EN VIKTIG DAG

Gratulerer med kvinnedagen til alle flotte damer der ute! Jeg syns det er fint at vi har en dag som dette, og som kanskje minner folk litt på at selv om det har skjedd mye for likestillingen, har vi fortsatt en lang vei å gå. Jeg vil gjerne dele med dere igjen hva jeg skrev på denne dagen i fjor:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

“I anledning kvinnedagen følte jeg nesten at jeg måtte skrive litt angående mitt ståsted, og hvordan jeg ser på feminisme. Det er et ord jeg føler har blitt veldig negativt ladet hos mange de siste årene, fordi noen kanskje har dratt bruken av ordet litt vel langt. 

For ja, jeg er feminist. Det betyr ikke at jeg ikke barberer meg under armene, at jeg hater menn, eller at jeg ikke bruker tamponger fordi det er naturlig å blø. Jeg er feminist fordi jeg mener at menn og kvinner skal være likestilte. Jeg mener at kvinner og menn som har samme stilling i et yrke skal få lik lønn, og at kvinner og menn skal ha like rettigheter. For hvorfor skal det være ting menn har lov til å gjøre, som kvinner ikke har lov til å gjøre? Og omvendt! Det finnes mange idiotiske menn der ute, det er jeg enig i. På samme måte som at det finnes mange idiotiske kvinner der ute. “

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jeg håper dere har en fin dag! Noen som feirer kanskje? Det skjer jo gjerne ulike arrangementer på sånne dager! Selv feirer jeg på sofaen, hehe. 

2 kommentarer

Siste innlegg