HALLOWEEN SPIRIT

New York tid: 21:19.

Hei dere! Nå har jeg endelig tid til å blogge, det har vært endel å gjøre denne uken med midterms og andre ting. Nå har jeg én midterm igjen i morgen, og så er det helg! Det gleder jeg meg veldig til.

Vel, nå er det jo Halloween! Det har det forsåvidt vært her siden vi flyttet hit omtrent. Man merker jo det flere uker i forveien med høytider her borte, så etter dette blir det vel full fokus på Thanksgiving og jul, før det sikkert blir Valentine’s på nyåret, haha. Men jeg syns det er litt koselig da. Jeg knipset noen bilder av noen dekorasjoner noen gater bortenfor her, så får dere se litt av veldig mye. Det blir forresten ikke noe Halloweenfeiring på meg i år, men det går fint. Sånn er det å ikke være 21 i New York! Det pleier å gå fint når man er norsk, men ikke på Halloween tydeligvis… Jaja, jeg kan feire om to år!

Og liiitt av meg også.

Nå må jeg lese litt mer før jeg etter hvert legger meg, jeg er SÅ klar for helg!

– Skal dere feire Halloween i år?

FLATIRON AND SQUIRRELS EVERYWHERE

New York tid: 00:13.

God kveld eller god morgen – hvor enn i verden dere er! Her er dagen over, men før jeg lukker øynene tenkte jeg å fortelle dere om dagen i går, nok en gang som turister i byen. Vi startet først med å finne the Flatiron Building, en veldig kul bygning som vi har sett i filmer og på bilder osv. Den er nemlig ganske lett å kjenne igjen:

Den lever veldig opp til navnet for å si det sånn!

Det skal ikke mye til å føle seg liten i denne byen altså. Ikke spør hva jeg gjør med hendene forresten, det er ikke alltid like lett å vite hvordan man skal posere…

På andre siden står Empire State Building og skinner, som vanlig.


Og sorry dere, men jeg klarer ikke la være å ta med noen bilder av disse. Altså er det mulig å være så søte? Jeg tuller ikke når jeg sier at de faktisk stiller seg opp som dette for kameraet, de vet nøyaktig hva de gjør. Jeg ser de hver dag og blir like glad hver gang. Jeg vil ha en!

Etter vi hadde sett Flatiron gikk vi noen avenyer bort til High Line Park. Dette er et gammelt togspor som er gjort om til en slags gangvei/park sånn at folk kan gå og se utover byen.Det er så mange kule bygninger å se og mange rooftops!
Ser du på andre siden av byen er det som å være i en annen verden. Der er elva og ikke massevis av skyskrapere som på andre siden. Det er virkelig fascinerende hvordan det plutselig kan føles ut som du er på et helt annet sted.


Da vi gikk ned fra High Line gikk vi forbi Diane von Furstenberg sitt studio – fantastisk. Jeg får sommerfugler i magen og stjerner i øynene når jeg ser sånne ting.


Til slutt litt andre, tilfeldige bilder fra byen. Har dere sett bildene av Cara Delevingne og Kate Moss? Den duoen altså!

Nå er det på tide å samle opp krefter til lesedager, jeg har én midterm på tirsdag og én på fredag, og jeg håper virkelig det går bra. Dette blir mine første tester, så jeg er veldig spent. Jeg håper jeg kan avslutte på fredag med et smil og være fornøyd med arbeidet denne uken.

– Hva syns dere om bildene?

SPENDING MY SATURDAY NIGHT WITH DEMI LOVATO

New York tid: 12:01.

Dere, gårsdagen var helt fantastisk. På dagen var vi turister (det får dere se i neste innlegg) og på kvelden var Ina og jeg på Demi Lovato konsert! Det har jeg ventet på siden helt i begynnelsen av juni da jeg satt hjemme i Norge og kjøpte billettene rett etter de kom ut for salg. Jeg kan si det slik at konserten var helt fantastisk, det må være det beste jeg har vært med på. MKTO og Christina Perri varmet opp, og det var også helt utrolig, jeg liker jo de veldig godt også. Christina Perri sang blant annet Jar of Hearts, A Thousand Years og Human, og den dama har en syk stemme! Både hun og Demi Lovato, jeg skjønner ikke hvordan det er mulig å ha sånne stemmer uten noe redigering. Her er noen telefonbilder fra konserten:


Vi hadde gulvplasser og var derfor ganske nært scenen, og vi så veldig bra hele konserten.


Et litt dårlig bilde av Christina Perri, men for en fantastisk dame.

Dette var det beste bildet jeg fikk av Demi, siden kameraet ikke er det beste. Men jeg kommer ikke over hvor bra det var, skulle gjerne opplevd det igjen. Demi er et fantastisk forbilde og en fantastisk artist, det er det ingen tvil om. Jeg ble så motivert og inspirert etter denne konserten, blant annet til et blogginnlegg jeg vil skrive snart.

Denne søndagen må jeg bruke på å komme over konserten (har litt hjertesorg over at det er over), og så skal jeg handle til uken og begynne å øve til midterms neste uke. Jeg har nemlig to midterms neste uke, så nå må det leses! Nå blir det forresten kun 5 timer tidsforskjell i én uke istedenfor 6 timer, siden dere i Norge stilte klokken i natt, mens vi ikke stiller den her før om én uke. Blir deilig med litt mindre tidsforskjell!

– Noen av dere som liker Demi Lovato?

OUT ON THE STREETS

New York tid: 23:29.Kåpe MK&A for Bikbok
Skjerf og skjørt Cubus
Sko Sixtyseven

Endelig fikk jeg tatt noen skikkelige antrekksbilder! Rettere sagt var det Ina som tok de da, så takk, Ina ♥ Dette hadde jeg på meg på torsdag, et høstantrekk jeg liker veldig godt. Burgunder, grått og lyseblått er en veldig fin kombinasjon, syns jeg. Jeg elsker spesielt dette skjørt, og liker veldig godt at blomster går inn i høsten også, bare i litt mørkere farger.

Nå har jeg endelig helg! Det skal nytes veldig, og nå er jeg veldig klar for å være turist i byen igjen! I morgen kveld er det endelig Demi Lovato-konsert som jeg har ventet på i noen måneder nå. Jeg gleder meg veldig til det, det blir nok utrolig bra!

– Hva syns dere om antrekket?

STARSTRUCK STALKER

New York tid: 21:19.

Hei dere! Ett par bloggfrie dager har gått nå grunnet mye skolearbeid. Nå er helgen rett rundt hjørnet, så nå blir det iallefall blogging! Men uansett, i dag har vært en veldig interessant dag! Eller, når jeg tenker over det var det bare noen timer som var interessante. Noe dere kanskje ikke vet om meg er at jeg følger ganske mange folk på Youtube, og en av mine interesser er å se på Youtube-videoer, og ikke bare som har med sminke og mote å gjøre. Noen av dere har kanskje hørt om Alfie Deyes/Pointlessblog på Youtube? Vel, han er nå i New York for å promotere boken sin og for å ha boksignering i morgen, noe jeg selvfølgelig hadde tenkt meg på. I dag derimot hadde han “scavenger hunt” og twitret hvor i New York han var sånn at folk da kunne finne han. Og guess what:

Jeg fant han, jeg! Det var faktisk helt sykt, for jeg hadde akkurat kommet inn på klasserommet og det var ti minutter igjen til timen begynner. Da twitrer han at han er på et sted med to store løver og mange bøker. Og hvor er det? Jo, New York Public Library, rett borti gata for skolen min!! Altså seriøst, hva er sjansen for at han er der akkurat før jeg starter på skolen og da rekker å dra bort dit? Jeg tok vesken min og løp bort, lette en stund, før endelig jeg og en gjeng jenter (de lette også, hehe) fant han! Da signerte han boken min og tok et bilde med meg, før jeg løp bort til timen igjen, kun noen få minutter for sent! Det var verdt det.

Så nå slipper jeg å vente i flere timer i morgen for å få møtt han og få boken signert! Jeg var en veldig fornøyd og starstruck jente, nå har jeg jo sett to kjendiser på under én uke. (Ja, Youtubere teller som kjendiser for meg) Jeg liker måten dette utvikler seg på, New York!

Ellers har det vært en veldig regnfull dag i storbyen, for andre dag på rad. Og én ting er sikkert, kommer det noen få regndråper i New York, ja da ser du plutselig paraplyer overalt:Jeg har selvfølgelig investert i en selv, for det kan regne ganske mye også.

Nå er det bare meldt sol fremover da, så ett par dager med regn går helt fint. Nå er jeg veldig klar for helg, og heldigvis er fredagene veldig greie på skolefronten. Da er liksom alle klare for helg og det er en helt spesiell stemning. Høres kanskje rart ut, men det er litt vanskelig å forklare.

– Hvordan er været hos dere?

JUST LIKE CARRIE AND MIRANDA

New York tid: 23:43.

Jeg viste jo ikke dere alt vi gjorde på lørdag, rett og slett fordi det ble alt for mange bilder. Luksusproblem? JA! Uansett, Sex and the City-fans som vi er, måtte vi selvfølgelig ta turen innom… Magnolia Bakery og The Carrie Steps!


Det var naturligvis litt kø, men det var snakk om 5-10 minutter, så det var ingen problem.
Og så spiste vi cupcakesene våre på en benk. Just like Carrie and Miranda did.Trappene er faktisk bare typ én gate bortenfor Magnolia! Dessverre var det ikke så lett å ta et bra bilde, siden det var byggearbeid rett ved trappen. Men jeg får heller dra tilbake om noen måneder og se om det er bedre da!

Og her er altså gaten til Carrie Bradshaw! Som dere ser hadde det nok vært litt koseligere uten byggearbeidet…

Veldig greit å ha disse bildene å poste nå, for i dag har jeg vært veldig produktiv, men gjort veldig lite interessant. Jeg har faktisk ikke så mye skolearbeid å gjøre resten av uken nå, og det er utrolig deilig! Hodet mitt er forsåvidt veldig sliten etter å ha inntatt veldig mye informasjon i dag. Heldigvis begynner jeg sent i morgen og kan nyte en rolig morgen med en god frokost.

– Noen som er Sex and the City-fans her?

“AMERIKANSK” NAVN?

New York tid: 23:28.

Malin er vel ikke akkurat det mest internasjonale navnet der ute, og her borte merker jeg at folk sliter litt med å få med seg hva jeg heter om ikke de leser det. Det har faktisk gått greit på skolen, med unntak av den ene læreren min i den første timen som kalte meg “Meylin Hædlstæd”. Jeg forstår jo selvfølgelig at det ikke kan være så enkelt. På enkelte spisesteder, feks Starbucks og Panera, er jo det også en utfordring siden de vil ha navnet på kundene. Første dagen vi kom hit og dro på Starbucks skrev de bare “M” på koppen min, haha. En annen gang skrev de Molly, så jeg tenkte at det kan jo faktisk være et greit navn å bruke her borte siden det er ganske nært navnet mitt? Nå tenker jeg bare på sånne steder da, ikke å faktisk introdusere meg som Molly til nye folk jeg møter. Da jeg spiste på Panera på fredag prøvde jeg først å si Malin, men så fikk ikke kassadamen det med seg, så da sa jeg bare Molly. Funker greit det!Nå har jeg endelig fått planlagt den nye uken som kommer og kan senke skuldrene mine litt, selvom jeg egentlig blir litt stresset over alt som skjer denne uken. Men det å ha alt planlagt og se at det mest sannsynlig går opp, det roer meg litt igjen. Jeg har jo hele morgendagen fri, så da får jeg gjort unna mye skolearbeid, og også ukeshandelen som vanlig.

– Har dere et navn som funker bra internasjonalt?

CENTRAL PERK AND CENTRAL PARK

New York tid: 00:21.

WOW. Wow, for en fantastisk dag. Jeg sitter igjen så glad og fornøyd og så lykkelig over å bo her. Vi har sett og opplevd så mye i dag, og jeg har så mange bilder å vise dere at det må bli flere innlegg enn bare dette. Jeg kan jo starte med å fortelle dere utifra et realt bildedryss:

Vi startet dagen med å endelig få se Central Perk, som har vært midlertidig åpen nå i forbindelse med 20års-jubileet til Friends! Jeg regner med de fleste av dere har sett i det minste litt av serien og vet hva Central Perk er!


Dessverre var det bare begrenset med folk som fikk komme inn, og det var de som sto der i kø før det åpnet i dag, hehe. Men jeg er veldig fornøyd med å ha fått sett den fra utsiden! Det var siste dagen i dag og Gunther skulle visstnok være der! Hadde vært kult å se han, men men.Vi gikk forbi NYU! Det var litt kult, og jeg har hørt om flere ganske kjente personer som går der, men vi så ingen da, hehe.

Altså, se på denne fantastiske skapningen her. Jeg blir like glad hver gang jeg ser et ekorn, som er flere ganger om dagen her. De er så herlige!


Vi fant også endelig denne buen som jeg har sett i så mange filmer og tv-serier, blant annet Gossip Girl. Jeg har alltid lurt på hva det er og hvor den var, men det fant vi ut, og for dere som lurer ligger den i Washington Square Park!

Mine herlige roomies ♥


Ser nesten ut som Freedom Tower bare er redigert inn i bakgrunnen her, men neida! Plutselig bare snur man litt på hodet og der bare står det på midten!


Etter vi hadde spist dro vi til Central Park. Der begynner det å bli skikkelig høst nå og det er så vakkert.


På veien sto det en mann og spilte gitar og sang, og han var veldig flink! Det var mange som satt på gresset og så på, og han fortalte at han faktisk har spilt i Central Park i 23 år nå! Hvor sykt er ikke det? Dette var siste gangen for i år, og han sa også det kanskje var siste gangen noen gang. Hvorfor vet jeg ikke, men det var koselig å sette seg på gresset og høre på.Vi måtte selvfølgelig hit. Det kjenner dere sikkert igjen fra en eller annen film eller TV-serie fra New York dere har sett før. Blant annet var jo det her Chuck og Blair giftet seg i Gossip Girl ♥


Til slutt vil jeg vise dere dette stedet i Central Park, Ladies Pavillion. Et sted som betyr ganske mye for meg ettersom det var her mamma og Kjetil giftet seg for snart 7 år siden. Veldig fint å være her ♥

Jeg har såå mye mer å vise dere, men jeg tror dette er nok bilder for dette innlegget! Og dere!! I dag spottet jeg min første kjendis!! Noen som har sett Ugly Betty her? Han som spiller Marc, Wilhelmina’s assistent, gikk rett forbi meg på subwayen! Det var så sykt, jeg blir jo så starstruck! Og så fulgte vi etter for å prøve å kanskje få tatt et bilde med han, men så gikk han rett inn på et tog som gikk… Men veldig kult å se han!

Nå er det nok på tide at jeg legger meg, i morgen blir det skolearbeid! Håper dere har en fin helg ♥

– Hva syns dere om bildene?

PÅ NYE EVENTYR

New York tid: 23:08.

Hei dere! Nå er det faktisk to dager siden jeg blogget, som er ganske uvant siden jeg har blogget ca. hver dag siden jeg kom hit, om jeg husker rett. Det er rett og slett litt vanskelig å komme med bloggmateriale midt i uken når jeg sitter med hodet i bøkene. Jeg har liksom tid til å blogge på kveldene, men poenget er at siden jeg da kun har vært på skolen og lest etter skolen, er det da ikke spesielt mye å blogge om. Jeg MÅ for eksempel bli flinkere til å antrekksbilder, det går jo egentlig ganske raskt siden jeg for eksempel bare kan smiske med meg en av mine roomies ut på gaten for å ta noen kjappe bilder i maks fem minutter. Note to self: mer antrekksbilder, det pleier å slå an.

Ihvertfall, i dag har jeg gjort litt mer spennende ting. Jeg fikk endelig møtt fine Johanne! Siden hun også studerer i New York nå, så fant vi ut at vi måtte bare møtes. Hun viste meg litt rundt i Soho og West Village, og det er så koselig der! Det er jo der kjendisene henger, så fra nå av er det der jeg også henger. Da jeg hørte om alle kjendisene hun hadde sett så fant jeg ut at jeg må definitivt til Soho oftere, hehe. Jeg har ingen bilder fra Soho i dag dessverre, men jeg har litt fra veien til og fra:


Alltid like “stas” å ta subwayen fra Grand Central, hihi.

På vei hjem tok jeg toget fra World Trade Center. Det var veldig fint lys ute siden det var akkurat da solen holdt på å gå ned ♥ Det var også pyntet fint med lys som dere kan se på bildet ovenfor!Jeg tuller ikke når jeg sier at jeg kunne stått og sett på Freedom Tower lenge, og som jeg har sagt før så er bygningen så utrolig vakker. Spesielt i lyset fra solnedgangen!

Togstasjonen er rett ved siden av Freedom Tower, så når vi skal hjem kan vi enten ta toget herfra, eller ta toget fra lenger oppe på Manhattan, mye nærmere skolen.

Nå har jeg bare én dag til før det er helg! Nå gleder jeg meg veldig mye, og vi har allerede planlagt å være turister hele lørdag. Da blir det mye å blogge om også, så jeg håper dere syns det er interessant hvertfall, selv om bloggingen de siste dagene kanskje ikke har vært spesielt interessant. Jeg studerer jo her, så jeg kan jo ikke være turist og finne på mye interessant hver dag! Men i helgene, da liker jeg å være turist, hihi.

– Hva syns dere om bildene?

WHOLE FOODS

New York tid: 22:09.

I dag fikk jeg endelig dratt innom Whole Foods! Har hørt så mye bra om den butikken, og jeg hadde hørt de hadde Créme Fraiche der (har ikke funnet det andre steder..), så da dro jeg innom i dag siden jeg trengte det til middagen. Whole Foods er en butikk med mye organisk og naturlig mat, altså har de egentlig bare mat (og diverse annet) som er bra for deg. Dessverre er det nok litt dyrere her, så jeg kan ikke ta all handel her… Jeg fant ikke Créme Fraiche da dessverre, men jeg fant Chorizo-pølser som jeg trenger til middag senere i uken! Så det ble jeg glad for å finne.

Jeg er helt utslått etter denne dagen og er ganske nær ved å sovne, så nå må jeg bare legge meg. Jeg prøvde ut treningssenteret i dag og jeg likte det veldig godt, så jeg ser frem til å trene der fremover! Håper dere har en fin uke hittil ♥

– Har du hørt om Whole Foods før?