ET VANSKELIG VALG

New York tid: 23:02.

Hei dere! Veldig rart å skrive nå, for dette er min siste kveld her. Det er jo noe jeg ikke helt har fortalt enda, og det er et valg jeg tok for en god stund siden. Nemlig at jeg ikke kommer til å fortsette å studere her borte til høsten. Jeg kommer ikke til å gå veldig inn på det, fordi da hadde jeg nok skrevet veldig mye, men grunnen til at jeg kaller det et vanskelig valg er ikke fordi jeg var veldig usikker på om jeg skulle fortsette eller ikke, men fordi det var jo ikke planen min i det hele tatt. Jeg hadde ikke tenkt på noe annet enn å bo her og ta en bachelorgrad i Fashion Marketing & Management, noe annet var jo ikke aktuelt? Men dette halvåret har jeg tenkt veldig mye. Jeg begynte å helle mer og mer mot det at jeg ikke vil bo her i tre år, og etter hvert begynte jeg å tenke enda mer på det, og til slutt måtte jeg bare selv innse at dette er ikke noe jeg vil fortsette med.


Det er jo ingen hemmelighet at jeg dette året har slitt veldig mye med hjemlengsel, og savnet etter kjæreste, familie og venner. Jeg vet det kan være lett for mange å tenke at dette må jo være grunnen til at jeg slutter, men det må jeg bare påpeke at det er det ikke. Det er jo klart det hjelper jo på hvorfor jeg vil slutte, men jeg vet at jeg hadde klart å komme meg gjennom hjemlengsel og savn i tre år, hadde jeg trivdes godt nok her borte. New York er en fantastisk by, og virkelig en som alltid kommer til å være en av mine favorittbyer. Bare ikke å bo i. Jeg, personlig, syns at ni måneder her borte har vært mer enn nok, og det er ikke en by jeg kunne tenkt meg å bo i over lengre tid, som feks tre år, som måtte vært tilfellet om jeg skulle fortsatt på studiene her borte. Dette året har jeg virkelig innsett hvor fantastisk Norge er og hvor mye jeg elsker det landet, og jeg har funnet ut at det er der jeg vil være. New York ble for mye for min del, men jeg vet jo det er mange norske som stortrives i denne byen, så dette er jo veldig individuelt.


Noe som også måtte tas i betraktning da jeg tok valget om at jeg ville flytte hjem, var hva jeg skulle gjøre videre. Jeg er ikke i tvil om at det er i motebransjen jeg vil være, men dessverre har ikke Norge mange studier rundt dette, og de få som eksisterer koster veldig mye. Noe jeg først og fremst var veldig sikker på, er at nå vil jeg ha et friår. Etter 14 år med skole trenger jeg en pause. Så dette året vil jeg jobbe mye og få spart opp penger, og også tenke på hva jeg virkelig vil gjøre.

Så, i morgen flytter jeg hjem. Ni måneder i New York er over. FOR et år det har vært, og det har virkelig vært fantastisk, og definitivt et år jeg ikke ville vært foruten. Og forresten, til dere som vurderer å studere utenlands, om det så bare er for en liten periode eller om det er flere måneder: GJØR DET! Dere vinner så mye på det, og det blir en opplevelse for livet, virkelig.

Takk for meg, New York. Jeg kommer tilbake en dag ♥

HVA DETTE ÅRET HAR LÆRT MEG

Innlegg i samarbeid med IBS Education.

Nå nærmer det seg en slutt på dette skoleåret, og jeg har nå bodd i New York i ni måneder! For ni måneder siden flyttet jeg altså til denne storbyen, full av forventninger og motivasjon til byen og til studiet jeg skulle starte på, Fashion Marketing og Management på Berkeley College, via IBS Education. Det var jo bare rett i underkant av seks måneder før at jeg hadde bestemt meg for å søke på dette studiet via IBS, fordi det var her jeg hørte om studiet og jeg hadde fått et veldig godt inntrykk av de på utdanningsmessen og utifra det jeg hørte av en venninne som hadde søkt via de.

Jeg har jo lært veldig mye om både denne byen og om meg selv nå når jeg har bodd her så lenge, så jeg har samlet opp noen punkt av noe av det jeg har lært:

1. Jeg er veldig selvstendig. Det er ikke sånn at jeg før har følt meg veldig avhengig av folk, men jeg har lært dette året at jeg er mye mer selvstendig enn jeg tror, og jeg klarer meg veldig fint på egenhånd. Jeg har laget middagsplaner og vært flink til å handle mat kun én gang i uken, jeg har stått på med skolearbeidet, jeg har vært flink til å vaske, rydde og holde orden, og også vaske klær. Nå når jeg har bodd for meg selv har jeg funnet ut at jeg er mye mer opptatt av å holde det rent og ryddig enn jeg trodde, jeg har jo ikke vært helt der hjemme, hehe.

2. Billig og sunn mat er virkelig ikke vanskelig å finne. Den store stereotypien for USA er jo at her er bare usunn mat og fedme, men sånn er det virkelig ikke. Jeg har ikke hatt noe problemer med å finne billig og sunn mat, og jeg har fint klart å holde meg innenfor matbudsjettet mitt og spist veldig bra og sunt. Dra for eksempel på Trader Joe’s, det har for meg som student vært himmelen, haha!

3. Bare fordi du ikke har hjemlengsel de første tre månedene, så betyr ikke det at du slipper unna. Denne brant jeg meg veldig på, hehe… Jeg har jo slitt en god del med det dette halvåret, og det kom jo til og med til et punkt der jeg bare måtte reise hjem for noen dager. Men så hjelper det jo veldig med Skype og Snapchat og alt det der, og plutselig har du kommet til dagen du skal hjem, og da har du jammen overlevd hjemlengselen, og du innser at tiden har faktisk gått veldig fort.

4. Lunsjtider varierer veldig i denne byen. Bare vær klar over at hvis du skal kjøpe mat mellom 11 og 14 på dagen så er det nok stappfullt OVERALT, så bare vær forberedt på køer, gjerne veldig lange.

5. Kjendiser er faktisk bare vanlige mennesker. Hehe, ja hvem skulle trodd det liksom… Neida, men nå når jeg selv har fått møtt endel kjendiser her borte, så har jeg innsett rett etter jeg har møtt de at “wow, det der var bare en person jeg har sett på tv eller i media, som jeg nå har møtt”, og så har det ikke vært så big deal. Men likevel, gang på gang etter det har jeg likevel dratt og stått i lange køer for å møte enda en kjendis, også blir jeg skikkelig gira med en gang jeg ser de, før jeg nok en gang bare innser at det er bare et menneske, haha.

6. Ikke gå inn på butikker hvis ikke budsjettet tillater det. Denne er en farlig en som jeg har brent meg på flere ganger, hehe. Det er jo ingen tvil om at denne byen er full av fristelser, og jeg har rett og slett funnet ut at hvis budsjettet ikke tillater det, så kan jeg ikke gå inn på butikker. Går jeg ikke innom butikker så er jo det ingen problem!

7. Mennesker går enten veldig fort eller veldig sakte. Det er en god blanding av travle businessfolk og turister som skal se ALT i denne byen, og det er ikke alltid en god kombo. Selv foretrekker jeg å holde tempoet til travle businessfolk, og jeg er nå vant til å gå veldig fort i gatene. Dessverre havner jeg ofte bak turister eller folk som bare rett og slett går VELDIG sakte, og det irriterer meg veldig, hehe. Eller når jeg går på fortauet og det kommer fire personer mot meg som bruker hele fortauet, og ikke flytter seg når de møter meg eller andre. Altså sist jeg sjekket er det ikke enveis her, og det gir mye mer mening at dere, som en gruppe med folk, flytter dere litt til siden sånn at jeg, én person, slipper å gå ut i veien for å komme meg forbi… Dette skjer dessverre altfor ofte.

8. Denne byen er virkelig full av muligheter. Jeg har opplevd SÅ mye dette året, og det skjer virkelig noe her hele tiden. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle få oppleve å jobbe på Fashion Week allerede førsteåret mitt her, men jammen fikk jeg det også. Jeg har møtt mange nye mennesker, sett mye (både kult, gøy, rart og trist), og det har virkelig vært et veldig innholdsrikt år. Det er veldig rart at denne store byen nå er så kjent for meg, og den vil alltid ha en spesiell plass i hjertet mitt.

Her er en video jeg har laget med noen klipp fra byen og skolen, så jeg håper dere liker den! Skru på HD for best kvalitet.

IBS tlbyr ikke bare studier i New York, men også andre steder i verden som Italia, England, Florida og Australia. Mer informasjon om det finner dere her eller på facebooksiden deres her.

 

SOME NEW GIRLY STUFF

New York tid: 21:36.

Det er jo veldig sjeldent jeg legger ut innkjøp nå, så jeg føler nesten det er på tide å vise noe. Tror forresten det er like greit at jeg ikke alltid viser alt jeg kjøper, for de siste ukene har jeg nok kjøpt litt for mye, heheh. Men det er nok ting dere får se etter hvert uansett, for eksempel når jeg snart kommer hjem til mitt kjære kamerastativ og selvutløser. Just like old times ♥

Vel uansett, i går tok jeg turen innom Sephora og Duane Reade for å hamstre inn litt sminke som jeg kan ha med hjem. Sminke er jo mye billigere her, hvertfall alt av drugstore-sminke, så da ble det litt av det så jeg har en stund. Jeg klarte å kjøpe en farge mørkere enn jeg egentlig bruker i foundationen, og en farge lysere i concealeren da, så sånn kan det gå, haha. Vel, jeg har jo blitt litt brunere nå, og håper på å bli enda brunere i løpet av sommeren, så da går det nok fint. Jeg er faktisk alltid blekere i ansiktet og på halsen enn resten av kroppen uansett, så da går det greit å bruke en foundation som er litt mørkere. En lysere concealer syns jeg også går veldig fint for da lysner det opp under øynene litt. Men nok snakk om det, her er hva jeg kjøpte:

Et sett med ulike bronzing produkter, perfekt for sommeren! Settet kostet $39, som jeg syns var en super deal. Jeg kjøpte også inn en flaske av fuktighetskremen jeg bruker fra Benefit, siden jeg ikke får tak i den i Norge (hadde nok vært svindyrt der isåfall). Og så er det min favorittmascara fra L’Óreal, selvom jeg har prøvd andre i mellomtiden så er det alltid den jeg går tilbake til, jeg elsker den. Foundationen og concealeren fra Fit Me-serien til Maybelline har jeg også brukt i ett par år nå og jeg syns de produktene er fantastiske. Jeg endte også opp med noen nye neglelakker fra Essie og Sally Hansen i fine nude- og pastellfarger. Gleder meg til å prøve ut, jeg er så lei av neglelakkene jeg har fra før av.

Merker det var veldig uvant å skrive et slikt innlegg nå, det er jo veldig lenge siden. Men sånn jeg har skjønt er det veldig populært hos mange av dere, så da er det vel greit av og til?

Nå må jeg snart komme meg i seng, jeg skal tidlig opp på bootcamp i morgen! Gleder meg veldig. Mer om det kommer senere ♥

– Noen som har noen av de samme produktene kanskje?

NEW YORK MEMORY IN THE LITTLE BLUE BOX

New York tid: 20:51.

Jeg har lenge hatt planer om å kjøpe noe fra Tiffany’s som et minne fra New York, men da jeg brukte en god del penger på å reise hjem nå sist, så fant jeg ut at jeg heller skulle droppe det. Her om dagen våknet jeg til en melding fra mamma om at hun ville spandere på meg noe derfra sånn at jeg har som et minne fra New York fordi hun syns jeg har vært veldig flink og er stolt av meg (felte en liten tåre fra øyekroken da jeg leste det ja♥), så da ble det jammen meg et innkjøp derfra. Virkelig ingen tvil om at mammaen min er best ♥Jeg forelsket meg i disse øredobbene, jeg syns de er så søte og virkelig et perfekt minne herfra. Det står “Please return to Tiffany & Co New York”.

Jeg har det litt travelt i disse dager med tanke på at det kun er 8 dager igjen av skolen og til jeg skal hjem, så bloggingen blir jo litt så som så, men det er jo ikke akkurat nytt fra resten av dette året, haha. Noen innlegg til blir det iallefall, og til og med en video!

– Hva syns dere?

TOURIST SUNDAY

New York tid: 22:12.

På søndag hadde jeg lyst til å ta meg en skikkelig turistdag, og da var det to ting jeg virkelig ville gjøre; gå over Brooklyn Bridge, og ta Staten Island fergen. Jeg har jo gjort begge deler før, men jeg syns det er SÅ fint å gå over broen, og fergen er det seks år siden jeg har tatt. Det var strålende vær og varmt hele dagen, så det var veldig passende vær for det jeg ville gjøre.
Utsikten fra fergen. Jeg vil absolutt anbefale å ta Staten Island-fergen, den er gratis og du får bra utsikt til downtown Manhattan, Jersey City og ikke minst Frihetsgudinnen. Det tar rundt 20 minutter til Staten Island, og da kan du velge om du vil gå ombord på øya eller bare ta fergen tilbake. Det er ikke veldig mye som skjer på Staten Island, men jeg husker fra forrige gang at det absolutt var fint å gå av og se seg rundt på øya. Denne gangen var jeg sulten og ville bare ta fergen tilbake, haha.

Fine Lady Liberty! Jeg har aldri vært ombord på den øya, men jeg syns heller det er bedre å se den fra Staten Island fergen enn å gå ombord på selve øya, der har jo du den helt up-close.

Etter lunsj kjøpte jeg ett par magasiner og satte meg i Battery Park (det er rett ved der Staten Island-fergen og Liberty-fergen går). Jeg har virkelig fått sansen for å sitte i parker og lese.

Nå er det jammen plutselig helg igjen! Nå har jeg faktisk bare 7 skoledager igjen før ferie. Det er endel som skal gjøres innen den tid, så nå må jeg bare gjøre en siste innsats og bli ferdig. Men det skal gå fint! Det er forresten veeeldig varmt her nå, for øyeblikket er det 31 grader og jeg er veldig spent på hvordan jeg kommer til å sove i natt. Viften jeg har her er nemlig ikke den beste, så det er ganske varmt her kan man si, haha. Så for de som noen gang har tvilt på at det blir varmt i New York? JA. Det har vel den siste 1,5 måneden her vært et ganske bra bevis på.

TRENING, PARKEN OG JUNK FOOD

New York tid: 21:47.

Nå er det endelig helg og nok en skoleuke er over. Neste uke starter uke 10, og etter den er det bare to uker med skole igjen før semesteret er over! Da har jeg faktisk bodd her i ni måneder, det er så rart å tenke på.

Vel, jeg har noen bilder fra dagen min å dele. Jeg glemte kameraet hjemme, så det ble telefonbilder i denne omgang, men det får gå. Dagen startet med en treningsøkt, og senere dro Ina og jeg på en butikkrunde, før vi satte oss i Central Park en god stund, og så tok vi turen til Shake Shack for en digg, usunn middag.

Dette bildet er fra tidligere i uken, jeg digger tightsen! Den er egentlig lilla, men det kan jo dere ikke se på bildet, haha. Jeg har det SÅ gøy på trening for tiden, har masse motivasjon. I morgen blir ukens sjette og mest sannsynlig siste økt for uka, hvis ikke jeg tar meg en joggetur på søndag. Treningssenteret er nemlig stengt på søndager, og det syns jeg er litt kjedelig, haha.

Vakre parken!Og dagens digge middag! Hvis dere skal til New York så MÅ dere ta turen innom Shake Shack! Hvis dere har hørt om/vært på In N’Out i California, så kan vel Shake Shack sammenlignes med det. Det er på en måte østkysten sin In N’Out. Dette er fast food i en annen dimensjon enn McDonald’s og Burger King! Kvaliteten er 100 ganger bedre, med ferske grønnsaker og kjempegodt kjøtt, og chipsen er også veldig god og crispy. Ina spiste vegetarburgeren og hun likte den veldig godt, så der er nesten noe for alle. De har til og med hundemat der, haha.

Planene for morgendagen er enda uklare, blir vel å ta det litt på sparket og se hva jeg føler for i morgen. Håper dere har en fin helg!

– Hva gjør dere i helgen?

HVORDAN KOMBINERE STUDIER MED DET Å BO I BYEN SOM ALDRI SOVER

Innlegg i samarbeid med IBS.

Jeg studerer Fashion Marketing & Management på Berkeley College i New York, via IBS International Business School, som tilbyr flere studier i mange byer og land, blant annet i Boston, California, Florida, Italia og Australia. For mer informasjon om hvilke studier de tilbyr kan dere klikke dere inn her eller sjekke ut facebooksiden deres her

Det å studere i New York, byen full av muligheter hvor det alltid skjer noe, er ikke nødvendigvis bare enkelt. Det er faktisk noe jeg blir spurt om veldig ofte, hvordan jeg klarer å kombinere studiene med å bo i New York. Jeg husker veldig godt hvordan det var da jeg først flyttet hit; byen var helt ny, spennende og overveldende. Det var SÅ mye jeg ville se og gjøre. Det jeg og mine roomies gjorde var at vi flyttet hit én uke før skolen startet. Dette fordi da hadde vi god tid til å komme oss på plass, bli kvitt jetlagen, og orientere oss rundt der vi bodde og rundt skolen. I tillegg hadde vi da god tid på å rett og slett bare være turister. Vi gjorde utrolig mye den uka og utnyttet virkelig dagene før skolen startet. Etter hvert som skolen startet fant jeg ut noe som funket for meg, og det var å prøve å få gjort unna skolearbeidet i ukedagene, sånn at jeg hadde helgene fri til å gjøre hva jeg ville.


Jeg vet om mange på skolen som gjerne er ute og fester flere ganger i uken, men for meg er dette ganske uaktuelt. Altså, klarer man å kombinere det sammen med studiene så er jo det sikkert supert, men jeg er generelt ikke interessert i å være ute og feste (hei kjedelig 20-åring, hehe), og jeg vet at for min del hadde det ødelagt en god del for studiene. Jeg har alltid vært veldig opptatt av å gjøre det bra på skolen, noe som kan være både positivt og negativt. For eksempel i forrige semester var jeg stresset omtrent hele semesteret, og jeg var SÅ sliten. Det endte med at det ikke ble så mange fridager til å utnytte byen jeg bor i, og det var ikke helt sunt. Det har jeg virkelig lært av nå, og jeg jobber fortsatt endel med skolearbeidet, men jeg tar det mye mer med ro, og klarer å nyte byen mer.


Så mitt tips er rett og slett å finne en rutine som funker for deg. Studiene er viktig, men det er også viktig å ta seg litt fri, slappe av, og nyte byen du bor i!
Nå ligger forresten alle disse innleggene jeg har skrevet om skolen under kategorien “Fashion Marketing & Management”, så blir det litt lettere for dere å finne frem!

EXPLORING THE PARK

New York tid: 21:23.

Vi var som sagt en tur i Central Park i går, og det var en fantastisk dag å være der på, selvom vi forsåvidt bare lette etter skygge. 30 grader og sol blir ganske intenst, MEN jeg klager ikke altså, hehe. Planen først var å utforske mye av parken, men etter butikkrundene var vi så slitne at vi egentlig bare ville finne oss en plass i skyggen i parken. Vel, det endte opp med at vi fant et slott midt i parken. Det var veldig gøy, for vi har hatt lyst til å finne dette slottet, og så var vi tilfeldigvis bare i nærheten i går og så det plutselig. Det er ganske utrolig alt man kan finne i denne parken, og slottet var veldig kult!

Det ligger rett vedsiden av et teater inne i parken, hvor de blant annet viser Shakespeare in the Park. Føler jeg må få med meg dette en dag også, bare for å ha gjort det. Vi har bestemt oss for å ta en dag og bare utforske masse i denne parken, men da må vi nesten dedikere hele dagen til det og ikke gjøre noe annet, for man blir jo ganske sliten. Spesielt når solen steker. Jeg hadde bare på meg en kjole i går og det var SÅ varmt. Virkelig summer in the city.

For øyeblikket er det storm ute, med masse regn, torden og lyn. Jeg fikk til og med nødvarsel på telefonen tidligere i dag om at det var flomvarsel og at man måtte holde seg unna flomområder, haha. Når det først regner så skjer det skikkelig altså.

– Hvordan er været hos dere?