SØKNADSPROSESSEN

Innlegg i samarbeid med IBS.

Jeg får stadig spørsmål på bloggen, mail, Facebook osv. om studiet, søknadsprosessen og diverse andre ting om oppholdet mitt her borte. Jeg tenkte i denne omgang å skrive litt om søknadsprosessen, ettersom dette er en ganske lang prosess med tanke på alt som skal ordnes og papirer som må skrives under på. Jeg valgte å søke på Fashion Marketing & Management på Berkeley College i New York, via IBS International Business School. IBS er en aktør innen studier i utlandet, og tilbyr studier i USA, New Zealand, Australia, Italia og England. Jeg valgte å søke via IBS fordi jeg fikk et godt inntrykk av de på utdanningsmessen i Ålesund og de virket veldig hjelpsomme og flinke med det de driver med. Og selvfølgelig ikke minst at de tilbød akkurat det jeg var interessert i å studere. For mer informasjon om hvilke skoler og studier de tilbyr kan dere klikke dere inn her.

Det var veldig enkelt og greit å komme i gang med søknadsprosessen, det gjorde jeg ved å fylle ut en søknad på IBS sine nettsider her og jeg betalte en søknadsavgift på 1700kr. Denne avgiften blir betalt tilbake om du ikke skulle bli akseptert til utdanningen. Ikke lenge etter ble jeg kontaktet av IBS for å avtale tidspunkt for telefonintervju, og dette intervjuet var veldig greit. Det var påske rett etterpå, så jeg forventet ikke å få noe svar med det første om jeg kom inn eller ikke, men i påsken fikk jeg da mail om at jeg var preliminært akseptert, sammen med ulike papirer til IBS og Berkeley som skulle fylles ut. Blant annet måtte jeg fylle ut søknad til Berkeley, og det som var så greit var at jeg også da fikk med en mal fra IBS om hvordan dette skulle fylles ut. Jeg fikk også med papirer om hvordan jeg skulle søke om visum, ettersom man må ha studentvisum for å studere i USA. Dette søkte jeg om på nettet.

Å ha et system på alle papirene har iallefall vært veldig viktig for å holde styr på alt, så den svarte mappen/permen fra IBS har vært gull verdt, der er alle papirene inndelt i ulike kategorier. Veldig greit for meg iallefall som syns et system på sakene er veldig beroligende, haha.

I slutten av juni dro jeg til Oslo sammen med Vilde som også skulle studere via IBS, og dit dro vi for å være med på IBS sitt avreisemøte. I tillegg hadde IBS da ordnet en gruppeavtale for å ordne visum hos den amerikanske ambassaden, som var veldig greit, for da fikk vi gjort det i samme slengen. Dette gikk veldig enkelt og kjapt, vi måtte bare ha med skoledokumenter, ta fingeravtrykk og svare på ett par enkle spørsmål. Senere var det avreisemøte i regi av IBS, der vi fikk mye informasjon og vi kunne også stille spørsmål. Det var også der jeg møtte Ina for første gang, altså hun som nå er min roommate og gode venninne her borte.

I løpet av månedene var det mye papirer som ble fylt ut, og til tider føltes det ut som om det aldri tok slutt siden det er så mye som må ordnes når man skal flytte til USA, men jeg fikk alltid hjelp av IBS om det var noe jeg lurte på, så det var supert. I august dro jeg til Oslo igjen for å ta en en test jeg måtte ta for å registrere meg til fagene på Berkeley. Dette gjorde jeg på IBS sine kontorer, så de var der også og hjalp om jeg lurte på noe. Siden jeg først var i Oslo fikk jeg også møtt Ina og Ronja som jeg skulle bo med, som var kjempekoselig. Vi hadde snakket endel på Facebook fra før av, og også skypet én gang, så vi følte vi kjente hverandre godt allerede da.

Om dere har noen litt mer detaljerte spørsmål om søknadsprosessen eller andre ting er det bare å spørre meg eller IBS. Det kan også være til hjelp å lese vilkårene til IBS her om å komme igang. Dere kan også sjekke ut IBS sin Facebookside her, som ofte blir oppdatert med diverse informasjon.

– Noen her som vurderer utenlandsstudier?

BESØK I STORBYEN

New York tid: 20:49.

Hei dere! Da var det på tide å skrive noen ord her igjen. Det var det forsåvidt for lenge siden, og jeg er irritert på meg selv for hvor dårlig bloggingen har vært de siste ukene/månedene. Jeg har vært veldig sløv etter jeg kom tilbake hit etter påske, og hatt lite motivasjon til det meste. Jeg tror kanskje det var fordi jeg rett og slett ikke var klar i det hele tatt for å dra tilbake hit etter påskeferien, jeg hadde jo det så bra hjemme. Menmen, skolearbeidet er nok det eneste som ikke har blitt påvirket av sløvheten min, så det er jo i det minste bra da. Nå begynner motivasjonen å komme tilbake, så da må jeg prøve å få til bedre blogging også. I løpet av denne uken kommer det et innlegg om søknadsprosessen jeg hadde til Berkeley.

Iallefall, her har dere noen bilder fra da mamma var på besøk her for ett par uker siden:9/11 Memorial og Freedom Tower, også kalt One World Trade Center. Det er SÅ vakkert der, med to store “fossefall” akkurat der tvillingtårnene sto, og på gjerdene rundt er navnene til de som omkom inngravert. ♥

Mamma og meg ♥

En tåkete dag i Central Park. Det er ganske fascinerende hvor tåkete det er her, med en gang det skyer til og regner. Jeg ser jo Manhattan skylinen på vei til skolen hver dag fordi subwayen går over bakken i en liten stund, og noen ganger kan jeg ikke se skylinen fordi det er så tåkete!

Jeg skal prøve å bli flinkere til å oppdatere her altså. Lover.

THE CITY BY NIGHT

New York tid: 20:07.

Hei dere! Det er ikke så hyppige innlegg for tiden, men jeg har rett og slett vært veldig opptatt. Som jeg fortalte i forrige innlegg har jeg nå hatt besøk av mamma, og hun dro på lørdag. Jeg har også klart å bli syk, så etter mamma dro på lørdag var det bare å legge seg. Nå er heldigvis forma bedre, men halsen min er ikke bra.. Ellers har jo skolen begynt på igjen, og nå har jeg helt ny timeplan og nye fag! Det kan jeg komme tilbake til i et annet innlegg.

Jeg har endel bilder å vise fra denne uken, siden jeg har vært mye turist med mamma. Vi var blant annet oppe i Rockefeller da det var solnedgang/skumring (det var endel skyer), og det var veldig fint!
Vakre byen!

Bilder av andre ting vi har sett kommer i senere innlegg!

– Hva syns dere?

HOME FOR A FEW HOURS

New York tid: 07:12.

Hei dere! Nå er det jammen veldig lenge siden sist, grunnet andre prioriteringer. Jeg har gjort meg ferdig med mitt andre semester med resultater jeg er veldig fornøyd med, og jeg har også vært hjemme i Ålesund i en uke, selvom det føltes mer ut som bare noen timer. Tiden gikk virkelig altfor fort, og jeg har bare hatt det så bra som det er mulig å få det denne uken hjemme. Følelsen av å endelig se igjen familie, venner, og spesielt kjæreste, etter tre måneder kan ikke beskrives. Det var grusomt å si hade igjen og jeg skulle gjerne vært der mye lenger, men sånn ble det bare denne gangen. Neste gang jeg kommer hjem er om tre måneder, og da skal jeg være hjemme lenge. Grunnen til at det bare ble en uke hjemme denne gang er at mamma kommer på besøk i dag, og det gleder jeg meg veldig til! Det hjelper virkelig å få henne hit etter min nesten motvillige tur tilbake hit i går, hehe.

Vel, hva mer har skjedd siden sist? Jeg har fylt 20! 18. mars var dagen, og da var jeg ute og spiste sammen med Ina og Karoline, veldig koselig. Dette er det eneste jeg har bilder av i dette innlegget:Nå må jeg se å komme meg i dusjen sånn at jeg kanskje våkner litt mer. Jetlagen har som vanlig kicket inn, så det ble ikke altfor mange timer søvn på meg i natt.

– Har dere en fin påske?