig godt allerede. 

– Hvordan var deres 2016?
 

LET’S TRY THIS AGAIN

Så sitter jeg her igjen, og prøver å ikke tenke på hvor uvant det fortsatt er å skrive her. Men nå må jeg bare bli vant til det igjen, for jeg har nemlig bestemt meg for å gi dette et forsøk til. Jepp, jeg skal begynne å blogge igjen. Og det har vært en stor avgjørelse for meg å ta, og jeg har tenkt lenge på det. Jeg vil gjøre dette skikkelig når jeg først skal gjøre det. Det er nå jeg har tid til det, så da ser jeg ikke noe feil i å prøve igjen. Jeg er motivert, jeg har idéer, og jeg føler meg glad og lettet for at denne bloggen skal bli en del av meg igjen. 

Jeg har skrevet ned masse idéer til innlegg, og det skal jeg fortsette med hver gang jeg kommer på noe jeg vil skrive om. Jeg vil ligge foran, jeg vil lage interessant innhold, og mest av alt skal denne bloggen handle om ting som interesserer meg, og ting som er en del av livet mitt. Jeg vil nok gå litt mer bort fra å skrive om hverdagen min enn jeg har gjort før, men har jeg noe på hjertet er det fint å ha en plass å få det ut. Jeg kommer blant annet til å skrive ett innlegg om 2016, da det på noen måter var et tøft år for meg. Ellers vil jeg som regel holde det positivt her inne. Vet ikke hvor mange lesere som er igjen her etter all denne tiden, men kan tenke meg det ikke er så veldig mange. Sånn går det når man slutter, men jeg håper det er noen få som fortsatt er interessert iallefall.

Det var uvant å stå foran kamera igjen i dag, men det gikk overraskende fint. Flere bilder av antrekket kommer i et senere innlegg. 

Da er det vel bare én ting å si… Vi ses senere! Og ja, nytt design kommer selvfølgelig etter hvert. 
 

JAKTEN PÅ DET PERFEKTE

Det var i 2009 jeg opprettet denne bloggen, av den grunn at jeg ville prøve en siste gang og se om det var noe for meg (jeg hadde hatt noen andre blogger før den tid). Det var mange som blogget på den tiden, men det var vel året etter det virkelig tok av. Da var det mange av vennene mine som begynte å blogge, og blogg var virkelig stort for ungdommen. Mange som blogget, mange som leste. Jeg husker jo hvor store lesertallene til de på topplisten var. Blogg er nok enda større nå, men på en HELT annen måte. Det er en stor bransje, det er markedsføring, og det er mange som lever godt av det. Men et eller annet sted på veien var det noe som gikk galt. Noe forandret seg. Husker dere hva en typisk rosablogger var før? Det var outfits og innkjøp, og en god dose hverdagsinnlegg på mange. Og det var der jeg var selv på mange måter, for det var jo det jeg var interessert i. Hva er en rosablogger nå? Botox, fillers og clickbait?* Alt for å tiltrekke seg flest mulig lesere og tjene mest mulig. Det blir så feil, men det er jo dessverre sånn det har blitt. Og jeg finner meg selv i å trykke meg inn på sånne innlegg selv av og til, for vi er jo nysgjerrige. 
*Jeg drar ikke alle under en kam her altså.
 

Og det er en av tingene som stopper meg fra å komme tilbake til bloggverdenen. For en stor del av meg vil virkelig tilbake, det var jo en stor del av livet mitt i mange år, men det er så mye som har forandret seg. Det skal være så perfekt. Det er ingenting i veien med å holde det positivt og å være en plass der folk kan trykke seg inn og lese om fine ting, men når skulle det slutte å være ekte? Hva er galt med å være ekte? Det skal være perfekte bilder i perfekte innlegg om et perfekt liv. Og det går vi inn og leser, jeg leser jo mange sånne blogger. Jeg bare savner den tiden der man skrev akkurat det man tenkte på, med noen enkle bilder til. Det var jo der det startet, det var der det ble stort. Webkamerabilder, husker dere det? Det var ikke kjempegod kvalitet på akkurat, men ville man legge ut det så la man det ut. Eller helt enkle speilrefleksbilder. Det var bedre kvalitet på, men det var enkelt, det var ikke retusjert og det var ikke mye redigert heller. Jeg føler det var mange flere som leste blogg da? Det var mer leservennlig og flere som kommenterte. En større interesse kanskje? Det får meg til å tenke at folk kanskje mistet interessen da det ikke var så ekte lenger. Men dette er bare noen av mine tanker og min opplevelse av bloggverdenen, det kan godt hende de fleste tenker noe helt annet. Og det er lov. 

Processed with VSCO with a6 preset

 

Jeg tenker ofte på hvor mye jeg har lyst å blogge, men jeg vet ikke helt om jeg finner min plass her, sånn det er nå. For, selv om dette er litt dobbeltmoralsk, vil jeg gjerne lage innlegg av kvalitet. Jeg vil ikke fremstille livet mitt som helt perfekt, for det mener jeg blir feil med tanke på at det er en blogg som handler om meg, og alt er ikke perfekt i livet mitt. Ingen har et perfekt liv. Men jeg savner å ha en plass å skrive, jeg savner å ta bilder, og jeg savner dette samfunnet. Er det i det hele tatt mye til samfunn lenger egentlig? Jeg vet ikke, og jeg vet ikke helt hvor jeg vil med dette innlegget engang. Dette er bare ting jeg har tenkt på i sikkert over ett år nå, og det var på tide å få det ut. Så får vi bare ta det derfra. 

– Hva tenker dere om dette? Om noen leser dette i det hele tatt, hehe…