IN MY FRIDGE

New York tid: 22:10.


Dette kan kanskje ses på som et teit innlegg av noen, og jeg har ikke ryddet hyllen for at det skal se helt perfekt ut. Men jeg tenkte, for å vise litt mer av studentlivet, at jeg kan vise dere hva som er i mitt kjøleskap nå når jeg for første gang har prøvd meg på ukeshandelen. Nå håper jeg bare at jeg har alt jeg trenger for resten av uken. Kjøleskapet består av (fra venstre og bak til frem): chinese takeout-rester (de var middag idag), egg, tortillalefser, flasker med vann (greit å ha helt kaldt og klart), juice, yoghurtdressing, vaniljeyoghurt, philadelphiaost, kylling, kjøttdeig, jordbær, blåbær, og diverse grønnsaker helt til høyre. Jeg har også fisk, pitabrød og bagels i fryseren. Og selvfølgelig Ben & Jerry’s siden det koster typ 20 kr her!! Så nå er jeg klar for å spise god mat resten av uken! Og lenger siden det blir endel rester jeg kan ha i fryseren.

Det har ikke vært noe hverdagsinnlegg de siste to dagene, siden jeg egentlig ikke har gjort såå mye spennende. I går (søndag) lå jeg nemlig dårlig ca. hele dagen (veldig gøy ja), i tillegg til at vi ikke hadde strøm i leiligheten ca. hele dagen, så det var også veldig gøy ja. Ikke av de beste dagene her kan man si, men det gikk greit. Vi var iallefall veldig fornøyde på kvelden da vi endelig hadde strøm, bestilt chinese-takeout og det gikk Glee på tv’en. I dag har vi vært på orientation på skolen igjen og det var så spennende og motiverende! Jeg er veldig spent på skolestart nå og hvordan det blir. Nå skal jeg bare spise litt is før jeg legger meg. Håper dere har hatt en fin mandag!

I morgen har jeg mine første timer, wish me luck!

NEW FOUNDATION


Nå har jeg endelig fått tak i denne foundationen! Den koster jo ganske mye i Norge, og i Polen fant jeg den ikke på noen Sephora-butikker, mens her i USA fant jeg den på den første jeg var inne på og de hadde stort utvalg. Jeg fikk god hjelp til å finne riktig farge, så nå har jeg den endelig og jeg gleder meg til å bruke den. Jeg har bare såvidt testet den ut, siden jeg vil bruke opp min gamle foundation først. So far so good! Jeg kjøpte selvfølgelig den tilhørende kosten som skal hjelpe til en perfekt finish.

– Noen andre som har testet ut denne?

STATUE OF LIBERTY AND PANCAKE DINER

New York tid: 08:00 (forhåndsskrevet innlegg).

Vi utforsket som sagt nabolaget litt i dag, og det var jo ikke annet enn fantastisk. Her er noen bilder:Her er vi ca i enden av parken, men jeg tror vi også kunne gå bort på den broen dere ser der. Da kommer vi jo enda nærmere statuen. Men det er såå kult at det er så kort vei til statuen og New York skyline på andre siden.Freedom Tower er så fantastisk fin, tror nok det er favoritt-skyskraperen hittil.

På vei hjem igjen gikk vi innom Brownstone Diner, en pannekake-diner som jeg faktisk hadde sett på Google Maps tidligere i sommer. Var helt random at jeg så den og bare “OMG den så jeg jo på nettet!”


Det var sååå mange forskjellige pannekake-retter, vi slet litt med å bestemme oss.


Og så bare BOOOOM fikk vi dette foran oss! En helt sinnsyk porsjon, og den var større i virkeligheten enn det ser ut på bildet. Jeg fikk kanskje i meg 1/3, så jeg tok med meg de to nederste pannekakene i en doggybag, hehe.

– Hva gjorde dere i går?

OUTFIT OF THE DAY

New York tid: 16:17.

Kjole Brandy Melville
Veske MK&A for Bikbok
Sandaler Shoeday


En liten antrekkspost for dere nå på lørdagskvelden, selv om det fortsatt er dag her. I dag har Ina og jeg utforsket nabolaget litt mer, og blant annet funnet en joggeløype ned til Statue of Liberty-utsikt! Det var helt fantastisk der, så det er jo helt greit å jogge dit. Den utsikten dere ser ovenfor i bakgrunnen er også der, så det er virkelig perfekt destinasjon på en joggetur.

– Hva syns dere om antrekket?

AT THE MET STEPS

New York tid: 23:00.

God… morgen? Denne tidsforskjellen er litt forvirrende, men jeg har fått med meg at dere sover i Norge nå hvertfall. Her er det straks på tide å sove, jeg er såå sliten. Vi har vært i byen i hele dag omtrent. Vi dro dit i 12-halv 1 tiden i dag, og kom hjem for først en time siden. Vi spiste først lunsj før vi dro på Orientation på skolen. Det var kult og det var veldig mange norske der faktisk! Det var jo litt gøy og betryggende. Av alle landene som var der akkurat da, så var det nok flest norske.

Dette er Bryant Park som ligger rett ved siden av skolen og New York Public Library. Nå vet jeg hvor jeg vil sitte om jeg bare vil sette meg ned og slappe av med en bok eller noe.

Etter skolen dro vi til Metropolitan Museum of Art (Hei Gossip Girl). Såå gøy å se trappene!

Topp Bikbok
Skjørt Cubus
Cardigan Cubus
Sko Shoeday
Veske MK&A for Bikbok


Sammen med Roomie-Ronja. Vi måtte selvfølgelig sitte øverst på trappene. Dere som ser på Gossip Girl skjønner nok den, hehe.

På kvelden dro vi til Times Square, fordi vi ville dit når det var mørkt. Det føles forsåvidt ikke så mørkt ut når vi er der, fordi billboards lyser opp hele plassen. Man blir nesten blendet liksom. Etter vi hadde spist på en italiensk restaurant dro vi til M&M World. Jeg husker veldig godt at jeg var her for fem år siden, den er så stor og man finner alt mulig med M&M motiv.Ina var såå excited for alt der inne haha. Det var virkelig ekte glede fanget i dette bildet.
Vi dro også til Disney Store, og der er det såå mange søte Disneyting.

I morgen står planene ganske åpne, så vi får se hva vi finner på. Nå gleder jeg meg iallefall til en god natts søvn. Det trengs virkelig etter en lang dag med mye gåing.

– Hva gjorde dere i går?

BREAKFAST TIME

New York tid: 10:56.


God morgen fra meg! Eller, god ettermiddag blir det vel i Norge. Her er det iallefall fortsatt morgen og vi startet dagen for rundt to timer siden. Da jeg våknet FaceTimet jeg med mamma og Stella, så det var veldig koselig. Etter det spiste jeg den standard frokosten her, som jeg tenkte jeg kunne vise dere også. Enten spiser jeg havregrøt med eple og kanel, eller så spiser jeg yoghurt med granola, blåbær og jordbær. Hvis jeg er ekstra sulten spiser jeg litt av begge deler, hehe. Men ovenfor har dere hvertfall et lite bilde av hvordan morgenen min ser ut. Jeg spiser frokost, mens jeg oppdaterer meg på sosiale medier osv på iPaden. Og ja, det var altså iPad jeg kjøpte her om dagen. Men det tenkte jeg at jeg kan skrive et eget innlegg om.

Nå må jeg begynne å ordne meg, snart drar vi inn til byen! Håper dere får en fin fredagskveld hjemme ♥

– Hva pleier dere å spise til frokost?

TIMES SQUARE AND DINNER AT TEAK

New York tid: 22:59.

Nok en fantastisk dag er over. Jeg lurer på når jeg kommer til å slutte å bli helt målløs av hva som er rundt meg, om jeg noen gang kommer til å bli vant til det. Akkurat nå er alt helt sykt og jeg føler meg SÅ heldig som får oppleve dette hver eneste dag, og i de neste tre årene som kommer. Jeg kommer hvertfall aldri til å ta byen for gitt, det er helt sikkert.

Jeg kan jo fortelle litt hva vi har gjort i dag:

Roomie-Ronja måtte en tur innom skolen, og da hun var ferdig tok vi turen innom New York Public Library. Dette er tatt fra inngangen av biblioteket, og til høyre i gaten som går rett frem der, ligger det ene lokalet til skolen. Mye tid før og etter skolen blir nok derfor brukt på biblioteket, jeg kan jo ikke la være når jeg har den fantastiske muligheten. Bare det å gå inn og se trappen der Carrie Bradshaw i Sex and The City Movie gikk i brudekjolen sin før hun egentlig skulle gifte seg. Frysninger. Ja, jeg blir veldig starstruck når jeg ser sånne ting.

Etter det dro vi til Grand Central, som er på andre siden av skolen. Forsåvidt av det andre lokalet, som er to gater bortenfor det første. Tenk på alt som er spilt inn her, ååååh.


Vi fikk tatt en tur innom Times Square også og jeg elsker virkelig Times Square. Jeg elsker stemningen, de store billboardsene, musikken, de røde trappene, butikkene, og ja. Vi fikk ikke vært der så lenge siden vi måtte komme oss hjem for å rekke andre planer, men jeg tror vi skal tilbake i morgen.

Det er også en svær ToysRus butikk der, og den husker jeg veldig godt fra sist jeg var her. Det er faktisk, som dere ser, et stort pariserhjul midt inne i butikken. Hvor ofte ser man noe sånt liksom?

På vei til å ta toget hjem igjen gikk vi på Fashion Avenue (7th Ave) og der var det også Fashion Walk of Fame, med maange kjente navn. Veldig kult!

Da vi kom hjem måtte vi bare freshe oss opp litt, før vi skulle ut og spise med hun som er IBS-representant. Dette er altså en veldig hyggelig dame som bor her i Jersey og jobber for IBS, sånn at hvis vi lurer på noe så kan vi ta kontakt med henne når vi vil. Vi var ute og spiste med henne på tirsdag, og i dag dro vi inn til Hoboken og spiste. Hun er såå hyggelig, og det er veldig betryggende å ha noen her hvis det skulle være noe.

Her ser dere litt av nabolaget vårt, det ser sånn ut overalt. Vi er omringet av såkalte Brownstone-leiligheter, med sånne koselige trapper opp. Det er såå koselig, og det er veldig greit å bo i et rolig nabolag.

Nå er det andre gang jeg ser skylinen til Manhattan på kvelden og jeg tuller ikke når jeg sier at jeg kunne stått og sett på dette i timesvis. Det er helt fantastisk og vakkert og jeg blir bare helt målløs.

Med mine fantastiske roomies! Vi har det så gøy sammen og fungerer veldig bra sammen, noe som er utrolig viktig når man bor sammen.


Her spiste vi i kveld, på en restaurant som heter Teak i Hoboken. Det var veldig kult der, med et svært akvarium på veggen bak baren.

Jeg bestilte Crispy Duck og det er noe av det beste jeg har spist på lenge. Kunne ønske dere kunne smake det for det var virkelig helt fantastisk! Selvom jeg var mett så måtte jeg bare spise mer siden jeg tross alt er fattig student og dette ikke er hverdagskost. Det var jo en ganske fancy restaurant, så man skulle trodd det var ganske dyrt, men det var det virkelig ikke. Hvertfall ikke i forhold til i Norge. I tillegg har restauranten halv pris på retter og drinker mandager og torsdager! Så da vet vi hvor vi skal om vi ikke orker å lage middag selv en dag.

I morgen skal vi på Orientation på skolen, så det blir spennende. Håper på en liten omvisning på skolen sånn at jeg får vite litt hvor ting er. Ser for meg at jeg går rundt helt lost første skoledag, og jeg vil jo helst ikke komme for sent til de første timene heller. Skolen begynner forresten på tirsdag, og jeg er veldig spent på hvordan det blir.

Dere ser vel dette innlegget når dere våkner, så jeg håper dere får en fin dag ♥

FILMPREMIERE

New York tid: 09:33.

Jeg nevnte jo i forrige innlegg at vi var på en liten filmpremiere. Filmen het The Jersey Devil og er spillet inn her i Jersey City, og faktisk litt i leiligheten vår også, så det var jo litt gøy. Dette var det jeg hadde på meg:

Jumpsuit Forever 21
Sko Jeffrey Campbell

Bilde lånt fra roomie Ronja sin blogg her. Fra venstre er det Ina (min andre roomie), Mia som er svensk og bor i samme bygningen som oss, og meg.

I dag regner det faktisk, og det er det meldt hele dagen. Hvor er privatsjåfør når vi trenger det? Hehe neida, det står noen paraplyer i leiligheten, så vi får vel bare bruke de når vi drar inn til byen etterpå. Vi har ingen spesielle planer nå på dagen, så vi får vel bare ta det som det kommer, før vi i kveld skal ut og spise i Hoboken. Det er visstnok den “ungdommelige” plassen i New Jersey, og det var et eller annet om at de har halv pris på alt på torsdager. Blir spennende å se!

– Hva syns dere om antrekket?

GETTING SETTLED

New York tid: 01:19.

God morgen til dere hjemme i Norge ♥ Her er det straks leggetid etter en lang dag, som egentlig har gått ganske fort. Det er så mye å gjøre nå de første dagene, så den eneste tiden jeg har tid til å blogge er egentlig på kvelden, og kaaanskje på morgenen. Vel, i dag har vi gjort litt av hvert! Vi dro på et kjøpesenter ca. 15 min unna for å sjekke ut hvordan det var, og kjøpe noen nødvendigheter der. Jeg må innrømme at det ble noen ting som kanskje ikke kan regnes som nødvendig også… Litt skummelt å ha et så stort kjøpesenter så nært der vi bor, men så lenge vi ikke går innom så går jo det helt fint.


Etter ett par timer på kjøpesenteret tok vi turen til Target, hvor vi skulle handle inn absolutt alt av nødvendigheter, og det fikk vi virkelig gjort! Så nå har vi ordnet ca alt vi trenger til leiligheten, og det blir nok her jeg kommer til å ta ukeshandelen. Her er det billigere enn i mange andre “grocery-stores”, i tillegg til at man faktisk finner ALT man trenger. Alt fra mat, skjønnhetsprodukter og renholdsprodukter, til elektronikk, klær og interiør.

Her var vi endelig ferdig med den store handelen og ventet på en taxi som skulle ta oss hjem. Det går fint an å gå, men vi hadde jo kjøpt så mye at vi måtte rett og slett få tak i transport for å få med oss alt. Det går jo helt fint når det koster det samme som en bussbillett omtrent, forsåvidt hvis man er 3-4 stk.

Her er altså resultatet av handelen, ganske mange poser kan man si. Da vi sto og skulle betale gruet vi oss skikkelig til å se summen, men det var jo ingen grunn til å grue seg, det er SÅ billig her. Billig for oss norske iallefall… Det var iallefall mange gode dealer å få der.

I kveld var vi på filmpremiere faktisk. Han som leier ut leiligheten vi bor i hadde vært med å regissere en film, så da ble vi invitert til filmpremieren her i Jersey. Det var ganske kult, og der var presse og rød løper og alt. Tenkte jeg kan vise dere antrekket mitt og bilder fra det i morgen, nå er det nemlig på tide å sove! Håper iallefall dere får en fin dag ♥

Håper forresten dere er fornøyd med bloggingen så langt? Jeg tar veldig mange bilder og prøver å oppdatere så godt jeg kan, men det er også mye som skjer og ikke såå mye tid til blogging, så jeg håper de innleggene jeg kommer med er greie. Nå er det mest hverdagsblogging for tiden, men etter hvert som jeg kommer inn i rutiner så blir det mer mote igjen også.

I REALLY LOVE THIS PLACE

New York tid: 22:38.

For en fantastisk dag dette har vært! Jeg klarer ikke beskrive den følelsen man får når man kommer opp av subwayen og er omringet av skyskrapere så høye at du nesten får kink i nakken av å se opp på de. Det første vi gjorde var å dra til Berkeley for å fylle ut noen siste skjemaer og ta bilder til Student-ID, og FOR en fin skole! Alt er så fint og gjennomført og ikke minst er alle så utrolig hyggelige. Når jeg begynner på skolen (det er forresten neste uke om noen skulle lure) skal jeg få tatt bilder til dere sånn at dere får se. Etter det ordnet vi mobilabonnement, så nå har jeg fått meg amerikansk nummer og alt!
Her ser dere litt av inngangen til det ene lokalet til skolen. Det er dette og lokalet to kvartaler bortenfor jeg har timer på.

Vi måtte også innom butikken til Berkeley og kjøpe oss gensere. Så mens jeg skriver dette sitter jeg i den varme, digge Berkeley-genseren min.


Og såklart måtte vi innom den store Apple-butikken på Fifth Avenue. Hva jeg kjøpte der får dere se senere, hihi. Da vi var der nede blant alt iPhone 6-kaoset, snakket vi om hvor mange ansatte det måtte være der, siden vi faktisk så ansatte overalt, klar til å hjelpe kunder. Og vet dere hva? Han som hjalp meg fortalte at det er hele 800 ansatte kun i den butikken! Hvor vilt er ikke det?


Og så måtte vi selvfølgelig innom Central Park en liten tur også, og der var det mange små søte ekorn. Ekornet på bildet over stilte seg faktisk opp som om han poserte til kameraet, og da jeg var ferdig å knipse og la ned igjen kameraet, da gikk ekornet ned på fire bein igjen og gjorde noe annet. Noe så søtt!

Dette er forresten utsikten fra Jersey City over Hudson-elven til Manhattan. Det er så vakkert jeg har ikke ord.

Nå gleder jeg meg veldig mye til å sove, jeg har jo tross alt vært våken siden klokken 5 i dag tidlig. Forhåpentligvis får jeg sove litt lenger i natt, det trengs virkelig etter to netter med altfor lite søvn.

– Hva gjorde dere i går? (Prøver å stille spørsmål passende til tidssonen hjemme, selv om det iblant blir litt forvirrende, hehe).