UP NEXT: FASHION WEEK

New York tid: 23:49.

Hei dere! Nå tenkte jeg det var på tide å fortelle dere dette ettersom det nærmer seg med stormskritt; jeg har fått jobb på Fashion Week! Ikke Mercedes-Benz Fashion Week, som er den mest kjente, men Couture Fashion Week som også er her i byen på samme tid. Der skal jeg jobbe som Platinum VIP Coordinator, som vil si at jeg har ansvaret for de med de dyreste billettene, altså plassere de på plassene sine på Front Row og sørge for at de har det bra. Jeg er SÅ spent, nervøs og gira, og jeg syns det er så gøy å allerede nå få en fot innenfor bransjen. Jeg gleder meg til å se hvordan Fashion Week fungerer og hvordan det er å jobbe på fashion shows. Dette er fra 13.-15. februar, så det blir nok en veldig travel, men opplevelsesrik helg. Jeg har visst dette siden før jul, men jeg tenkte å vente med å fortelle det til jeg hadde vært på møte og fått vite litt mer. Nå nærmer det seg virkelig, og jeg tror det blir veldig spennende!


Jeg trives utrolig godt her i denne byen, men likevel sliter jeg med savnet etter hjemme. Ikke etter byen, men bare personer jeg helst skulle hatt her hos meg. Ting har forandret seg litt i livet mitt siden jeg var her før jul, og det merkes veldig mye på savnet. Det er ikke lett, men akkurat nå er det her jeg er ment til å være. Og jeg er heldig som får bo her og oppleve denne byen. Jeg vet jeg er heldig, og jeg setter pris på det. Nå ble jo dette veldig off topic, men jeg måtte bare få det ut.

FAQ – NEW YORK

Innlegg i samarbeid med IBS.

Jeg får naturligvis veldig mange spørsmål om oppholdet mitt her borte, og det er ofte de samme spørsmålene som går igjen. Derfor tenkte jeg det kunne være greit å samle alle spørsmålene i ett innlegg, sånn at hvis dere lurer på noe så kan dere gå til dette innlegget og se om det er svart på det her. Hvis ikke er det selvfølgelig bare å spørre meg, jeg svarer med glede! Dette innlegget vil nok oppdateres også hvis det dukker opp flere spørsmål som ofte blir spurt.

Først kan jeg nevne at jeg studerer her via IBS International Business School, som jeg først hørte om på utdanningsmessen i fjor. Det var her jeg ble introdusert for Berkeley College og studiet mitt, Fashion Marketing and Management. Det er IBS som har hjulpet meg med søknadsprosessen, visum og andre ting jeg har lurt på eller trengt hjelp til. Det gjør de fortsatt, og det er veldig betryggende at jeg bare kan kontakte de hvis det er noe. De tilbyr mange andre studier i mange andre byer og land, blant annet Australia, New Zealand, England, Italia, og også andre steder i USA som Santa Barbara, Florida, og Boston som er nytt i år. For mer informasjon om de studiene kan dere trykke her eller på bildet under.

1. Hvordan trives du på skolen? Jeg trives veldig godt, og er veldig fornøyd med lærerne og fagene jeg har hatt hittil. Noe av det jeg liker veldig godt med skolen er at lærerne har arbeidserfaring innenfor det de underviser, noe som gjør at de kan det de skal undervise mye bedre og kan komme med egne eksempler, så det blir mye mer interessant å høre på. For eksempel hadde læreren min i markedsføring jobbet i markedsføringsavdelingen til Sony i mange år. Jeg er også veldig fornøyd med quarter-systemet vi har, som vil si at ett semester varer i tre måneder, og det er også så lenge vi har fagene før vi begynner på nye. Det fungerer veldig fint for meg ettersom jeg har en tendens til å gå fort lei av fag.

2. Hvordan fant du leilighet? IBS ordner leilighet for det første semesteret, så det slapp jeg å tenke på selv! Veldig greit, siden jeg ikke hadde hatt peiling på hvordan jeg skulle funnet leilighet på egenhånd. I USA er generelt standarden mye lavere enn i Norge, og det er også dyrere. Leiligheten vi bodde i hadde ganske grei standard i forhold til mye annet her.

3. Hva koster skolen? Det har jeg skrevet et innlegg om tidligere, som dere kan lese her. Nå har den norske krona vært veldig svak de siste månedene, så det er nok endringer i prisen nå. Alle priser kan dere finne på nettsiden til IBS her.

4. Er studiet vanskelig? Det varierer veldig fra fag til fag, og lærer til lærer. Det er veldig mye til hva man gjør det til selv også. Jeg vil gjøre det bra på skolen, som betyr at jeg leser mye. Siden det ikke er så mange timer på skolen, blir det mye arbeid på egenhånd, som jeg liker godt ettersom jeg da får tatt det i eget tempo og får konsentrert meg skikkelig. Det er derimot perioder som kan være ganske stressende, for eksempel midterm week. Da er jo det ekstra mye lesing og andre ting å gjøre.

5. Hvordan er det å kombinere studiene med å bo i en så fantastisk by? Det er naturligvis både positive og negative sider med det. Det er jo som kjent “byen som aldri sover”, som vil si at det alltid er ting å gjøre her. Ikke minst er det massevis av butikker og altfor mange fristelser, som ikke alltid kan være lett. Men når det er sagt så elsker jeg å studere her. Med tanke på at jeg studerer mote er jo dette den perfekte byen å gjøre det i, og det er her ting skjer.

6. Hva kan du bli etter studiene? Det er egentlig veldig opp til meg selv og hva jeg vil. Dette er jo ikke et studie som gjør at jeg kan bli én spesiell ting, men heller veldig mye innenfor moteindustrien. For øyeblikket vet jeg ikke nøyaktig hva det er jeg vil gjøre, siden det er så mye innenfor moteindustrien som interesserer meg. Men jeg vet at jeg kommer til å finne ut mer av det etterhvert.

Dette er iallefall de spørsmålene som jeg har blitt spurt mest, både av folk jeg møter på, mailer og kommentarer. Det er selvfølgelig bare å spørre mer om dere lurer på noe, enten her, eller så kan dere sjekke ut IBS sin Facebookside her, eller nettsiden deres her.

 

VÆRUPDATE FRA NEW YORK

New York tid: 23:43.

Hei dere! Jeg vil tro de aller fleste av dere har fått med dere været i New York her nå, ettersom det er veldig mye om det på nyhetene. Jeg tenkte derfor det kunne være greit å oppdatere dere litt på det, fra en norsk jentes syn. Det var igår jeg leste at det skulle komme, altså den verste snøstormen i New York’s historie. Det har vært meldt opp til én meter snø, og veldig sterk vind. Dette er jo en helt vanlig vinter i Norge, men i New York betyr snø bare én ting: KAOS. Ha da i tankene at her er det ikke normalt med gode vinterdekk og brøytebiler overalt, så da kan man faktisk forstå at det kan bli kaos.

Her er glade meg en annen dag da det var litt finere vær her i storbyen.

Jeg var på butikken i dag, og der var det jammen ikke mye mat som møtte meg. Butikken var stappfull av folk, og hyllene var tomme. Folk tok av som om de skulle være stengt inne i ukesvis og hamstret inn masse mat og drikke. Jeg var ikke en av de siden jeg ikke er like bekymret for dette, men jeg har iallefall mat som funker om strømmen skulle gå, så jeg klarer meg fortsatt om det skulle være nød. Jeg har ikke skole i morgen, og i hele dag har de varslet folk om å holde seg inne, og nå i kveld fikk jeg faktisk opp nødvarsel på telefonen om at fra og med 23:00 i kveld var det forbudt med alle kjøretøy (non-emergency såklart) på veiene frem til annet er fortalt. SÅ alvorlig blir det faktisk tatt. På samme tidspunktet stoppet de all kollektivtransport, det vil si også subwayen.

Så, hvordan er været nå? Det har snødd i stort sett hele dag, men ikke veldig ille, men det er ikke før i natt og i morgen det er meldt verst. Nå vet jeg ikke hvordan New Yorkere har opplevd været i dag, men lille, norske meg har iallefall ikke opplevd det hittil som noe ille. Nå hører jeg forsåvidt at det blåser mye ute, og jeg har troen på at det kommer til å bli ganske ille vær de neste timene og dagen som kommer. Men da er det ikke verre enn å holde seg inne, noe som for min del går helt fint!

PHOTO RECAP – TOURIST DAYS

New York tid: 10:00.

Vi gjorde mye de dagene jeg hadde besøk, og mye av det har jeg selvfølgelig dokumentert med kameraet mitt, så her har dere et lite bildedryss fra turistdager i byen:

Det fine besøket mitt, Benedikte og Natalie ♥

Times Square var jo en selvfølge å vise de! Ser dere forresten den store billboarden til høyre? Det er visstnok verdens største billboard, og det skjønner jeg, for den er SVÆR! Benedikte skulle ta bilde av den med telefonen og fikk ikke med hele billboarden selvom hun prøvde å gå lenger bak… Virkelig stor altså.

I fine Washington Square Park, som var ganske tildekket av snø da.

Frozen Yoghurt-pause inne på Macy’s. Her på flagship-butikken til Macy’s, som også er verdens største butikk. Den har 9 etasjer…

Grand Central måtte jeg såklart også vise de.


Ett par bilder til fra Rockefeller. For en utrolig utsikt det er derfra. På bildet ovenfor her ser jo man både Empire, Freedom Tower, og også silhuetten til lille Frihetsgudinnen ute på elva.Vi gikk en lang tur i Central Park den ene dagen, og fikk da med oss solnedgangen. Det var virkelig helt fantastisk. Central Park er så flott, og jeg elsker kontrastene mellom den rolige, fine parken, og så de høye skyskraperne rundt.

I parken lå også denne veldig koselig restauranten. Den hadde bare masse lys, og det syns jeg var så fint.

Så her fikk dere se litt av det vi gjorde iallefall. De gjorde også endel turistgreier når jeg var på skolen, så jeg tror nok de fikk sett veldig mye. Det er jo umulig å få sett ALT denne byen har å tilby, men jeg vil tro de fikk sett og opplevd veldig mye fint iallefall. Det gjorde iallefall jeg, og selvom jeg ikke blir like “starstruck” av denne byen lenger, så elsker jeg å være litt turist iblant og se nye ting. Det blir liksom en liten pause fra hverdagen og skolearbeidet, og jeg liker veldig godt å ha den muligheten. Man kjeder seg ikke i denne byen.

Jeg har forresten, som dere sikkert ser, satt inn en ny header nå. Jeg tenkte det var på tide, men jeg vet ikke helt hva jeg syns om denne enda, så det kan hende den bare er midlertidig. Vi får se.

– Hva syns dere om bildene?

MY CITY

New York tid: 09:17.

Hei dere! Nå var det visst veldig lenge siden sist igjen. Jeg har fått flere forespørsler om å blogge mer i det siste, så da er det vel på tide å ta hintet. Vel, besøket mitt dro på søndag, og jeg er nå inne i skikkelige hverdagsrutiner. Det var såå hyggelig med besøk, og jeg har mange bilder å vise. Jeg har ikke hatt tid til å se gjennom alle bildene enda, så de kan jeg legge ut i morgen, men for nå tenkte jeg å vise dere noen fine bilder fra da vi var på Top of the Rock ♥


Med mine fine venninner. Takk for besøket ♥Åh nei, denne byen altså… Den er virkelig fantastisk, og jeg føler meg veldig heldig som bor her. Jeg har mange flere bilder å vise, men det rekker jeg ikke nå ettersom det er på tide å starte dagen og komme seg på trening. I Norge er det vel helg nå, så god helg! Selv får jeg helg på torsdager, men det er ikke skikkelig helg før ukens siste treningsøkt er gjennomført.

– Hvem av dere har vært i New York før forresten? Eller er det noen som kanskje skal det i nærmeste fremtid?

TO ME, FROM ME

New York tid: 22:42.

Hei dere! Nå tenkte jeg det var på tide med et nytt innlegg her… Helt ærlig har det gått i ett siden jeg kom hit igjen etter juleferien, og det er først nå de siste tre dagene at jeg har rukket å slappe av litt. Jeg har kost meg masse da, jeg har jo besøk her i byen nå! Så jeg har hatt masse venninnetid og turisttid med Benedikte og Natalie – bilder kommer! Men på søndag merket jeg at jeg egentlig var skikkelig sliten etter at skolen hadde begynt på igjen, tilvenningen til ny leilighet, og at jeg var ute hele dagene. Da ble jeg også syk igjen, som da tydeligvis ikke hadde forsvunnet helt siden jeg ikke var i form da jeg kom hit. Jeg fikk heldigvis slappet av hele søndagen, så jeg ble mye bedre da og jeg føler meg også mye bedre nå.

Vel, det var egentlig ikke det dette innlegget skulle handle om, men når jeg først oppdaterer dere kan jeg likegjerne oppdatere med litt av hva jeg har gjort siden sist. Det innlegget egentlig skulle handle om er det lille jeg forelsket meg i da vi gikk innom Henri Bendel på Fifth Avenue her om dagen:

Denne søte lommeboken fanget oppmerksomheten min der, og jeg klarte ikke ta øynene mine fra den før den var min. Dere aner ikke hvor Blair Waldorf jeg følte meg da jeg gikk ut av den butikken med den klassiske, stripete posen i hånden. FOR en følelse! I tillegg fikk jeg gravert inn initialene mine på den, som bare gjør den enda mer personlig og spesiell. Nevnte jeg at dette var den siste igjen i den fargen? De andre var gule. Det må ha vært meant to be!

Nå må jeg komme meg i seng! I morgen er en ny skoledag, og etter det skal jeg møte Benedikte og Natalie igjen for mer turisttid. Håper på å få oppdatert dere igjen snart, nå har jeg jo faktisk VELDIG spennende nyheter å komme med også!

– Hva syns dere?

MY NEW SCHEDULE

New York tid: 21:34.


Som jeg har nevnt før har jeg nye fag etter tre måneder, så nå har jeg startet på ny timeplan! Som dere ser ovenfor har jeg nå bare timer mandag – torsdag, og for det meste tidlige timer. Litt blandede følelser til å ha timer 8:00 om morgenen, men jeg liker veldig godt å være ferdig tidlig på skolen om dagene. Føler meg mer opplagt med tidlige timer også, istedenfor langt ute på dagen! Så nå har jeg altså to motefag, Introduction to the Fashion Business og Visual Merchandising, og så har to andre fag, Foundations of Critical Writing og Career Management Seminar. Hittil virker lærerne mine flinke, så jeg tror det blir bra!

Det er forresten sykt kaldt her nå, for øyeblikket er det -10 grader!! DET er litt vel kaldt for min smak, men jeg får bare holde ut frem til våren. Det er fint her om vinteren også heldigvis, så jeg overlever. Nå får jeg jo forresten besøk i morgen, så det blir nok ikke mye blogging de neste dagene, men jeg kommer til å ta masse bilder, for vi skal finne på mye gøy!

– Går dere på skole nå eller jobber dere?

BACK IN THE CITY

New York tid: 18:06.

Hei dere, og godt nyttår!! Sen nyttårsoppdatering fra meg, men de siste dagene har bloggen vært helt nedprioritert etter som jeg ville nyte de siste dagene hjemme før jeg dro tilbake hit. Nå er jeg nemlig tilbake i storbyen! Det var veldig kjipt å reise fra de hjemme, men akkurat nå er det her jeg er ment til å være. Jeg elsker jo byen og jeg har det veldig bra her, så det går fint med meg. I tillegg får jeg besøk fra Ålesund allerede på torsdag av Natalie og Benedikte og jeg gleder meg SÅ mye til å vise de byen og tilbringe mye tid med de i hele ti dager.

Men ja, hei 2015! Wow, jeg kan ikke tro at 2014 er over, for et år det var. Året jeg endelig ble ferdig med det altfor slitsomme siste året på videregående og også året jeg bestemte meg for å flytte til New York. Dette var jo to av mange ting som skjedde det året, men jeg kommer nok ikke til å lage et eget oppsummeringsinnlegg. Jeg er iallefall veldig klar for hva dette året bringer, store deler av det blir jo her borte.


Kameraet har ikke blitt brukt her enda, så da får dere dette bildet fra i dag. I dag har det nemlig snødd her, så her er det kaldt og hvitt! Jeg kom hit til leiligheten i Brooklyn sent søndagskveld, og mandagsmorgen var det på tide med skolestart igjen! Jeg var ganske sliten kan man si, i tillegg til at jeg var forkjøla og veldig slapp, men jeg kom meg gjennom dagen, fikk ordnet alt jeg skulle og fikk flyttet skikkelig inn her. Jeg trives veldig godt hittil og jeg elsker området vi bor i! Så jeg tror det blir bra.


– Har dere hatt en fint start på året? ♥