CHRISTMAS EVE SNAPSHOTS

Noen snapshots fra julaften. Blogging blir ikke akkurat noen førsteprioritet disse dagene sidene jeg er veldig opptatt med å nyte tiden med familie og venner før jeg drar tilbake til New York. I dag kom jeg hjem fra hyttetur med noen venner, vi har vært bortreist siden lørdag. Det har vært noen veldig sløve dager, men det var godt å komme seg litt bort.

Jeg syns det er helt sykt at dette er den nest-siste dagen i 2014, altså HVOR ble året av?! Det har gått så fort, og det er så mye som har skjedd og forandret seg. Det kan hende jeg kommer med et lite “Året som gikk”-innlegg, vi får se om jeg får tid til det. Jeg vil jo nyte de siste dagene i Norge fullt ut! Eventuelt kan jeg jo skrive det på Gardermoen på søndag, der har jeg veldig mye tid.

– Har 2014 vært et fint år for dere?

HOME


Jeg er hjemme ♥ Jeg kom faktisk hjem på fredag, men kunne ikke skrive noe på bloggen før det fordi jeg skulle overraske mormor og morfar som trodde jeg skulle komme hjem senere. Det er SÅ deilig å være hjemme til jul! Det tok meg noen dager før jeg skjønte at jeg var hjemme, og New York har virket så fjernt selv om jeg nettopp var der. Jeg var veldig trøtt på fredag fordi jeg ikke fikk sove noe på flyet, så da var jeg våken 30 timer i strekk. Så hele fredag var jeg bare tidsforvirra og ikke helt våken, men jeg klarte å holde meg våken til kvelden fordi vi hadde besøk hele dagen. Det var så godt å se familien og vennene mine igjen, ingenting slår den følelsen av å se de igjen ♥

Vel, nå er jo det kvelden før kvelden, og selv om det ikke er så veldig hvitt ute, merker jeg fortsatt litt julestemning. Jeg tror nok det er fordi jeg skulle hjem til jul. Alle gavene er klare og levert de som skulle det, så nå blir det avslapping og familiekos fremover. I kveld blir det julegrøt (kryss fingrene for at jeg finner mandelen siden jeg aldri gjør det), og selvfølgelig Grevinnen og Hovmesteren. Og så gleder jeg meg til å stå opp til julestrømpa, Tre Nøtter til Askepott og enda mer familiekos i morgen. Åh, jul ♥

– Er det hvit jul der du er?

CHRISTMAS AT ROCKEFELLER

New York tid: 22:22 ♥

Hei dere! Nå har jeg endelig juleferie! Jeg har jo teknisk sett skole til fredag, men jeg har ingen flere obligatoriske timer, så da tar jeg faktisk ferie nå. I dag hadde jeg den siste prøven og leverte den siste oppgaven, og tok da ferie med god samvittighet. Det kribler i magen med tanke på at jeg snart er hjemme i Ålesund, tror aldri jeg har gledet meg så mye til noe før! Jeg er også glad for at jeg skal tilbake hit, for jeg merket da jeg gikk nedover Fifth Avenue i dag at jeg ikke hadde vært klar for å reise hjem for godt. Men akkurat nå når det er jul blir det veldig fint å komme hjem.

Yey, her er en selfie av meg midt på gaten i dag som sikkert altfor mange så at jeg tok. Jaja, sånn går det når man er veldig glad for juleferie! Og ja, jeg skal heldigvis til frisøren på mandag og få freshet opp håret mitt igjen, endelig.

På søndag flyttet Ina og jeg tingene våre til Brooklyn (det som ikke skal være med hjem til jul altså), og det var faktisk grusomt, haha. Vi hadde to kofferter hver og tok tog og subway siden det er svindyrt med taxi fra Jersey til Brooklyn, og det var TUNGT. Greit nok å trille, men det var jo veldig mange trapper. Heldigvis er jo dette USA, og folk her er SÅ hyggelige og hjelpsomme, så vi fikk veldig mye hjelp. Nå står iallefall tingene klare i den nye leiligheten til vi kommer tilbake hit på nyåret.

I går tok jeg endelig turen til Rockefeller for å se på det kjente juletreet og folkene som sto på skøyter. Jeg syns det er ganske interessant å se på andre folk, haha, så jeg sto der i sikkert ti minutter og så på omgivelsene og lo litt av de som falt på isen (been there, done that) og de stakkarslige som bare klamret seg fast i rekkverket med null balanse.Det er jo mye finere å være der på kvelden siden julelysene vises bedre da, men det får jeg ta igjen på nyåret. Jeg rekker det heldigvis akkurat før de tar ned lysene og treet.

Disse dagene går forresten utrolig sakte fordi jeg vet at jeg snart skal hjem, så jeg prøver å finne på ting for å drepe litt tid. Ina og jeg har spilt kort hver kveld de siste dagene for å finne på noe å gjøre, haha, uff. Tror forresten ikke jeg kommer til å blogge noe mer før jeg er hjemme, så da snakkes vi vel fra Ålesund! Iiiih ♥

– Har dere ferie nå, eller nærmer det seg?

CHRISTMAS EXCITEMENT

New York tid: 23:20.

Hei! Nå har det gått noen dager igjen, og det har ikke skjedd veldig mye spennende siden sist. Jeg er nesten helt ferdig med skolen nå, og har faktisk bare én “obligatorisk” skoledag igjen som er på onsdag. Det vil si at jeg nå har langhelg, før jeg har én skoledag og så er det ferie! Nå nærmer det seg bare mer og mer hjemreise også, og jeg gleder meg veldig mye nå! I dag har jeg ikke gjort så veldig mye egentlig. Eller, jeg har gjort ganske mye, bare ikke noe særlig spennende. Jeg har bare vært inne og pakket alle tingene som skal være igjen her i julen, for de tingene skal vi flytte til Brooklyn i morgen. Det var litt vanskeligere enn jeg hadde trodd, men det gikk til slutt, selv om jeg er redd for at koffertene snart sprekker, haha. Så det begynner å bli tomt her, men det får vi bare overleve de siste dagene.

I går tok jeg noen flere julebilder som dere skal få se, og jeg skal prøve å få tatt litt mer før jeg drar hjem også. Noen som ser hva dette er?:

Ballen som droppes på Times Square på nyttårsaften! SÅ kult å se, det er jo sånn jeg bare har sett på film, og nå fikk jeg iallefall sett det selv om jeg ikke skal være her på nyttårsaften. Følte meg litt “starstruck” da jeg så den, om jeg kan beskrive det sånn. Den er jo ikonisk!


Løvene på New York Public Library har også selvfølgelig blitt pyntet til jul, som sånn ca. ALT annet her i USA, haha. De holder ikke igjen på julepynten for å si det sånn.

Macy’s Flagship Store har også selvfølgelig blitt pyntet, og jeg syns det er så fint at de har “Believe” i lys der oppe.

Nå tror jeg Ina og jeg skal finne frem kortstokken! Vill lørdagskveld her skjønner dere, haha. Kjenner kroppen min er en blanding av sliten og altfor gira på å dra hjem, håper bare jeg får sove de neste dagene. Jeg har nemlig en tendens til å slite litt med å sove når jeg gleder meg til ting, haha.

– Hva gjør dere denne helgen da?

BROOKLYN NEXT

New York tid: 21:46.

I dag signerte Ina og jeg leiekontrakt for vårt nye bosted, som denne gangen blir i Brooklyn! I januar flytter vi dit og jeg gleder meg veldig mye. Der får jeg eget rom (ikke det største akkurat, men det er fortsatt et EGET rom) og vi bor i et veldig koselig område. Jeg liker Brooklyn veldig godt, og vi kommer også til å bo i nærheten av en park, der blant annet Brooklyn Botanic Garden ligger. Hvis du ikke vet hva det er så MÅ du Google det – det er så vakkert der! Gleder meg til å vandre rundt der til våren. Jeg har alltid likt Brooklyn, så jeg gleder meg veldig ♥

Bilde fra forrige tur til Brooklyn. SÅ nært Manhattan blir det ikke da, det er nok litt lenger nede i Brooklyn. Men det går helt fint!

I dag fikk jeg unnagjort en presentasjon i Marketing, så nå er jeg faktisk ferdig med det faget! SÅ deilig! I kveld har jeg gjort ferdig en Research Paper i Business og skal levere den i morgen, så etter det har jeg faktisk bare igjen en test og en oppgave, som begge er til neste onsdag. Så nå er jeg ikke veldig stresset lenger og jeg ser faktisk en ende på alt. Og om under to uker er jeg hjemme i Ålesund igjen ♥

– Har dere mye å gjøre før jul?

ALENETID

New York tid: 23:01.

I dag våknet jeg og var ikke i et veldig godt humør. Jeg var veldig trøtt og ville helst sove noen timer til, men jeg visste at jeg måtte komme meg opp på trening. Det var en veldig treg morgen og humøret mitt ble ikke bedre på den timen jeg brukte på å komme meg ut døra. Jeg ville rett og slett bare legge fra meg alt av kommunikasjonsmidler og bare være alene. For det var det jeg fant ut at jeg ville, være litt alene. Det er en liten overgang å gå fra å bo med familien med et stort, eget rom og mye privatliv, til å flytte inn med to andre jenter og dele rom og rett og slett hverdagen sammen. Og det har absolutt gått bra, men i dag merket jeg virkelig at nå, nå trengte jeg å være litt alene. Heldigvis er mandag dagen jeg har fri og de to andre er på skolen, og da får jeg litt tid for meg selv. Jeg er veldig glad for at vi ikke har helt like timeplaner, for da tror jeg helt ærlig at det hadde klikket for meg. Alle trenger litt alenetid iblant.


Da jeg kom hjem til en tom leilighet etter trening og fikk i meg mat og en lang, varm dusj gikk det etterhvert mye bedre. Jeg kunne gjøre alt i mitt eget tempo, høre musikk når jeg ville uten ørepropper, ha det helt stille når jeg ville ha det stille, og rett og slett ha tid bare for meg selv. Sånn er jo det hver mandag, men denne mandagen trengte jeg det. Og jeg er glad denne dagen kom på en mandag, og ikke en dag som lørdag eller søndag når vi alle som regel er hjemme. Nå går det fint igjen, og på slutten fant jeg meg selv i å vente på at roomiesene skulle komme hjem sånn at det ble litt “liv” og sosialt igjen. Og i tilfelle noen skulle misforstå: jeg syns absolutt det går fint å bo med andre, men av og til merker man virkelig at man trenger å være litt alene. Og det er helt greit.

SORTED FOOD AND MORE FOOD

New York tid: 01:15.

Hei dere! Nok en gang altfor lenge siden sist, og det er jeg virkelig ikke fornøyd med. Jeg vil så gjerne skrive gode kvalitetsinnlegg fra New York til dere, men den siste tiden har jeg vært sliten og stresset, og da er det ikke så lett. Spesielt nå når det er to uker igjen før juleferie, og da er det naturligvis endel arbeid som må gjøres. Nå er jo det under to uker til jeg får juleferie, og dermed heller ikke lenge til jeg skal hjem til Ålesund igjen ♥ Jeg gleder meg bare mer og mer nå når det nærmer seg.

Jeg kan jo vise dere noen bilder fra denne uken, som for det meste er av mat. På mandag var Ronja og jeg på en slags Burger Event arrangert av den ganske store YouTube-kanalen Sorted Food. Selv følger jeg ikke disse på YouTube, men har sett noen videoer her og der, for eksempel når andre jeg følger har vært med i videoene. Kort fortalt skulle de altså kåre “Internet’s Best Burger”, så vi fikk derfor smake på fem ulike burgere og stemme på favoritten vår. Alle burgerne var utrolig gode, men favorittene mine var en lammeburger og en vegetarburger. Vegetarburgeren overrasket meg veldig, jeg har jo aldri smakt det før, men denne var bare helt fantastisk og jeg hadde lett bestilt den på en restaurant ovenfor andre med kjøtt. Jeg fant oppskriften på den, så jeg må nok prøve å lage den en gang. Her er noen bilder fra arrangementet av han ene i Sorted Food og burgerne vi fikk smake:På lørdag (altså igår) bestemte Ina og jeg oss for å endelig prøve Crêpes-stedet i nærheten her, så da ble det crépes med nutella, jordbær og banan til lunsj! Jeg klarer ikke beskrive hvor godt det var, det var rett og slett bare himmelen. Altså, se på dette:


Og forresten, om noen lurer på om det er mye jul her:

Well, not exactly. Mye julepynt er det, men når det er 10 grader og regn så hjelper ikke det for meg dessverre…

I kveld har Ina og jeg laget vår første fellesmiddag. Ettersom hun er vegetarianer og Ronja er allergisk mot gluten har det ikke blitt noe særlig til fellesmiddager, men Ina og jeg bestemte oss for å lage en fellesmiddag nå, og det var veldig koselig. Vi lagde en slags asiatisk gryte, med diverse ting:Neste gang tror jeg at jeg kommer til å prøve med scampi oppi, det blir nok veldig godt! Og middagen ble forresten vellykket, det smakte veldig godt.

Ellers er jeg nesten ferdig med julegavene, så jeg slipper iallefall å stresse med det! Fremover blir det å gjøre ferdig det siste av skolearbeid og prøve å holde live i bloggen også. Det skal iallefall være et stort nyttårsforsett å bli flinkere med bloggen, for jeg liker ikke når det er sånn som det er nå.

– Har dere kommet langt med julegavene?

A SWEET SURPRISE FROM HOME

New York tid: 00:31.

Hei dere, og god 1. desember! Tenk at det allerede er desember, jeg klarer nesten ikke tro det. Årene går bare fortere og fortere… Vi har jo naturligvis ikke så mye advents/julepynt her, men vi jobber med det vi har og har det ganske koselig. Blant annet har jeg jo en god, gammeldags, norsk sjokoladekalender som jeg gleder meg til å åpne første luken på etter en god natts søvn nå. Og apropos det, i går fikk jeg en veldig søt overraskelse:


Ina kom plutselig bort til meg med en liten pakke og jeg skjønte ingenting annet enn at jeg tydeligvis skulle åpne den. Så jeg åpnet den og der lå denne posen med drops, og jeg skjønte fortsatt ingenting. Samtalen etter det gikk vel noe som dette:
Jeg: Hæ? Hvem er dette fra?
Ina: Det er fra moren din!
Jeg: Hvem er det fra?
Ina: Moren din!
Jeg: Hæ? What? Hvordan?

Så forklarte hun da at mamma hadde kontaktet henne i begynnelsen av november for å få til dette og hadde klart å sende adventsgaver helt hit bak min rygg uten at jeg hadde en liten anelse engang. Så nå får jeg én adventsgave hver søndag fremover, det vil si to til her borte og så får jeg den siste hjemme siden jeg har kommet hjem da. SÅ koselig og snilt gjort av mammaen min ♥

– Har dere noen form for adventskalender i år?