FASHION MUSEUM

New York tid: 23:02.

Dette har vært en veldig fin, men lang lørdag. Jeg våknet 06:40 (ja altså, jeg tullet ikke den gangen jeg nevnte at døgnrytmen min er syk…), så jeg har jo vært våken i ganske mange timer nå. Det merkes ikke godt på hverdager siden jeg da har skole osv, men i helgene, DA merker jeg at dagene er veldig lange. Men jeg har fått gjort en grei mengde skolearbeid i dag, og jeg var jo også på museum som jeg nevnte igår at jeg skulle. FIT (Fashion Institute of Technology) er en moteskole her i New York, som også har eget museum. I dag så jeg blant annet en utstilling kalt Faking It, som viste litt historie og fakta om originaler og kopier osv. Det var utrolig interessant, og copyright er jo faktisk et veldig stort problem i moteindustrien også. For min del har jeg tidligere mest forbindet copyright med skriving og fotografi og sånne ting. Blant annet viste utstillingen en original Chanel drakt og en kopi rett ved siden av, så man kunne studere nøye ulikhetene mellom de.Der var også en utstilling av en hel del Yves Saint Laurent plagg fra opp gjennom årene. SÅ mye fint!

Siden jeg hovedsaklig var på museet i forbindelse med en skoleoppgave måtte jeg derfor bevise at jeg var der. Så det forklarer dette turistbildet, haha.

Etter museet dro Karoline og jeg på en koselig kafé og tok oss en matbit, før vi dro videre for å ordne litt diverse. Fin bylørdag til tross for veldig grått vær.

I morgen står det mye på planen, men før det: en god natts søvn ♥

– Hadde dere en fin lørdag?

BUSY WEEKS

New York tid: 22:34.


Hei dere! Jeg har enda ikke glemt av bloggen selv om det kan virke slik, men livet mitt er bare så sykt lite spennende for tiden, og da blir det heller ikke mye materiale til bloggen. Det er kun to uker igjen av dette semesteret, og det merkes. Det merkes veldig godt. Jeg har så mye å gjøre og hodet mitt er bare overfylt av stress og tanker, men jeg må bare komme meg gjennom det. Om to uker har jeg ferie, og da vet jeg at alt blir bra igjen. I mellomtiden får jeg bare jobbe mye, men prøve å ta meg litt tid til å senke skuldrene også. Jeg aner dessverre ikke hvordan det blir med bloggen den neste tiden, det må jeg nesten bare se an, så det håper jeg dere forstår.

Våren er iallefall her og det hjelper veldig. I morgen skal jeg på FIT (Fashion Institute of Technology)-museet sammen med Karoline, og det tror jeg blir veldig gøy! Jeg har iallefall godt av å komme meg ut av denne lille boblen av skole jeg er i nå, selvom dette også er i forbindelse med skole, haha. Jeg vet iallefall at det blir veldig interessant!

Ha en fin helg!

SPRING FORWARD

New York tid: 22:21.

God morgen til dere og god tirsdag, selv om det fortsatt er mandag her. Jeg som har vært så aktiv på bloggfronten den siste uka klarte å ødelegge det i helga, men det skjedde så lite interessant at det var nok like greit. Jeg var bare en tur i byen og handlet inn til et skoleprosjekt, og så startet jeg på prosjektet senere. Jeg prøvde å holde meg litt unna skolearbeid også, for jeg kjente at jeg bare måtte ha en skikkelig pause, nå når jeg faktisk har hatt tid til å ha en pause. Det gjorde godt!

Ellers, skal jeg fortelle dere noe gøy? Våren har ankommet New York! ENDELIG! Vi stilte faktisk klokken frem natt til søndag, og etter det kom våren, så det var vel det som måtte til. I dag har vi hatt hele 12 grader, og det er meldt bra fremover også. LYKKE ♥ Kanskje jeg er så heldig og får vårvær på bursdagen min om 8 dager også? Det er faktisk sjeldent jeg får! Men ja, vi har stilt klokken, og i Norge skal ikke det gjøres før om tre uker, så frem til da er det kun 5 timer tidsforskjell istedenfor 6. Det utgjør faktisk en ganske stor forskjell, og det skal jeg bare nyte nå de neste tre ukene.


Denne gaten går jeg i hver mandag når jeg skal handle på Trader Joe’s, og jeg syns det er SÅ herlig med de fargede husene. Og en liten fun fact: Denne gaten heter faktisk Bergen Street, haha.

Jeg fikk også endelig brukt disse skoene, for første gang i år. Åh, jeg elsker vår ♥ Måtte den bare vare!

– Hadde dere en fin helg og en fin start på denne uken?

SNOW DAY

New York tid: 12:12.

Kort tid etter jeg publiserte innlegget i går fikk jeg ny mail om at skolen var stengt resten av dagen, så da ble det fridag og én dag lengre helg. Veldig greit! Jeg gjorde veldig lite fornuftig i går, som var veldig deilig, men likevel har jeg litt dårlig samvittighet for at jeg ikke gjorde noe skolearbeid. Jeg har jo egentlig ikke så mye å gjøre at det gjør noe, men jeg føler bare at jeg alltid må gjøre noe. Menmen, i dag skal jeg prøve å få gjort litt.

Ina og jeg bestemte oss for å trosse snøkaoset og tok oss en tur på kafé litt nedi gata for en kopp kakao og en cookie. Det er så koselig å sitte inne på kafé og se ut på snøværet!

Kaféen var veldig koselig, så jeg kommer nok til å sette meg her noen ganger og jobbe med skolearbeid. Veldig greit hvis jeg trenger å komme meg ut av huset litt!

Hittil i dag har jeg bare vært på trening. Jeg våknet tidlig, som vanlig, så da kom jeg meg tidlig på trening også. Morgentrening er virkelig noe av det beste som finnes!

God helg da dere!

– Hva er deres helgeplaner?

MORNING BLISS

New York tid: 09:29.

God morgen! Åh, i dag er jeg så mye kvikkere og opplagt enn jeg var i går. Det gjorde seg nok med en kveld med avslapping og minimalt med skolearbeid. I dag sto jeg opp klokken 6 som vanlig, og rett etter jeg hadde stått opp fikk jeg mail fra Berkeley om at skolen var stengt til klokken 11 pga. snøværet ute. Da var det bare å legge seg igjen, så da halvsov jeg i en times tid til. Jeg fikk dermed en veldig rolig og fin start på dagen, blant annet med favorittfrokosten min for tiden som jeg tenkte å vise dere:


Chia- og havregrynsgrøt toppet med banan og blåbær. Jeg tar bare ønsket mengde havregryn og chiafrø og blander det med mandelmelk, så koker jeg det til det blir grøt, det tar vel rundt fem minutter. Så topper jeg det bare med det jeg har liggende av frukt og bær. Veldig enkelt og greit, og det metter leeenge!

Andre frokoster jeg liker godt:

  • Knekkebrød med avocado og pepper, med kokte egg ved siden av.
  • Yoghurt og granola toppet med diverse frukt og bær.
  • Chiapudding med frukt, bær og nøtter.

Nå må jeg sette igang og ordne meg her, jeg har fortsatt én skoletime før det er helg! Det vil si hvis skolen åpner igjen, men det regner jeg med den gjør. Håper dere alle har en fin dag♥ Snart helg!

– Har dere noen gode frokosttips å komme med?

MARCH INSPO

New York tid: 15:18.
Litt inspo for denne måneden, funnet på Weheartit. Jeg digger den nye photoshooten til Ashley Benson! Jeg har et håp om at våren kommer denne måneden, det er iallefall på tide. OG i dag er det akkurat to uker til jeg har bursdag! Jeg har to uker igjen som tenåring, wow. Det blir nok litt rart å ha bursdag siden det blir første gang jeg ikke er hjemme med familie og venner på dagen, men jeg tror nok det kan bli bra her og.

Jeg er så sliten i hodet i dag, så det blir ikke mange ordene fra meg. Det var veldig deilig å endelig få levert stilen på skolen i dag, den har hengt over meg i flere uker nå. Så i kveld blir det endelig netflix og sofaen, jeg trenger virkelig en pause.

– Hva syns dere om bildene?

GREY NYC DAY

New York tid: 15:03.

Jeg våknet til soloppgangen idag, som jeg ofte gjør på tirsdager og torsdager når jeg må opp tidlig. Det hjelper faktisk utrolig mye å få sett den oransje himmelen når jeg står opp, det er jo så fint. Selvom New York har ganske like sesonger som Norge, har det likevel vært en forbedring å bo her i forhold til Ålesund, nemlig fordi det er så utrolig mange færre nedbørsdager, og mye mer sol. Dagene har også vært lengre her hele vinteren enn det har vært i Norge, som har vært fantastisk fordi jeg faktisk ikke har tenkt så mye over mørketiden. Det har forsåvidt vært dager jeg har lurt på hvorfor jeg ikke valgte et varmere sted å bo (merk: dagene det har vært -17 grader ute…), men det er en annen sak. Denne dagen viste seg å bli ganske grå til tross for soloppgangen i dag tidlig, men det går faktisk helt fint når jeg ser på værmeldingen at det om ett par dager er meldt sol i én uke fremover.

Til tross for det grå været er det ikke så verst å se rett bort på Grand Central og Chrysler Building.

Meg i dag. Litt sliten og med favorittleppestiften på.

Jeg vil aller helst ligge på sofaen med Netflix resten av dagen, men det får isåfall vente til etter jeg har skrevet ferdig stilen som skal leveres i morgen. Det er det siste “store” som skjer denne uken, så det blir godt å få den unnagjort.

– Hva har dere gjort i dag?

MONDAY ROUTINES

New York tid: 21:43.

Jeg har blitt et lite rutinemenneske etter jeg flyttet hit. Jeg liker fortsatt å ha litt varierte dager, men det er enkelte ting som har blitt rutiner nå, og da spesielt på mandager. Mandag er jo starten på en ny uke, og da er det som oftest en del som skjer. Jeg har jo kun ett fag denne dagen, så er jeg ferdig på skolen og da drar jeg på trening. Dette er nesten rett ved skolen, noe som passer meg ypperlig. På vei hjem drar jeg innom Trader Joe’s hvor jeg handler inn alt av mat for uka. Jeg er veldig opptatt av å kun handle mat én gang i uka, da jeg sparer både tid og penger. Det er virkelig en fantastisk følelse å fylle opp kjøleskapet på mandager med mye god mat! På søndagene planlegger jeg alt av middager for uka og lager handleliste, så er det klart til mandagen.Dette er hva jeg som oftest har av mat her hjemme:

I kjøleskapet: Jordbær og/eller blåbær, bananer, appelsiner, egg, mandelmelk, ost, kylling, kjøttdeig, pizzasaus, pastasaus, cream cheese, almond butter, og grønnsaker, som kål, avocado, brokkoli, løk, hvitløk, paprika, tomater, green beans osv.

I fryseren: Grove bagels, edamame (soyabønner, det er så godt!), grove tortillalefser (spiser det ikke så ofte, så det er enklest å ha i fryseren), og ofte middagsrester.

I kjøkkenskapet: Couscous, diverse fullkornspasta, havregryn, chiafrø, mandler, C-vitamin, og div. krydder (garlic salt, paprikakrydder og karrikrydder). Og selvfølgelig salt og pepper, men det går under felles.

Noen av varene varierer såklart fra tid til tid, men dette er det jeg ofte har iallefall. Jeg syns det er fantastisk at mat, og da spesielt sunn mat, er så billig her borte og at jeg kan lage så variert og god, sunn mat. Virkelig ypperlig for noen som er så glad i mat som meg, hehe.

– Har dere noen spesielle rutiner som bare MÅ følges i løpet av uka?

HYGGELIG BESØK PÅ SKOLEN

New York tid: 15:35.

Hei dere, og god mandag! Nå har vi jo allerede kommet til mars, hvor ble tiden av? Jeg syns starten av året gikk veldig sakte, men når jeg tenker over det nå så syns jeg det er sykt at vi er inne i den tredje måneden i året. Da er det jo på tide at våren kommer også, for det har den nemlig ikke gjort her enda. Men vi krysser fingrene for flere varmegrader snart, det hadde vært supert!

Det var jo ikke det dette innlegget skulle handle om, for jeg vil heller fortelle dere om besøket jeg hadde på skolen forrige uke. De fleste av dere har nok fått med dere at Kristin Gjelsvik var på besøk på Berkeley College forrige uke, og i dag la hun ut intervjuet med meg. Jeg viste henne rundt på skolen og tok henne også med i en av fashiontimene mine, så fikk hun se litt hvordan det var. Det var veldig hyggelig!


Om du ikke har lest intervjuet enda kan du gå inn her. Der har jeg besvart mange spørsmål om studiet, så kanskje du finner det du lurer på? Om ikke er det uansett bare å ta kontakt, enten i kommentarfeltet her eller på mail ([email protected]). Jeg har også skrevet et innlegg om ofte stilte spørsmål som du kan lese her. Det må jeg snart oppdatere med noen flere spørsmål jeg har blitt stilt i det siste.

Nå må jeg finne frem skolebøkene, jeg har prøve i Visual Merchandising i morgen! Jeg fikk heldigvis gjort endel i helgen sånn at jeg ikke har så mye å gjøre denne uken. Det nærmer seg uansett siste innspurt, så det er nok litt å gjøre uansett. Håper dere har hatt en fin mandag!

– Hvordan er været i Norge forresten? Hører rykter om at det er litt vår der?

THE NOT SO GLAMOROUS LIFE IN NYC

New York tid: 22:40.

Hei, dere! Da var det på tide med nok en oppdatering herfra. Jeg trodde jo det skulle bli litt roligere fremover, men det viste seg å være ganske motsatt og jeg satt plutselig med masse skolearbeid igjen. Så, hva har jeg gjort denne lørdagen? Sittet inne med skolearbeid. Jepp, stort sett hele dagen. SÅ glamorøst er mitt liv i New York akkurat nå, haha. Jeg ble så stressa av alt jeg hadde å gjøre at jeg fant ut at jeg rett og slett bare måtte dedikere denne helgen til skolearbeid. Det er en veldig stressende tid nå, med fire uker igjen til ferie og til jeg er ferdig med disse fagene, så da er det veldig mye å gjøre. I tillegg er savnet etter familie, venner og kjæreste veldig stort nå, sikkert mye på grunn av stresset, men da er det greit å ha Skype og andre kommunikasjonsmidler iallefall.Men så må jeg jo bare minne meg på at jeg bor i en av verdens mest fantastiske byer og at det er her jeg er ment å være akkurat nå, og at det blir veldig bra når det blir litt varmere her igjen og det faktisk går an å gå ut uten å være pakket inn i alt av ullundertøy og vinterklær. Jeg er jo i New York.

Fire uker til ferie, I can do this.