DINING BY THE HUDSON

New York tid: 20:49.

På torsdag var jeg ute og spiste middag sammen med Ina og Karoline, og det var kjempekoselig. Ina og jeg har vært der én gang før og tenkte at vi måtte få dratt dit én gang til. Vi spiste på en restaurant i Hoboken som heter Teak, og de har utrolig god mat der! Den ligger altså i New Jersey, og du tar bare Path-toget fra Manhattan til Hoboken, og så ser du restauranten når du kommer opp fra togstasjonen. Den ligger rett ved Hudson elven, så jeg vil anbefale å spise middag der og så gå videre (til venstre når du kommer ut av restauranten) i ett par minutter til du kommer til en park med utsikt over hele Manhattan skylinen, som dere kan se på bildene under. Vi var der rett ved solnedgang, så det var utrolig fint. I tillegg har restauranten halv pris på hele menyen (bare noen få unntak) på mandager og torsdager, så det er iallefall supert for oss studenter. Jeg spiste steamed shrimp dumplings til forrett og chicken lo mein til hovedrett. Nam! Bare et lite tips fra meg om du skal på ferie hit eller bor her borte.


I dag dro jeg først på trening, hvor rygg, skuldre og mage fikk kjørt seg. Jeg har nettopp startet på nytt treningsprogram som kjæresten har laget, og det er mildt sagt tungt. Jeg hadde forsåvidt mye motivasjon i dag fordi jeg hadde splitter nytt treningstøy fra Reebok, i masse farger og mønstre. Jeg fant ut at det var på tide å oppdatere treningsgarderoben litt, og når kjæresten din er Reebok- og crossfit- fanatiker så blir man lett påvirket både når det gjelder trening og treningsutstyr, haha. Men de har jo veldig mye kult da, så jeg er iallefall fornøyd med det jeg kjøpte! Kanskje jeg får vist litt av det her på bloggen en dag også, jeg føler nesten jeg burde det nå når jeg har skrevet et helt avsnitt om det.

Etter trening ble det en liten butikkrunde med Ina, før vi dro opp til Central Park. Jeg har noen bilder derfra som jeg tenker jeg heller viser i neste innlegg. Det ble litt mye av alt i dette innlegget her, haha.

– Hva gjorde dere denne lørdagen?

NÅR HJEMLENGSELEN TAR OVER

New York tid: 19:29.

Hei dere! Long time no see, as usual. Siden sist har jeg faktisk vært en tur hjemme i Ålesund. Det er ikke til å skjule at jeg har slitt fryktelig med hjemlengsel dette halvåret, og da spesielt siden jeg kom tilbake hit etter påske. Det er flere ganger jeg har sett på flybilletter hjem for å være hjemme i noen dager, men har alltid konkludert med at det har vært altfor dyrt. Vel, 17. mai var faktisk den tyngste dagen jeg har hatt hittil med tanke på hjemlengselen, og jeg så da ingen annen vei enn å dra hjem i noen dager. Så det gjorde jeg da. Jeg bestilte den søndagen, og på torsdagen satt jeg meg på flyet hjem. Det var faktisk ingen andre enn kjæresten som visste om det, så på fredag fikk jeg gleden av å ikke bare overraske vennene mine, men også familien. Veldig gøy! Jeg hadde fire fantastiske dager hjemme, og det hjalp virkelig veldig mye på motivasjonen. Nå er det jo under fire uker igjen til jeg drar hjem, og det kommer nok til å gå veldig fort. Jeg savner fortsatt hjemme, men nå når det er så kort tid igjen så vet jeg det går fint.

Da jeg landet her igjen på tirsdagskveld var jeg så heldig å få lande til solnedgangen, og det var utrolig vakkert! Hvis dere ser godt etter på bildet så ser dere såvidt Manhattan. Skulle ønske kameraet virkelig kunne fange akkurat hvordan det var, for det var helt nydelig.

Jeg har hatt en fin dag i dag med trening på morgenen, noen få minutter med soling i parken (jeg klarte dessverre ikke være der lenge med tanke på min panikk for veps og humler) og så dro jeg på treningstøyshopping. Nå gleder jeg meg masse til trening i morgen med helt nytt antrekk, hehe.

– Hvordan står det til med dere? Stay strong dere som er under eksamensstresset nå, snart ferie!

ANOTHER STARSTRUCK MOMENT

New York tid: 22:07.

Hei dere! Har dere det bra? Håper det. Her går jo dagene i en ok fart, jeg har gjort litt gøy i det siste iallefall! Forrige uke var jeg jo som sagt på Six Flags sammen med Ina, og det var såå gøy! Vi leide bil som vi kjørte til og fra, også hadde vi mange gøye timer i fornøyelsesparken. Anbefales absolutt å dra dit om du er på en plass nært Six Flags i USA! Kvelden før dro jeg til et event på Lord & Taylor fordi Lo Bosworth skulle være der. Jeg er jo en stor fan av The Hills og den gjengen, så da benyttet jeg selvfølgelig sjansen til å møte Lo Bosworth. Hun var utrolig søt og hyggelig, og så jordnær! Så nå kan jeg skrive på enda en kjendis på listen over alle jeg har møtt her de siste månedene, haha.


Nå er jeg veldig trøtt, jeg har gjort en del skolearbeid de siste to dagene, og det merker jeg godt på kroppen. Men nå er det jo bare ett par dager til helg, så det blir bra!

– Hadde dere en fin 17. mai forresten? Det er jo en fantastisk dag, og jeg skulle helst ha feiret den i Norge, men sånn ble det ikke i år, og sånn er det jo bare.

SUMMER IN THE CITY

New York tid: 21:50.

Forrige fredag tok jeg meg en runde i butikkene hovedsaklig på jakt etter nye sminkekoster og bøker. Begge deler fant jeg selvfølgelig (er det noe man ikke finner i denne byen?). Jeg var sikkert 45 minutter inne på Barnes & Noble, og det er ikke tull engang. Det skulle ikke være så lett å finne bøker tydeligvis, men jeg føler det er skikkelig “commitment” å kjøpe bøker, for du vil jo helst at det skal være en du vil like siden du bruker endel penger på det. Jeg endte blant annet opp med Paper Towns av John Green, siden jeg har hørt så mye bra om både den og forfatteren. Jeg liker den veldig godt hittil! Etterhvert satte jeg meg i Central Park for å begynne på boken, og det var så herlig å sitte der. Denne byen er virkelig fantastisk om sommeren.

Nå må jeg se å komme meg i seng, og i morgen er det helg. Det er jo ikke helligdag her i morgen, og det var såvidt jeg fikk med meg at det er det i Norge, haha. Ikke alltid like lett å følge med! På fredag skal Ina og jeg på Six Flags og det gleder jeg meg utrolig mye til. Nå er det faktisk nøyaktig seks uker til jeg er på vei hjem også, wææ!

– Hva er deres helgeplaner? Bortsett fra å feire nasjonaldag på søndag selvfølgelig.

CHERRY BLOSSOM FESTIVAL

New York tid: 21:20.

Som nevnt i forrige innlegg som var forrige uke (dette er fortsatt altfor dårlig, Malin…), så skulle vi på Cherry Blossom Festival. For det første må jeg bare nevne at det var langt ifra så mange kirsebærtrær som jeg hadde forventet siden det tross alt er dedikert en hel festival til det, og den butterfly releasen som skulle være var også utrolig skuffende. Men, når det er sagt var det likevel en veldig fin dag. Solen stekte på himmelen hele dagen, som for min del førte til røde skuldre, oops, og vi koste oss med hyggelig, helt ok livemusikk, og bare avslapping på gresset. Frem og tilbake gikk vi over en bro fra Queens, så da hadde vi utsikt over Manhattan, fra et litt annet perspektiv enn Brooklyn Bridge. Hele dagen var bare veldig fin!De siste syv dagene har jeg faktisk tilbragt tre av de på stranden! Med over 20 grader hver dag kan jeg virkelig ikke klage… ♥

SCANDINAVIAN HEAVEN IN NEW YORK

New York tid: 08:26.

Våren (og til og med sommeren på enkelte dager) har nå kommet til byen, og jeg kan nå offisielt si at jeg har overlevd den kaldeste vinteren jeg noen gang har opplevd. Det er helt fantastisk nå, med som regel alltid et tosifret tall på temperaturen, og blomster og trær overalt i grønt, hvitt og rosa. Jeg har tilogmed allerede vært på stranda én gang, og blitt både rød og brun (liiiitt brun iallefall). Det var ikke verst å ligge der 17. april med en stekende sol, da var det gøy å sende snaps hjem til kalde Norge, hehe.

Noe jeg savner utrolig mye her borte er norsk smågodt. Altså, amerikansk godteri kan ikke måle seg engang! Fordelen da med å bo i byen som har alt, er at man selvfølgelig finner det også her. Det er nemlig en svensk butikk som heter Sockerbit, der de selger svensk/norsk smågodt. Himmelen? JA! Jeg har vært der én gang, og skulle gjerne dratt dit hver uke for å kjøpe helgegodisen, men det er jo naturligvis ikke så veldig billig der…
I dag er planen å dra på noe som heter Cherry Blossom Festival, som ligger på en liten øy mellom Queens og Manhattan. Der skal det være massevis av kirsebærtrær som nå har blomstret, og så skal det blant annet være butterfly release. Det tror jeg blir kult!

– Hvordan er maiværet hos dere?