TING JEG SAVNER MED NEW YORK

Selv om jeg fant ut at jeg heller ville bo i Norge enn å fortsette i New York, er det selvfølgelig ting jeg savner med den byen. Det er jo en helt fantastisk by og en av mine desiderte favorittbyer, og jeg tenker ofte på ting jeg savner derfra. 

◊ Mulighetene. Det er SÅ mye man kan gjøre i den byen, mulighetene er endeløse! Det er jo ikke en liten by akkurat, så jeg kunne opplevd nye ting hver dag og aldri gått tom for nye ting å gjøre. ◊ Å se Chrysler building på vei til skolen. Det er et helt nydelig bygg altså. 

◊ Alle spisestedene! Chipotle, Shake Shack, TAO, Le Pain Quotidien, osv... Det er så mye nydelig og digg mat der borte, og det skjedde litt for ofte at jeg dro innom Chipotle og kjøpte en burrito etter skolen. Yum! 

◊ Billig mat! Jeg handlet så mye billig og sunt av dagligvarer der borte, og kunne med glede fylle opp kjøleskapet skikkelig hver eneste uke, uten at det svidde i lommeboka, som det gjerne gjør her i Norge. ◊ Shoppingen! Hvordan kan man ikke savne shoppingen i New York? Der var det alt av klesbutikker, og det var aldri noe jeg ikke fant altså. Det var ikke bare-bare å skulle holde seg unna.

◊ Alt som plutselig dukket opp! Jeg kunne gå ut fra skolen en dag og det sto en gruppe og danset ved New York Public Library, eller plutselig på subwayen kunne det komme noen og turne rundt eller synge. Ikke alt var så bra kanskje, men jeg så MYE kult!

◊ Central Park. En helt fantastisk park, som jeg aldri fikk nok av. Den er jo gigantisk, så jeg fikk sett langt i fra hele. Jeg var alltid så fascinert over det at jeg kunne gå inn i denne parken, og jeg fant stillhet. Stillhet i en ellers så bråkete by, det var deilig. 


Gleder meg til den gangen jeg skal tilbake til denne byen! Og jeg har selvfølgelig planer om å lage en reiseguide om denne byen en gang, jeg begynte jo å kjenne den ganske godt etterhvert, så jeg vil gjerne dele noen tips med dere. 


♦ Har du vært i New York før?

NEW YORK MEMORIESDet er jo hele to år siden jeg bodde i New York, og jeg syns det er så koselig å se tilbake på bilder derfra. Herregud så mye jeg opplevde der borte! Jeg møtte kjendiser som Cara Delevingne, Gigi Hadid, Patrick Adams, og YouTuber Alfie Deyes. Jeg jobbet på Fashion Week, jeg viste Kristin Gjelsvik rundt på skolen, jeg spiste verdens beste junk food på Shake Shack, jeg så byen fra mange ulike perspektiver, og jeg hadde besøk av venner og familie. Byen er helt fantastisk, og det er mye jeg savner med den, men jeg savner ikke å bo der. Planen er iallefall å dra dit en tur neste år, og det gleder jeg meg veldig til. 


New York altså - en by alle må oppleve i løpet av livet ♥

BOOTCAMP MED SELVESTE...

Hei! Det tok ikke lang tid før jeg måtte skrive et nytt innlegg, jeg har nok savnet bloggen mer enn jeg trodde. Jeg satt iallefall igjen med en god følelse etter innlegget jeg skrev igår, og tilbakemeldingen jeg har fått i ettertid kan jeg heller ikke klage på. Jeg vil ikke love noe for hvordan det blir fremover, jeg må ta det i mitt eget tempo og finne en balanse. Men jeg er glad for å ha startet igjen!


Jeg har fortsatt noe å vise dere fra New York, og det er da jeg var på bootcamp med selveste Kayla Itsines! Jeg vet ikke hvor mange av dere som har hørt om henne, men hun blir mer og mer kjent nå, har jeg merket. Jeg begynte å følge henne for over ett år siden, og i januar startet jeg på treningsprogrammet hennes, som jeg trente i tre måneder. For dere som ikke vet hvem hun er, så er hun en personlig trener fra Australia som har laget et treningsprogram som heter Bikini Body Guide som varer i tre måneder, og hun har også et til som du kan trene når du er ferdig med det første programmet. Det er ikke gratis, men for min del var det verdt pengene og jeg syns det fungerte veldig bra. Sjekk for eksempel instagrammen hennes (@kaylaitsines) for inspirasjon og ulike transformations hun legger ut av folk som har trent programmet hennes. Det var ingen tvil om at jeg måtte dra på bootcampen hennes da hun kom til New York, så det var perfekt at det var helgen før jeg flyttet derfra.


Det var SÅ tungt (ikke overraskende ettersom øktene hennes er tunge), men veldig gøy og motiverende å være med på! Og ikke minst var det utrolig gøy å endelig få møte min "personlige trener" fra Australia. Hun snakket også mye om kroppspresset som er i dag, og at det hun syns er viktigst er at man selv er fornøyd og komfortabel med kroppen sin, og ikke sammenligner seg med alle andre. Og det er jo det som er viktigst, å trives i sin egen kropp.


Dette var den siste "store" opplevelsen jeg hadde i New York, og det var virkelig en bra avslutning. Jeg tenker å etter hvert lage et lite oppsummeringsinnlegg om året mitt i New York. Jeg føler jo jeg har opplevd ganske mye!


- Flere her som har hørt om Kayla Itsines?

ET VANSKELIG VALG

New York tid: 23:02.


Hei dere! Veldig rart å skrive nå, for dette er min siste kveld her. Det er jo noe jeg ikke helt har fortalt enda, og det er et valg jeg tok for en god stund siden. Nemlig at jeg ikke kommer til å fortsette å studere her borte til høsten. Jeg kommer ikke til å gå veldig inn på det, fordi da hadde jeg nok skrevet veldig mye, men grunnen til at jeg kaller det et vanskelig valg er ikke fordi jeg var veldig usikker på om jeg skulle fortsette eller ikke, men fordi det var jo ikke planen min i det hele tatt. Jeg hadde ikke tenkt på noe annet enn å bo her og ta en bachelorgrad i Fashion Marketing & Management, noe annet var jo ikke aktuelt? Men dette halvåret har jeg tenkt veldig mye. Jeg begynte å helle mer og mer mot det at jeg ikke vil bo her i tre år, og etter hvert begynte jeg å tenke enda mer på det, og til slutt måtte jeg bare selv innse at dette er ikke noe jeg vil fortsette med.


Det er jo ingen hemmelighet at jeg dette året har slitt veldig mye med hjemlengsel, og savnet etter kjæreste, familie og venner. Jeg vet det kan være lett for mange å tenke at dette må jo være grunnen til at jeg slutter, men det må jeg bare påpeke at det er det ikke. Det er jo klart det hjelper jo på hvorfor jeg vil slutte, men jeg vet at jeg hadde klart å komme meg gjennom hjemlengsel og savn i tre år, hadde jeg trivdes godt nok her borte. New York er en fantastisk by, og virkelig en som alltid kommer til å være en av mine favorittbyer. Bare ikke å bo i. Jeg, personlig, syns at ni måneder her borte har vært mer enn nok, og det er ikke en by jeg kunne tenkt meg å bo i over lengre tid, som feks tre år, som måtte vært tilfellet om jeg skulle fortsatt på studiene her borte. Dette året har jeg virkelig innsett hvor fantastisk Norge er og hvor mye jeg elsker det landet, og jeg har funnet ut at det er der jeg vil være. New York ble for mye for min del, men jeg vet jo det er mange norske som stortrives i denne byen, så dette er jo veldig individuelt.


Noe som også måtte tas i betraktning da jeg tok valget om at jeg ville flytte hjem, var hva jeg skulle gjøre videre. Jeg er ikke i tvil om at det er i motebransjen jeg vil være, men dessverre har ikke Norge mange studier rundt dette, og de få som eksisterer koster veldig mye. Noe jeg først og fremst var veldig sikker på, er at nå vil jeg ha et friår. Etter 14 år med skole trenger jeg en pause. Så dette året vil jeg jobbe mye og få spart opp penger, og også tenke på hva jeg virkelig vil gjøre.


Så, i morgen flytter jeg hjem. Ni måneder i New York er over. FOR et år det har vært, og det har virkelig vært fantastisk, og definitivt et år jeg ikke ville vært foruten. Og forresten, til dere som vurderer å studere utenlands, om det så bare er for en liten periode eller om det er flere måneder: GJØR DET! Dere vinner så mye på det, og det blir en opplevelse for livet, virkelig.


Takk for meg, New York. Jeg kommer tilbake en dag ♥

NEW YORK MEMORY IN THE LITTLE BLUE BOX

New York tid: 20:51.


Jeg har lenge hatt planer om å kjøpe noe fra Tiffany's som et minne fra New York, men da jeg brukte en god del penger på å reise hjem nå sist, så fant jeg ut at jeg heller skulle droppe det. Her om dagen våknet jeg til en melding fra mamma om at hun ville spandere på meg noe derfra sånn at jeg har som et minne fra New York fordi hun syns jeg har vært veldig flink og er stolt av meg (felte en liten tåre fra øyekroken da jeg leste det ja♥), så da ble det jammen meg et innkjøp derfra. Virkelig ingen tvil om at mammaen min er best ♥
Jeg forelsket meg i disse øredobbene, jeg syns de er så søte og virkelig et perfekt minne herfra. Det står "Please return to Tiffany & Co New York".

Jeg har det litt travelt i disse dager med tanke på at det kun er 8 dager igjen av skolen og til jeg skal hjem, så bloggingen blir jo litt så som så, men det er jo ikke akkurat nytt fra resten av dette året, haha. Noen innlegg til blir det iallefall, og til og med en video!


- Hva syns dere?

TOURIST SUNDAY

New York tid: 22:12.


På søndag hadde jeg lyst til å ta meg en skikkelig turistdag, og da var det to ting jeg virkelig ville gjøre; gå over Brooklyn Bridge, og ta Staten Island fergen. Jeg har jo gjort begge deler før, men jeg syns det er SÅ fint å gå over broen, og fergen er det seks år siden jeg har tatt. Det var strålende vær og varmt hele dagen, så det var veldig passende vær for det jeg ville gjøre.

Utsikten fra fergen. Jeg vil absolutt anbefale å ta Staten Island-fergen, den er gratis og du får bra utsikt til downtown Manhattan, Jersey City og ikke minst Frihetsgudinnen. Det tar rundt 20 minutter til Staten Island, og da kan du velge om du vil gå ombord på øya eller bare ta fergen tilbake. Det er ikke veldig mye som skjer på Staten Island, men jeg husker fra forrige gang at det absolutt var fint å gå av og se seg rundt på øya. Denne gangen var jeg sulten og ville bare ta fergen tilbake, haha.

Fine Lady Liberty! Jeg har aldri vært ombord på den øya, men jeg syns heller det er bedre å se den fra Staten Island fergen enn å gå ombord på selve øya, der har jo du den helt up-close.

Etter lunsj kjøpte jeg ett par magasiner og satte meg i Battery Park (det er rett ved der Staten Island-fergen og Liberty-fergen går). Jeg har virkelig fått sansen for å sitte i parker og lese.Nå er det jammen plutselig helg igjen! Nå har jeg faktisk bare 7 skoledager igjen før ferie. Det er endel som skal gjøres innen den tid, så nå må jeg bare gjøre en siste innsats og bli ferdig. Men det skal gå fint! Det er forresten veeeldig varmt her nå, for øyeblikket er det 31 grader og jeg er veldig spent på hvordan jeg kommer til å sove i natt. Viften jeg har her er nemlig ikke den beste, så det er ganske varmt her kan man si, haha. Så for de som noen gang har tvilt på at det blir varmt i New York? JA. Det har vel den siste 1,5 måneden her vært et ganske bra bevis på.

TRENING, PARKEN OG JUNK FOOD

New York tid: 21:47.


Nå er det endelig helg og nok en skoleuke er over. Neste uke starter uke 10, og etter den er det bare to uker med skole igjen før semesteret er over! Da har jeg faktisk bodd her i ni måneder, det er så rart å tenke på.


Vel, jeg har noen bilder fra dagen min å dele. Jeg glemte kameraet hjemme, så det ble telefonbilder i denne omgang, men det får gå. Dagen startet med en treningsøkt, og senere dro Ina og jeg på en butikkrunde, før vi satte oss i Central Park en god stund, og så tok vi turen til Shake Shack for en digg, usunn middag.

Dette bildet er fra tidligere i uken, jeg digger tightsen! Den er egentlig lilla, men det kan jo dere ikke se på bildet, haha. Jeg har det SÅ gøy på trening for tiden, har masse motivasjon. I morgen blir ukens sjette og mest sannsynlig siste økt for uka, hvis ikke jeg tar meg en joggetur på søndag. Treningssenteret er nemlig stengt på søndager, og det syns jeg er litt kjedelig, haha.

Vakre parken!Og dagens digge middag! Hvis dere skal til New York så MÅ dere ta turen innom Shake Shack! Hvis dere har hørt om/vært på In N'Out i California, så kan vel Shake Shack sammenlignes med det. Det er på en måte østkysten sin In N'Out. Dette er fast food i en annen dimensjon enn McDonald's og Burger King! Kvaliteten er 100 ganger bedre, med ferske grønnsaker og kjempegodt kjøtt, og chipsen er også veldig god og crispy. Ina spiste vegetarburgeren og hun likte den veldig godt, så der er nesten noe for alle. De har til og med hundemat der, haha.


Planene for morgendagen er enda uklare, blir vel å ta det litt på sparket og se hva jeg føler for i morgen. Håper dere har en fin helg!


- Hva gjør dere i helgen?

EXPLORING THE PARK

New York tid: 21:23.


Vi var som sagt en tur i Central Park i går, og det var en fantastisk dag å være der på, selvom vi forsåvidt bare lette etter skygge. 30 grader og sol blir ganske intenst, MEN jeg klager ikke altså, hehe. Planen først var å utforske mye av parken, men etter butikkrundene var vi så slitne at vi egentlig bare ville finne oss en plass i skyggen i parken. Vel, det endte opp med at vi fant et slott midt i parken. Det var veldig gøy, for vi har hatt lyst til å finne dette slottet, og så var vi tilfeldigvis bare i nærheten i går og så det plutselig. Det er ganske utrolig alt man kan finne i denne parken, og slottet var veldig kult!

Det ligger rett vedsiden av et teater inne i parken, hvor de blant annet viser Shakespeare in the Park. Føler jeg må få med meg dette en dag også, bare for å ha gjort det. Vi har bestemt oss for å ta en dag og bare utforske masse i denne parken, men da må vi nesten dedikere hele dagen til det og ikke gjøre noe annet, for man blir jo ganske sliten. Spesielt når solen steker. Jeg hadde bare på meg en kjole i går og det var SÅ varmt. Virkelig summer in the city.


For øyeblikket er det storm ute, med masse regn, torden og lyn. Jeg fikk til og med nødvarsel på telefonen tidligere i dag om at det var flomvarsel og at man måtte holde seg unna flomområder, haha. Når det først regner så skjer det skikkelig altså.


- Hvordan er været hos dere?

DINING BY THE HUDSON

New York tid: 20:49.


På torsdag var jeg ute og spiste middag sammen med Ina og Karoline, og det var kjempekoselig. Ina og jeg har vært der én gang før og tenkte at vi måtte få dratt dit én gang til. Vi spiste på en restaurant i Hoboken som heter Teak, og de har utrolig god mat der! Den ligger altså i New Jersey, og du tar bare Path-toget fra Manhattan til Hoboken, og så ser du restauranten når du kommer opp fra togstasjonen. Den ligger rett ved Hudson elven, så jeg vil anbefale å spise middag der og så gå videre (til venstre når du kommer ut av restauranten) i ett par minutter til du kommer til en park med utsikt over hele Manhattan skylinen, som dere kan se på bildene under. Vi var der rett ved solnedgang, så det var utrolig fint. I tillegg har restauranten halv pris på hele menyen (bare noen få unntak) på mandager og torsdager, så det er iallefall supert for oss studenter. Jeg spiste steamed shrimp dumplings til forrett og chicken lo mein til hovedrett. Nam! Bare et lite tips fra meg om du skal på ferie hit eller bor her borte.


I dag dro jeg først på trening, hvor rygg, skuldre og mage fikk kjørt seg. Jeg har nettopp startet på nytt treningsprogram som kjæresten har laget, og det er mildt sagt tungt. Jeg hadde forsåvidt mye motivasjon i dag fordi jeg hadde splitter nytt treningstøy fra Reebok, i masse farger og mønstre. Jeg fant ut at det var på tide å oppdatere treningsgarderoben litt, og når kjæresten din er Reebok- og crossfit- fanatiker så blir man lett påvirket både når det gjelder trening og treningsutstyr, haha. Men de har jo veldig mye kult da, så jeg er iallefall fornøyd med det jeg kjøpte! Kanskje jeg får vist litt av det her på bloggen en dag også, jeg føler nesten jeg burde det nå når jeg har skrevet et helt avsnitt om det.


Etter trening ble det en liten butikkrunde med Ina, før vi dro opp til Central Park. Jeg har noen bilder derfra som jeg tenker jeg heller viser i neste innlegg. Det ble litt mye av alt i dette innlegget her, haha.


- Hva gjorde dere denne lørdagen?

NÅR HJEMLENGSELEN TAR OVER

New York tid: 19:29.


Hei dere! Long time no see, as usual. Siden sist har jeg faktisk vært en tur hjemme i Ålesund. Det er ikke til å skjule at jeg har slitt fryktelig med hjemlengsel dette halvåret, og da spesielt siden jeg kom tilbake hit etter påske. Det er flere ganger jeg har sett på flybilletter hjem for å være hjemme i noen dager, men har alltid konkludert med at det har vært altfor dyrt. Vel, 17. mai var faktisk den tyngste dagen jeg har hatt hittil med tanke på hjemlengselen, og jeg så da ingen annen vei enn å dra hjem i noen dager. Så det gjorde jeg da. Jeg bestilte den søndagen, og på torsdagen satt jeg meg på flyet hjem. Det var faktisk ingen andre enn kjæresten som visste om det, så på fredag fikk jeg gleden av å ikke bare overraske vennene mine, men også familien. Veldig gøy! Jeg hadde fire fantastiske dager hjemme, og det hjalp virkelig veldig mye på motivasjonen. Nå er det jo under fire uker igjen til jeg drar hjem, og det kommer nok til å gå veldig fort. Jeg savner fortsatt hjemme, men nå når det er så kort tid igjen så vet jeg det går fint.


Da jeg landet her igjen på tirsdagskveld var jeg så heldig å få lande til solnedgangen, og det var utrolig vakkert! Hvis dere ser godt etter på bildet så ser dere såvidt Manhattan. Skulle ønske kameraet virkelig kunne fange akkurat hvordan det var, for det var helt nydelig.


Jeg har hatt en fin dag i dag med trening på morgenen, noen få minutter med soling i parken (jeg klarte dessverre ikke være der lenge med tanke på min panikk for veps og humler) og så dro jeg på treningstøyshopping. Nå gleder jeg meg masse til trening i morgen med helt nytt antrekk, hehe.


- Hvordan står det til med dere? Stay strong dere som er under eksamensstresset nå, snart ferie!

ANOTHER STARSTRUCK MOMENT

New York tid: 22:07.


Hei dere! Har dere det bra? Håper det. Her går jo dagene i en ok fart, jeg har gjort litt gøy i det siste iallefall! Forrige uke var jeg jo som sagt på Six Flags sammen med Ina, og det var såå gøy! Vi leide bil som vi kjørte til og fra, også hadde vi mange gøye timer i fornøyelsesparken. Anbefales absolutt å dra dit om du er på en plass nært Six Flags i USA! Kvelden før dro jeg til et event på Lord & Taylor fordi Lo Bosworth skulle være der. Jeg er jo en stor fan av The Hills og den gjengen, så da benyttet jeg selvfølgelig sjansen til å møte Lo Bosworth. Hun var utrolig søt og hyggelig, og så jordnær! Så nå kan jeg skrive på enda en kjendis på listen over alle jeg har møtt her de siste månedene, haha.


Nå er jeg veldig trøtt, jeg har gjort en del skolearbeid de siste to dagene, og det merker jeg godt på kroppen. Men nå er det jo bare ett par dager til helg, så det blir bra!


- Hadde dere en fin 17. mai forresten? Det er jo en fantastisk dag, og jeg skulle helst ha feiret den i Norge, men sånn ble det ikke i år, og sånn er det jo bare.

SUMMER IN THE CITY

New York tid: 21:50.


Forrige fredag tok jeg meg en runde i butikkene hovedsaklig på jakt etter nye sminkekoster og bøker. Begge deler fant jeg selvfølgelig (er det noe man ikke finner i denne byen?). Jeg var sikkert 45 minutter inne på Barnes & Noble, og det er ikke tull engang. Det skulle ikke være så lett å finne bøker tydeligvis, men jeg føler det er skikkelig "commitment" å kjøpe bøker, for du vil jo helst at det skal være en du vil like siden du bruker endel penger på det. Jeg endte blant annet opp med Paper Towns av John Green, siden jeg har hørt så mye bra om både den og forfatteren. Jeg liker den veldig godt hittil! Etterhvert satte jeg meg i Central Park for å begynne på boken, og det var så herlig å sitte der. Denne byen er virkelig fantastisk om sommeren.

Nå må jeg se å komme meg i seng, og i morgen er det helg. Det er jo ikke helligdag her i morgen, og det var såvidt jeg fikk med meg at det er det i Norge, haha. Ikke alltid like lett å følge med! På fredag skal Ina og jeg på Six Flags og det gleder jeg meg utrolig mye til. Nå er det faktisk nøyaktig seks uker til jeg er på vei hjem også, wææ!


- Hva er deres helgeplaner? Bortsett fra å feire nasjonaldag på søndag selvfølgelig.

CHERRY BLOSSOM FESTIVAL

New York tid: 21:20.


Som nevnt i forrige innlegg som var forrige uke (dette er fortsatt altfor dårlig, Malin...), så skulle vi på Cherry Blossom Festival. For det første må jeg bare nevne at det var langt ifra så mange kirsebærtrær som jeg hadde forventet siden det tross alt er dedikert en hel festival til det, og den butterfly releasen som skulle være var også utrolig skuffende. Men, når det er sagt var det likevel en veldig fin dag. Solen stekte på himmelen hele dagen, som for min del førte til røde skuldre, oops, og vi koste oss med hyggelig, helt ok livemusikk, og bare avslapping på gresset. Frem og tilbake gikk vi over en bro fra Queens, så da hadde vi utsikt over Manhattan, fra et litt annet perspektiv enn Brooklyn Bridge. Hele dagen var bare veldig fin!
De siste syv dagene har jeg faktisk tilbragt tre av de på stranden! Med over 20 grader hver dag kan jeg virkelig ikke klage... ♥

SCANDINAVIAN HEAVEN IN NEW YORK

New York tid: 08:26.


Våren (og til og med sommeren på enkelte dager) har nå kommet til byen, og jeg kan nå offisielt si at jeg har overlevd den kaldeste vinteren jeg noen gang har opplevd. Det er helt fantastisk nå, med som regel alltid et tosifret tall på temperaturen, og blomster og trær overalt i grønt, hvitt og rosa. Jeg har tilogmed allerede vært på stranda én gang, og blitt både rød og brun (liiiitt brun iallefall). Det var ikke verst å ligge der 17. april med en stekende sol, da var det gøy å sende snaps hjem til kalde Norge, hehe.


Noe jeg savner utrolig mye her borte er norsk smågodt. Altså, amerikansk godteri kan ikke måle seg engang! Fordelen da med å bo i byen som har alt, er at man selvfølgelig finner det også her. Det er nemlig en svensk butikk som heter Sockerbit, der de selger svensk/norsk smågodt. Himmelen? JA! Jeg har vært der én gang, og skulle gjerne dratt dit hver uke for å kjøpe helgegodisen, men det er jo naturligvis ikke så veldig billig der...

I dag er planen å dra på noe som heter Cherry Blossom Festival, som ligger på en liten øy mellom Queens og Manhattan. Der skal det være massevis av kirsebærtrær som nå har blomstret, og så skal det blant annet være butterfly release. Det tror jeg blir kult!


- Hvordan er maiværet hos dere?

BESØK I STORBYEN

New York tid: 20:49.


Hei dere! Da var det på tide å skrive noen ord her igjen. Det var det forsåvidt for lenge siden, og jeg er irritert på meg selv for hvor dårlig bloggingen har vært de siste ukene/månedene. Jeg har vært veldig sløv etter jeg kom tilbake hit etter påske, og hatt lite motivasjon til det meste. Jeg tror kanskje det var fordi jeg rett og slett ikke var klar i det hele tatt for å dra tilbake hit etter påskeferien, jeg hadde jo det så bra hjemme. Menmen, skolearbeidet er nok det eneste som ikke har blitt påvirket av sløvheten min, så det er jo i det minste bra da. Nå begynner motivasjonen å komme tilbake, så da må jeg prøve å få til bedre blogging også. I løpet av denne uken kommer det et innlegg om søknadsprosessen jeg hadde til Berkeley.


Iallefall, her har dere noen bilder fra da mamma var på besøk her for ett par uker siden:9/11 Memorial og Freedom Tower, også kalt One World Trade Center. Det er SÅ vakkert der, med to store "fossefall" akkurat der tvillingtårnene sto, og på gjerdene rundt er navnene til de som omkom inngravert. ♥

Mamma og meg ♥

En tåkete dag i Central Park. Det er ganske fascinerende hvor tåkete det er her, med en gang det skyer til og regner. Jeg ser jo Manhattan skylinen på vei til skolen hver dag fordi subwayen går over bakken i en liten stund, og noen ganger kan jeg ikke se skylinen fordi det er så tåkete!

Jeg skal prøve å bli flinkere til å oppdatere her altså. Lover.

THE CITY BY NIGHT

New York tid: 20:07.


Hei dere! Det er ikke så hyppige innlegg for tiden, men jeg har rett og slett vært veldig opptatt. Som jeg fortalte i forrige innlegg har jeg nå hatt besøk av mamma, og hun dro på lørdag. Jeg har også klart å bli syk, så etter mamma dro på lørdag var det bare å legge seg. Nå er heldigvis forma bedre, men halsen min er ikke bra.. Ellers har jo skolen begynt på igjen, og nå har jeg helt ny timeplan og nye fag! Det kan jeg komme tilbake til i et annet innlegg.


Jeg har endel bilder å vise fra denne uken, siden jeg har vært mye turist med mamma. Vi var blant annet oppe i Rockefeller da det var solnedgang/skumring (det var endel skyer), og det var veldig fint!

Vakre byen!


Bilder av andre ting vi har sett kommer i senere innlegg!


- Hva syns dere?

HOME FOR A FEW HOURS

New York tid: 07:12.


Hei dere! Nå er det jammen veldig lenge siden sist, grunnet andre prioriteringer. Jeg har gjort meg ferdig med mitt andre semester med resultater jeg er veldig fornøyd med, og jeg har også vært hjemme i Ålesund i en uke, selvom det føltes mer ut som bare noen timer. Tiden gikk virkelig altfor fort, og jeg har bare hatt det så bra som det er mulig å få det denne uken hjemme. Følelsen av å endelig se igjen familie, venner, og spesielt kjæreste, etter tre måneder kan ikke beskrives. Det var grusomt å si hade igjen og jeg skulle gjerne vært der mye lenger, men sånn ble det bare denne gangen. Neste gang jeg kommer hjem er om tre måneder, og da skal jeg være hjemme lenge. Grunnen til at det bare ble en uke hjemme denne gang er at mamma kommer på besøk i dag, og det gleder jeg meg veldig til! Det hjelper virkelig å få henne hit etter min nesten motvillige tur tilbake hit i går, hehe.


Vel, hva mer har skjedd siden sist? Jeg har fylt 20! 18. mars var dagen, og da var jeg ute og spiste sammen med Ina og Karoline, veldig koselig. Dette er det eneste jeg har bilder av i dette innlegget:
Nå må jeg se å komme meg i dusjen sånn at jeg kanskje våkner litt mer. Jetlagen har som vanlig kicket inn, så det ble ikke altfor mange timer søvn på meg i natt.


- Har dere en fin påske?

FASHION MUSEUM

New York tid: 23:02.


Dette har vært en veldig fin, men lang lørdag. Jeg våknet 06:40 (ja altså, jeg tullet ikke den gangen jeg nevnte at døgnrytmen min er syk...), så jeg har jo vært våken i ganske mange timer nå. Det merkes ikke godt på hverdager siden jeg da har skole osv, men i helgene, DA merker jeg at dagene er veldig lange. Men jeg har fått gjort en grei mengde skolearbeid i dag, og jeg var jo også på museum som jeg nevnte igår at jeg skulle. FIT (Fashion Institute of Technology) er en moteskole her i New York, som også har eget museum. I dag så jeg blant annet en utstilling kalt Faking It, som viste litt historie og fakta om originaler og kopier osv. Det var utrolig interessant, og copyright er jo faktisk et veldig stort problem i moteindustrien også. For min del har jeg tidligere mest forbindet copyright med skriving og fotografi og sånne ting. Blant annet viste utstillingen en original Chanel drakt og en kopi rett ved siden av, så man kunne studere nøye ulikhetene mellom de.Der var også en utstilling av en hel del Yves Saint Laurent plagg fra opp gjennom årene. SÅ mye fint!

Siden jeg hovedsaklig var på museet i forbindelse med en skoleoppgave måtte jeg derfor bevise at jeg var der. Så det forklarer dette turistbildet, haha.

Etter museet dro Karoline og jeg på en koselig kafé og tok oss en matbit, før vi dro videre for å ordne litt diverse. Fin bylørdag til tross for veldig grått vær.


I morgen står det mye på planen, men før det: en god natts søvn ♥


- Hadde dere en fin lørdag?

BUSY WEEKS

New York tid: 22:34.Hei dere! Jeg har enda ikke glemt av bloggen selv om det kan virke slik, men livet mitt er bare så sykt lite spennende for tiden, og da blir det heller ikke mye materiale til bloggen. Det er kun to uker igjen av dette semesteret, og det merkes. Det merkes veldig godt. Jeg har så mye å gjøre og hodet mitt er bare overfylt av stress og tanker, men jeg må bare komme meg gjennom det. Om to uker har jeg ferie, og da vet jeg at alt blir bra igjen. I mellomtiden får jeg bare jobbe mye, men prøve å ta meg litt tid til å senke skuldrene også. Jeg aner dessverre ikke hvordan det blir med bloggen den neste tiden, det må jeg nesten bare se an, så det håper jeg dere forstår.


Våren er iallefall her og det hjelper veldig. I morgen skal jeg på FIT (Fashion Institute of Technology)-museet sammen med Karoline, og det tror jeg blir veldig gøy! Jeg har iallefall godt av å komme meg ut av denne lille boblen av skole jeg er i nå, selvom dette også er i forbindelse med skole, haha. Jeg vet iallefall at det blir veldig interessant!


Ha en fin helg!

SPRING FORWARD

New York tid: 22:21.


God morgen til dere og god tirsdag, selv om det fortsatt er mandag her. Jeg som har vært så aktiv på bloggfronten den siste uka klarte å ødelegge det i helga, men det skjedde så lite interessant at det var nok like greit. Jeg var bare en tur i byen og handlet inn til et skoleprosjekt, og så startet jeg på prosjektet senere. Jeg prøvde å holde meg litt unna skolearbeid også, for jeg kjente at jeg bare måtte ha en skikkelig pause, nå når jeg faktisk har hatt tid til å ha en pause. Det gjorde godt!


Ellers, skal jeg fortelle dere noe gøy? Våren har ankommet New York! ENDELIG! Vi stilte faktisk klokken frem natt til søndag, og etter det kom våren, så det var vel det som måtte til. I dag har vi hatt hele 12 grader, og det er meldt bra fremover også. LYKKE ♥ Kanskje jeg er så heldig og får vårvær på bursdagen min om 8 dager også? Det er faktisk sjeldent jeg får! Men ja, vi har stilt klokken, og i Norge skal ikke det gjøres før om tre uker, så frem til da er det kun 5 timer tidsforskjell istedenfor 6. Det utgjør faktisk en ganske stor forskjell, og det skal jeg bare nyte nå de neste tre ukene.


Denne gaten går jeg i hver mandag når jeg skal handle på Trader Joe's, og jeg syns det er SÅ herlig med de fargede husene. Og en liten fun fact: Denne gaten heter faktisk Bergen Street, haha.

Jeg fikk også endelig brukt disse skoene, for første gang i år. Åh, jeg elsker vår ♥ Måtte den bare vare!


- Hadde dere en fin helg og en fin start på denne uken?

SNOW DAY

New York tid: 12:12.


Kort tid etter jeg publiserte innlegget i går fikk jeg ny mail om at skolen var stengt resten av dagen, så da ble det fridag og én dag lengre helg. Veldig greit! Jeg gjorde veldig lite fornuftig i går, som var veldig deilig, men likevel har jeg litt dårlig samvittighet for at jeg ikke gjorde noe skolearbeid. Jeg har jo egentlig ikke så mye å gjøre at det gjør noe, men jeg føler bare at jeg alltid må gjøre noe. Menmen, i dag skal jeg prøve å få gjort litt.


Ina og jeg bestemte oss for å trosse snøkaoset og tok oss en tur på kafé litt nedi gata for en kopp kakao og en cookie. Det er så koselig å sitte inne på kafé og se ut på snøværet!

Kaféen var veldig koselig, så jeg kommer nok til å sette meg her noen ganger og jobbe med skolearbeid. Veldig greit hvis jeg trenger å komme meg ut av huset litt!


Hittil i dag har jeg bare vært på trening. Jeg våknet tidlig, som vanlig, så da kom jeg meg tidlig på trening også. Morgentrening er virkelig noe av det beste som finnes!


God helg da dere!


- Hva er deres helgeplaner?

GREY NYC DAY

New York tid: 15:03.


Jeg våknet til soloppgangen idag, som jeg ofte gjør på tirsdager og torsdager når jeg må opp tidlig. Det hjelper faktisk utrolig mye å få sett den oransje himmelen når jeg står opp, det er jo så fint. Selvom New York har ganske like sesonger som Norge, har det likevel vært en forbedring å bo her i forhold til Ålesund, nemlig fordi det er så utrolig mange færre nedbørsdager, og mye mer sol. Dagene har også vært lengre her hele vinteren enn det har vært i Norge, som har vært fantastisk fordi jeg faktisk ikke har tenkt så mye over mørketiden. Det har forsåvidt vært dager jeg har lurt på hvorfor jeg ikke valgte et varmere sted å bo (merk: dagene det har vært -17 grader ute...), men det er en annen sak. Denne dagen viste seg å bli ganske grå til tross for soloppgangen i dag tidlig, men det går faktisk helt fint når jeg ser på værmeldingen at det om ett par dager er meldt sol i én uke fremover.

Til tross for det grå været er det ikke så verst å se rett bort på Grand Central og Chrysler Building.

Meg i dag. Litt sliten og med favorittleppestiften på.


Jeg vil aller helst ligge på sofaen med Netflix resten av dagen, men det får isåfall vente til etter jeg har skrevet ferdig stilen som skal leveres i morgen. Det er det siste "store" som skjer denne uken, så det blir godt å få den unnagjort.


- Hva har dere gjort i dag?

MONDAY ROUTINES

New York tid: 21:43.


Jeg har blitt et lite rutinemenneske etter jeg flyttet hit. Jeg liker fortsatt å ha litt varierte dager, men det er enkelte ting som har blitt rutiner nå, og da spesielt på mandager. Mandag er jo starten på en ny uke, og da er det som oftest en del som skjer. Jeg har jo kun ett fag denne dagen, så er jeg ferdig på skolen og da drar jeg på trening. Dette er nesten rett ved skolen, noe som passer meg ypperlig. På vei hjem drar jeg innom Trader Joe's hvor jeg handler inn alt av mat for uka. Jeg er veldig opptatt av å kun handle mat én gang i uka, da jeg sparer både tid og penger. Det er virkelig en fantastisk følelse å fylle opp kjøleskapet på mandager med mye god mat! På søndagene planlegger jeg alt av middager for uka og lager handleliste, så er det klart til mandagen.
Dette er hva jeg som oftest har av mat her hjemme:


I kjøleskapet: Jordbær og/eller blåbær, bananer, appelsiner, egg, mandelmelk, ost, kylling, kjøttdeig, pizzasaus, pastasaus, cream cheese, almond butter, og grønnsaker, som kål, avocado, brokkoli, løk, hvitløk, paprika, tomater, green beans osv.


I fryseren: Grove bagels, edamame (soyabønner, det er så godt!), grove tortillalefser (spiser det ikke så ofte, så det er enklest å ha i fryseren), og ofte middagsrester.


I kjøkkenskapet: Couscous, diverse fullkornspasta, havregryn, chiafrø, mandler, C-vitamin, og div. krydder (garlic salt, paprikakrydder og karrikrydder). Og selvfølgelig salt og pepper, men det går under felles.


Noen av varene varierer såklart fra tid til tid, men dette er det jeg ofte har iallefall. Jeg syns det er fantastisk at mat, og da spesielt sunn mat, er så billig her borte og at jeg kan lage så variert og god, sunn mat. Virkelig ypperlig for noen som er så glad i mat som meg, hehe.


- Har dere noen spesielle rutiner som bare MÅ følges i løpet av uka?


HYGGELIG BESØK PÅ SKOLEN

New York tid: 15:35.


Hei dere, og god mandag! Nå har vi jo allerede kommet til mars, hvor ble tiden av? Jeg syns starten av året gikk veldig sakte, men når jeg tenker over det nå så syns jeg det er sykt at vi er inne i den tredje måneden i året. Da er det jo på tide at våren kommer også, for det har den nemlig ikke gjort her enda. Men vi krysser fingrene for flere varmegrader snart, det hadde vært supert!


Det var jo ikke det dette innlegget skulle handle om, for jeg vil heller fortelle dere om besøket jeg hadde på skolen forrige uke. De fleste av dere har nok fått med dere at Kristin Gjelsvik var på besøk på Berkeley College forrige uke, og i dag la hun ut intervjuet med meg. Jeg viste henne rundt på skolen og tok henne også med i en av fashiontimene mine, så fikk hun se litt hvordan det var. Det var veldig hyggelig!Om du ikke har lest intervjuet enda kan du gå inn her. Der har jeg besvart mange spørsmål om studiet, så kanskje du finner det du lurer på? Om ikke er det uansett bare å ta kontakt, enten i kommentarfeltet her eller på mail (malindh.blogg@hotmail.com). Jeg har også skrevet et innlegg om ofte stilte spørsmål som du kan lese her. Det må jeg snart oppdatere med noen flere spørsmål jeg har blitt stilt i det siste.

Nå må jeg finne frem skolebøkene, jeg har prøve i Visual Merchandising i morgen! Jeg fikk heldigvis gjort endel i helgen sånn at jeg ikke har så mye å gjøre denne uken. Det nærmer seg uansett siste innspurt, så det er nok litt å gjøre uansett. Håper dere har hatt en fin mandag!


- Hvordan er været i Norge forresten? Hører rykter om at det er litt vår der?

THE NOT SO GLAMOROUS LIFE IN NYC

New York tid: 22:40.


Hei, dere! Da var det på tide med nok en oppdatering herfra. Jeg trodde jo det skulle bli litt roligere fremover, men det viste seg å være ganske motsatt og jeg satt plutselig med masse skolearbeid igjen. Så, hva har jeg gjort denne lørdagen? Sittet inne med skolearbeid. Jepp, stort sett hele dagen. SÅ glamorøst er mitt liv i New York akkurat nå, haha. Jeg ble så stressa av alt jeg hadde å gjøre at jeg fant ut at jeg rett og slett bare måtte dedikere denne helgen til skolearbeid. Det er en veldig stressende tid nå, med fire uker igjen til ferie og til jeg er ferdig med disse fagene, så da er det veldig mye å gjøre. I tillegg er savnet etter familie, venner og kjæreste veldig stort nå, sikkert mye på grunn av stresset, men da er det greit å ha Skype og andre kommunikasjonsmidler iallefall.
Men så må jeg jo bare minne meg på at jeg bor i en av verdens mest fantastiske byer og at det er her jeg er ment å være akkurat nå, og at det blir veldig bra når det blir litt varmere her igjen og det faktisk går an å gå ut uten å være pakket inn i alt av ullundertøy og vinterklær. Jeg er jo i New York.


Fire uker til ferie, I can do this.

A DAY AT THE MET

New York tid: 21:46.


God tirsdagsmorgen til dere! Her er jo mandagen nesten over, men før jeg legger meg vil jeg vise dere noen bilder fra lørdag. Da var jeg noen timer på Metropolitan Museum of Art sammen med Ina, Ronja og Kelly, IBS-representanten vår her borte. Det var veldig koselig, og det var kult å se museet siden jeg kun har sett det utenfor før. Museet er forsåvidt veldig stort da, så vi så nok langt ifra alt. Etterpå tok vi turen til Teavana for lunsj og prat, som også var veldig koselig.


På kvelden og i hele går slappet jeg bare av, noe som var utrolig deilig etter to stressende uker. Nå har jeg virkelig fått ladet opp batteriene og er veldig klar for denne uken, som heldigvis ikke blir like travel.


- Hadde dere en fin helg?

FASHION WEEK RECAP

New York tid: 11:39.


Åh, for en helg jeg har hatt! Selvom jeg egentlig ikke har tid til å blogge nå, er jeg bare så gira på å fortelle dere at alt annet må vente en liten stund. Denne fullstappa helgen har nemlig gjort at jeg sitter igjen med litt for mye skolearbeid, men det går fint.


Hovedjobben min på Fashion Week var Platinum VIP Coordinator, som bare var på lørdagen. De to andre dagene hjalp jeg til med det som ellers måtte gjøres (det er alltid noe), som mest var å plassere gjestene der de skulle sitte. Det var lange dager, men jeg hadde det så gøy! Nå har jeg møtt mange nye mennesker, og lært mye nytt. Blant annet på lørdagen tok vi med Platinum VIP gjestene opp til en privat "jewelry showing", med en spesiell designer som blant annet laget smykker for dronningen av Jordan. Ikke akkurat billige saker, med andre ord, og det var såvidt jeg turte å se på smykkene. Jeg fikk også sett på alle showene siden jeg jobbet front house og ikke backstage, så det var gøy å både få være med på forberedelsene og også se det ferdige showet.

På søndagen brukte jeg denne røde jumpsuiten som er et av favorittplaggene i klesskapet. Lifesaver når man ikke orker kjole!


Nå må jeg sette igang med lesingen igjen hvis jeg skal rekke å få gjort alt jeg har å gjøre. Det går fint da, for jeg har mye å se frem til, og etter de neste to dagene er det nok litt mer spennende blogging i vente. Det er vel på tide? JA!

THE LAST FEW WEEKS

New York tid: 22:05.


Vel, da var det vel på tide å oppdatere litt her igjen da! Greit nok det ikke har skjedd sykt mye den siste tiden, men denne bloggingen må skjerpes altså... Det er jo en stund siden jeg har oppdatert litt om livet mitt, for det har skjedd noen ting siden sist da! Jeg bor jo i New York, hvor det naturligvis kryr av kjendiser, og fangirlen i meg har selvfølgelig fått med meg noen. Det er virkelig en sjanse jeg alltid benytter meg av her. Ser jeg at en kjent person jeg liker skal være en plass, ja, drar jeg dit. Det har endt opp med dette:


Her med Patrick Adams som spiller Mike Ross i Suits.

Og her med min store girlcrush for øyeblikket, Gigi Hadid.


Jeg kan jo begynne å fortelle om hvordan jeg møtte Patrick Adams da; Troian Bellisario, kjæresten hans, kjent som Spencer Hastings i PLL, la ut på Instagram at han skulle ha utstilling i New York. Denne utstillingen var av Behind-the-Scenes bilder han har tatt gjennom disse fire sesongene av Suits, og som fan av Suits måtte jeg selvfølgelig dra, spesielt da jeg hørte at han kom til å være der også. Så da fikk jeg møtt han! Her er noen bilder fra utstillingen (som jeg forresten likte veldig godt):Og så, på tirsdag så jeg på Gigi Hadid sin Instagram at Sports Illustrated hadde en slags lanseringsfest på Herald Square her i New York, og at hun og mange andre av modellene som var med i bladet skulle være der. Så da dro jeg bare dit etter skolen (det er en ti minutters gåtur), og der møtte jeg henne og mange andre modeller, blant annet Lily Aldridge og Erin Heatherton, som også blant annet er Victoria's Secret-modeller. Det var ganske overveldende å være der, det var mye folk og så var det liksom kjente modeller overalt, haha.


Det var veldig hyggelig da! Jeg fikk ikke sjansen til å ta bilde med Lily Aldridge dessverre, men Gigi var såå søt og jordnær!

Nå er det straks leggetid her, i morgen starter jo faktisk Fashion Week! Jeg er SÅ gira og klar nå, og veldig spent selvfølgelig. Dere får iallefall høre hvordan det gikk når helga er over, for nå har jeg en veldig travel helg foran meg!

UP NEXT: FASHION WEEK

New York tid: 23:49.


Hei dere! Nå tenkte jeg det var på tide å fortelle dere dette ettersom det nærmer seg med stormskritt; jeg har fått jobb på Fashion Week! Ikke Mercedes-Benz Fashion Week, som er den mest kjente, men Couture Fashion Week som også er her i byen på samme tid. Der skal jeg jobbe som Platinum VIP Coordinator, som vil si at jeg har ansvaret for de med de dyreste billettene, altså plassere de på plassene sine på Front Row og sørge for at de har det bra. Jeg er SÅ spent, nervøs og gira, og jeg syns det er så gøy å allerede nå få en fot innenfor bransjen. Jeg gleder meg til å se hvordan Fashion Week fungerer og hvordan det er å jobbe på fashion shows. Dette er fra 13.-15. februar, så det blir nok en veldig travel, men opplevelsesrik helg. Jeg har visst dette siden før jul, men jeg tenkte å vente med å fortelle det til jeg hadde vært på møte og fått vite litt mer. Nå nærmer det seg virkelig, og jeg tror det blir veldig spennende!Jeg trives utrolig godt her i denne byen, men likevel sliter jeg med savnet etter hjemme. Ikke etter byen, men bare personer jeg helst skulle hatt her hos meg. Ting har forandret seg litt i livet mitt siden jeg var her før jul, og det merkes veldig mye på savnet. Det er ikke lett, men akkurat nå er det her jeg er ment til å være. Og jeg er heldig som får bo her og oppleve denne byen. Jeg vet jeg er heldig, og jeg setter pris på det. Nå ble jo dette veldig off topic, men jeg måtte bare få det ut.

VÆRUPDATE FRA NEW YORK

New York tid: 23:43.


Hei dere! Jeg vil tro de aller fleste av dere har fått med dere været i New York her nå, ettersom det er veldig mye om det på nyhetene. Jeg tenkte derfor det kunne være greit å oppdatere dere litt på det, fra en norsk jentes syn. Det var igår jeg leste at det skulle komme, altså den verste snøstormen i New York's historie. Det har vært meldt opp til én meter snø, og veldig sterk vind. Dette er jo en helt vanlig vinter i Norge, men i New York betyr snø bare én ting: KAOS. Ha da i tankene at her er det ikke normalt med gode vinterdekk og brøytebiler overalt, så da kan man faktisk forstå at det kan bli kaos.

Her er glade meg en annen dag da det var litt finere vær her i storbyen.

Jeg var på butikken i dag, og der var det jammen ikke mye mat som møtte meg. Butikken var stappfull av folk, og hyllene var tomme. Folk tok av som om de skulle være stengt inne i ukesvis og hamstret inn masse mat og drikke. Jeg var ikke en av de siden jeg ikke er like bekymret for dette, men jeg har iallefall mat som funker om strømmen skulle gå, så jeg klarer meg fortsatt om det skulle være nød. Jeg har ikke skole i morgen, og i hele dag har de varslet folk om å holde seg inne, og nå i kveld fikk jeg faktisk opp nødvarsel på telefonen om at fra og med 23:00 i kveld var det forbudt med alle kjøretøy (non-emergency såklart) på veiene frem til annet er fortalt. SÅ alvorlig blir det faktisk tatt. På samme tidspunktet stoppet de all kollektivtransport, det vil si også subwayen.


Så, hvordan er været nå? Det har snødd i stort sett hele dag, men ikke veldig ille, men det er ikke før i natt og i morgen det er meldt verst. Nå vet jeg ikke hvordan New Yorkere har opplevd været i dag, men lille, norske meg har iallefall ikke opplevd det hittil som noe ille. Nå hører jeg forsåvidt at det blåser mye ute, og jeg har troen på at det kommer til å bli ganske ille vær de neste timene og dagen som kommer. Men da er det ikke verre enn å holde seg inne, noe som for min del går helt fint!

PHOTO RECAP - TOURIST DAYS

New York tid: 10:00.


Vi gjorde mye de dagene jeg hadde besøk, og mye av det har jeg selvfølgelig dokumentert med kameraet mitt, så her har dere et lite bildedryss fra turistdager i byen:

Det fine besøket mitt, Benedikte og Natalie ♥

Times Square var jo en selvfølge å vise de! Ser dere forresten den store billboarden til høyre? Det er visstnok verdens største billboard, og det skjønner jeg, for den er SVÆR! Benedikte skulle ta bilde av den med telefonen og fikk ikke med hele billboarden selvom hun prøvde å gå lenger bak... Virkelig stor altså.

I fine Washington Square Park, som var ganske tildekket av snø da.

Frozen Yoghurt-pause inne på Macy's. Her på flagship-butikken til Macy's, som også er verdens største butikk. Den har 9 etasjer...

Grand Central måtte jeg såklart også vise de.


Ett par bilder til fra Rockefeller. For en utrolig utsikt det er derfra. På bildet ovenfor her ser jo man både Empire, Freedom Tower, og også silhuetten til lille Frihetsgudinnen ute på elva.Vi gikk en lang tur i Central Park den ene dagen, og fikk da med oss solnedgangen. Det var virkelig helt fantastisk. Central Park er så flott, og jeg elsker kontrastene mellom den rolige, fine parken, og så de høye skyskraperne rundt.

I parken lå også denne veldig koselig restauranten. Den hadde bare masse lys, og det syns jeg var så fint.

Så her fikk dere se litt av det vi gjorde iallefall. De gjorde også endel turistgreier når jeg var på skolen, så jeg tror nok de fikk sett veldig mye. Det er jo umulig å få sett ALT denne byen har å tilby, men jeg vil tro de fikk sett og opplevd veldig mye fint iallefall. Det gjorde iallefall jeg, og selvom jeg ikke blir like "starstruck" av denne byen lenger, så elsker jeg å være litt turist iblant og se nye ting. Det blir liksom en liten pause fra hverdagen og skolearbeidet, og jeg liker veldig godt å ha den muligheten. Man kjeder seg ikke i denne byen.


Jeg har forresten, som dere sikkert ser, satt inn en ny header nå. Jeg tenkte det var på tide, men jeg vet ikke helt hva jeg syns om denne enda, så det kan hende den bare er midlertidig. Vi får se.


- Hva syns dere om bildene?

MY CITY

New York tid: 09:17.


Hei dere! Nå var det visst veldig lenge siden sist igjen. Jeg har fått flere forespørsler om å blogge mer i det siste, så da er det vel på tide å ta hintet. Vel, besøket mitt dro på søndag, og jeg er nå inne i skikkelige hverdagsrutiner. Det var såå hyggelig med besøk, og jeg har mange bilder å vise. Jeg har ikke hatt tid til å se gjennom alle bildene enda, så de kan jeg legge ut i morgen, men for nå tenkte jeg å vise dere noen fine bilder fra da vi var på Top of the Rock ♥Med mine fine venninner. Takk for besøket ♥Åh nei, denne byen altså... Den er virkelig fantastisk, og jeg føler meg veldig heldig som bor her. Jeg har mange flere bilder å vise, men det rekker jeg ikke nå ettersom det er på tide å starte dagen og komme seg på trening. I Norge er det vel helg nå, så god helg! Selv får jeg helg på torsdager, men det er ikke skikkelig helg før ukens siste treningsøkt er gjennomført.


- Hvem av dere har vært i New York før forresten? Eller er det noen som kanskje skal det i nærmeste fremtid?

MY NEW SCHEDULE

New York tid: 21:34.


Som jeg har nevnt før har jeg nye fag etter tre måneder, så nå har jeg startet på ny timeplan! Som dere ser ovenfor har jeg nå bare timer mandag - torsdag, og for det meste tidlige timer. Litt blandede følelser til å ha timer 8:00 om morgenen, men jeg liker veldig godt å være ferdig tidlig på skolen om dagene. Føler meg mer opplagt med tidlige timer også, istedenfor langt ute på dagen! Så nå har jeg altså to motefag, Introduction to the Fashion Business og Visual Merchandising, og så har to andre fag, Foundations of Critical Writing og Career Management Seminar. Hittil virker lærerne mine flinke, så jeg tror det blir bra!


Det er forresten sykt kaldt her nå, for øyeblikket er det -10 grader!! DET er litt vel kaldt for min smak, men jeg får bare holde ut frem til våren. Det er fint her om vinteren også heldigvis, så jeg overlever. Nå får jeg jo forresten besøk i morgen, så det blir nok ikke mye blogging de neste dagene, men jeg kommer til å ta masse bilder, for vi skal finne på mye gøy!


- Går dere på skole nå eller jobber dere?

BACK IN THE CITY

New York tid: 18:06.


Hei dere, og godt nyttår!! Sen nyttårsoppdatering fra meg, men de siste dagene har bloggen vært helt nedprioritert etter som jeg ville nyte de siste dagene hjemme før jeg dro tilbake hit. Nå er jeg nemlig tilbake i storbyen! Det var veldig kjipt å reise fra de hjemme, men akkurat nå er det her jeg er ment til å være. Jeg elsker jo byen og jeg har det veldig bra her, så det går fint med meg. I tillegg får jeg besøk fra Ålesund allerede på torsdag av Natalie og Benedikte og jeg gleder meg SÅ mye til å vise de byen og tilbringe mye tid med de i hele ti dager.

Men ja, hei 2015! Wow, jeg kan ikke tro at 2014 er over, for et år det var. Året jeg endelig ble ferdig med det altfor slitsomme siste året på videregående og også året jeg bestemte meg for å flytte til New York. Dette var jo to av mange ting som skjedde det året, men jeg kommer nok ikke til å lage et eget oppsummeringsinnlegg. Jeg er iallefall veldig klar for hva dette året bringer, store deler av det blir jo her borte.Kameraet har ikke blitt brukt her enda, så da får dere dette bildet fra i dag. I dag har det nemlig snødd her, så her er det kaldt og hvitt! Jeg kom hit til leiligheten i Brooklyn sent søndagskveld, og mandagsmorgen var det på tide med skolestart igjen! Jeg var ganske sliten kan man si, i tillegg til at jeg var forkjøla og veldig slapp, men jeg kom meg gjennom dagen, fikk ordnet alt jeg skulle og fikk flyttet skikkelig inn her. Jeg trives veldig godt hittil og jeg elsker området vi bor i! Så jeg tror det blir bra.


- Har dere hatt en fint start på året? ♥

CHRISTMAS AT ROCKEFELLER

New York tid: 22:22 ♥


Hei dere! Nå har jeg endelig juleferie! Jeg har jo teknisk sett skole til fredag, men jeg har ingen flere obligatoriske timer, så da tar jeg faktisk ferie nå. I dag hadde jeg den siste prøven og leverte den siste oppgaven, og tok da ferie med god samvittighet. Det kribler i magen med tanke på at jeg snart er hjemme i Ålesund, tror aldri jeg har gledet meg så mye til noe før! Jeg er også glad for at jeg skal tilbake hit, for jeg merket da jeg gikk nedover Fifth Avenue i dag at jeg ikke hadde vært klar for å reise hjem for godt. Men akkurat nå når det er jul blir det veldig fint å komme hjem.

Yey, her er en selfie av meg midt på gaten i dag som sikkert altfor mange så at jeg tok. Jaja, sånn går det når man er veldig glad for juleferie! Og ja, jeg skal heldigvis til frisøren på mandag og få freshet opp håret mitt igjen, endelig.

På søndag flyttet Ina og jeg tingene våre til Brooklyn (det som ikke skal være med hjem til jul altså), og det var faktisk grusomt, haha. Vi hadde to kofferter hver og tok tog og subway siden det er svindyrt med taxi fra Jersey til Brooklyn, og det var TUNGT. Greit nok å trille, men det var jo veldig mange trapper. Heldigvis er jo dette USA, og folk her er SÅ hyggelige og hjelpsomme, så vi fikk veldig mye hjelp. Nå står iallefall tingene klare i den nye leiligheten til vi kommer tilbake hit på nyåret.

I går tok jeg endelig turen til Rockefeller for å se på det kjente juletreet og folkene som sto på skøyter. Jeg syns det er ganske interessant å se på andre folk, haha, så jeg sto der i sikkert ti minutter og så på omgivelsene og lo litt av de som falt på isen (been there, done that) og de stakkarslige som bare klamret seg fast i rekkverket med null balanse.Det er jo mye finere å være der på kvelden siden julelysene vises bedre da, men det får jeg ta igjen på nyåret. Jeg rekker det heldigvis akkurat før de tar ned lysene og treet.

Disse dagene går forresten utrolig sakte fordi jeg vet at jeg snart skal hjem, så jeg prøver å finne på ting for å drepe litt tid. Ina og jeg har spilt kort hver kveld de siste dagene for å finne på noe å gjøre, haha, uff. Tror forresten ikke jeg kommer til å blogge noe mer før jeg er hjemme, så da snakkes vi vel fra Ålesund! Iiiih ♥


- Har dere ferie nå, eller nærmer det seg?

CHRISTMAS EXCITEMENT

New York tid: 23:20.


Hei! Nå har det gått noen dager igjen, og det har ikke skjedd veldig mye spennende siden sist. Jeg er nesten helt ferdig med skolen nå, og har faktisk bare én "obligatorisk" skoledag igjen som er på onsdag. Det vil si at jeg nå har langhelg, før jeg har én skoledag og så er det ferie! Nå nærmer det seg bare mer og mer hjemreise også, og jeg gleder meg veldig mye nå! I dag har jeg ikke gjort så veldig mye egentlig. Eller, jeg har gjort ganske mye, bare ikke noe særlig spennende. Jeg har bare vært inne og pakket alle tingene som skal være igjen her i julen, for de tingene skal vi flytte til Brooklyn i morgen. Det var litt vanskeligere enn jeg hadde trodd, men det gikk til slutt, selv om jeg er redd for at koffertene snart sprekker, haha. Så det begynner å bli tomt her, men det får vi bare overleve de siste dagene.


I går tok jeg noen flere julebilder som dere skal få se, og jeg skal prøve å få tatt litt mer før jeg drar hjem også. Noen som ser hva dette er?:

Ballen som droppes på Times Square på nyttårsaften! SÅ kult å se, det er jo sånn jeg bare har sett på film, og nå fikk jeg iallefall sett det selv om jeg ikke skal være her på nyttårsaften. Følte meg litt "starstruck" da jeg så den, om jeg kan beskrive det sånn. Den er jo ikonisk!


Løvene på New York Public Library har også selvfølgelig blitt pyntet til jul, som sånn ca. ALT annet her i USA, haha. De holder ikke igjen på julepynten for å si det sånn.

Macy's Flagship Store har også selvfølgelig blitt pyntet, og jeg syns det er så fint at de har "Believe" i lys der oppe.


Nå tror jeg Ina og jeg skal finne frem kortstokken! Vill lørdagskveld her skjønner dere, haha. Kjenner kroppen min er en blanding av sliten og altfor gira på å dra hjem, håper bare jeg får sove de neste dagene. Jeg har nemlig en tendens til å slite litt med å sove når jeg gleder meg til ting, haha.


- Hva gjør dere denne helgen da?

BROOKLYN NEXT

New York tid: 21:46.


I dag signerte Ina og jeg leiekontrakt for vårt nye bosted, som denne gangen blir i Brooklyn! I januar flytter vi dit og jeg gleder meg veldig mye. Der får jeg eget rom (ikke det største akkurat, men det er fortsatt et EGET rom) og vi bor i et veldig koselig område. Jeg liker Brooklyn veldig godt, og vi kommer også til å bo i nærheten av en park, der blant annet Brooklyn Botanic Garden ligger. Hvis du ikke vet hva det er så MÅ du Google det - det er så vakkert der! Gleder meg til å vandre rundt der til våren. Jeg har alltid likt Brooklyn, så jeg gleder meg veldig ♥


Bilde fra forrige tur til Brooklyn. SÅ nært Manhattan blir det ikke da, det er nok litt lenger nede i Brooklyn. Men det går helt fint!


I dag fikk jeg unnagjort en presentasjon i Marketing, så nå er jeg faktisk ferdig med det faget! SÅ deilig! I kveld har jeg gjort ferdig en Research Paper i Business og skal levere den i morgen, så etter det har jeg faktisk bare igjen en test og en oppgave, som begge er til neste onsdag. Så nå er jeg ikke veldig stresset lenger og jeg ser faktisk en ende på alt. Og om under to uker er jeg hjemme i Ålesund igjen ♥


- Har dere mye å gjøre før jul?

ALENETID

New York tid: 23:01.


I dag våknet jeg og var ikke i et veldig godt humør. Jeg var veldig trøtt og ville helst sove noen timer til, men jeg visste at jeg måtte komme meg opp på trening. Det var en veldig treg morgen og humøret mitt ble ikke bedre på den timen jeg brukte på å komme meg ut døra. Jeg ville rett og slett bare legge fra meg alt av kommunikasjonsmidler og bare være alene. For det var det jeg fant ut at jeg ville, være litt alene. Det er en liten overgang å gå fra å bo med familien med et stort, eget rom og mye privatliv, til å flytte inn med to andre jenter og dele rom og rett og slett hverdagen sammen. Og det har absolutt gått bra, men i dag merket jeg virkelig at nå, nå trengte jeg å være litt alene. Heldigvis er mandag dagen jeg har fri og de to andre er på skolen, og da får jeg litt tid for meg selv. Jeg er veldig glad for at vi ikke har helt like timeplaner, for da tror jeg helt ærlig at det hadde klikket for meg. Alle trenger litt alenetid iblant.


Da jeg kom hjem til en tom leilighet etter trening og fikk i meg mat og en lang, varm dusj gikk det etterhvert mye bedre. Jeg kunne gjøre alt i mitt eget tempo, høre musikk når jeg ville uten ørepropper, ha det helt stille når jeg ville ha det stille, og rett og slett ha tid bare for meg selv. Sånn er jo det hver mandag, men denne mandagen trengte jeg det. Og jeg er glad denne dagen kom på en mandag, og ikke en dag som lørdag eller søndag når vi alle som regel er hjemme. Nå går det fint igjen, og på slutten fant jeg meg selv i å vente på at roomiesene skulle komme hjem sånn at det ble litt "liv" og sosialt igjen. Og i tilfelle noen skulle misforstå: jeg syns absolutt det går fint å bo med andre, men av og til merker man virkelig at man trenger å være litt alene. Og det er helt greit.

SORTED FOOD AND MORE FOOD

New York tid: 01:15.


Hei dere! Nok en gang altfor lenge siden sist, og det er jeg virkelig ikke fornøyd med. Jeg vil så gjerne skrive gode kvalitetsinnlegg fra New York til dere, men den siste tiden har jeg vært sliten og stresset, og da er det ikke så lett. Spesielt nå når det er to uker igjen før juleferie, og da er det naturligvis endel arbeid som må gjøres. Nå er jo det under to uker til jeg får juleferie, og dermed heller ikke lenge til jeg skal hjem til Ålesund igjen ♥ Jeg gleder meg bare mer og mer nå når det nærmer seg.


Jeg kan jo vise dere noen bilder fra denne uken, som for det meste er av mat. På mandag var Ronja og jeg på en slags Burger Event arrangert av den ganske store YouTube-kanalen Sorted Food. Selv følger jeg ikke disse på YouTube, men har sett noen videoer her og der, for eksempel når andre jeg følger har vært med i videoene. Kort fortalt skulle de altså kåre "Internet's Best Burger", så vi fikk derfor smake på fem ulike burgere og stemme på favoritten vår. Alle burgerne var utrolig gode, men favorittene mine var en lammeburger og en vegetarburger. Vegetarburgeren overrasket meg veldig, jeg har jo aldri smakt det før, men denne var bare helt fantastisk og jeg hadde lett bestilt den på en restaurant ovenfor andre med kjøtt. Jeg fant oppskriften på den, så jeg må nok prøve å lage den en gang. Her er noen bilder fra arrangementet av han ene i Sorted Food og burgerne vi fikk smake:
På lørdag (altså igår) bestemte Ina og jeg oss for å endelig prøve Crêpes-stedet i nærheten her, så da ble det crépes med nutella, jordbær og banan til lunsj! Jeg klarer ikke beskrive hvor godt det var, det var rett og slett bare himmelen. Altså, se på dette:Og forresten, om noen lurer på om det er mye jul her:


Well, not exactly. Mye julepynt er det, men når det er 10 grader og regn så hjelper ikke det for meg dessverre...


I kveld har Ina og jeg laget vår første fellesmiddag. Ettersom hun er vegetarianer og Ronja er allergisk mot gluten har det ikke blitt noe særlig til fellesmiddager, men Ina og jeg bestemte oss for å lage en fellesmiddag nå, og det var veldig koselig. Vi lagde en slags asiatisk gryte, med diverse ting:
Neste gang tror jeg at jeg kommer til å prøve med scampi oppi, det blir nok veldig godt! Og middagen ble forresten vellykket, det smakte veldig godt.


Ellers er jeg nesten ferdig med julegavene, så jeg slipper iallefall å stresse med det! Fremover blir det å gjøre ferdig det siste av skolearbeid og prøve å holde live i bloggen også. Det skal iallefall være et stort nyttårsforsett å bli flinkere med bloggen, for jeg liker ikke når det er sånn som det er nå.


- Har dere kommet langt med julegavene?

BIRTHDAY GIRL AND THANKSGIVING

New York tid: 21:52.


Hei dere! Nok en liten stund siden sist, men internettet er veldig ustabilt for tiden. Vi var uten internett hele søndag, store deler av mandag, og så har det vært borte av og til, og også store deler av i dag. Typisk når vi har fri! For ja, nå har vi fri, det er jo Thanksgiving! Men det kan jeg forklare litt nedover bildene:


På mandag fylte Ina 21 år! Så jeg sto tidlig opp og kjøpte pannekaker, så overrasket vi Ina med gode pannekaker og bursdagssang på senga. Tror nok hun koste seg veldig, det så hvertfall sånn ut da hun satt med vinglasset senere på kvelden, hihi.

Nå er det jo Thanksgiving Break, så denne uken har jeg faktisk bare hatt to skoledager, og nå har jeg fem dager fri. Så i dag dro vi for å se på den store, årlige Macy's Thanksgiving Day Parade, og det var veldig kult selv om vi kom helt på slutten og vi ikke så veldig mye. Men vi så reprisen på TV og det var jo tydeligvis veldig mange artister som opptrådte, blant annet Lucy Hale, Nick Jonas, The Vamps, KISS, Meghan Trainor osv.


Det snødde tilogmed! Sååå koselig!


Vi kom tilbake til leiligheten ganske tidlig, så vi har bare sett litt på filmer og slappet av, og nå i kveld har Ina og jeg spist middag sammen. Vi spiste ulik mat, men timet det sånn at vi kunne spise sammen. Veldig koselig! Vi har også spilt mye kort, sånn går det når vi har vært uten internett, haha.Heldige Ina spiste Toro risengrynsgrøt, mens jeg spiste kylling og pasta. Jeg tenkte egentlig å ha søtpoteter istedenfor pasta siden det er mer Thanksgiving, men jeg hadde ikke så lyst på det i dag, så da ble det pasta.

Nå sitter vi bare og slapper av og lader opp før vi skal prøve oss på Black Friday shopping! Blir spennende å se hvor mye folk det blir osv, men det er jo mange veldig gode tilbud hvertfall, så jeg håper jeg finner noe enten til meg selv eller av det som står på julegavelisten. Det har faktisk allerede startet (de har begynt med Black Friday på torsdagen nå, gir mye mening...), men vi gjør det skikkelig og tar det ikke før midnatt, det er jo det som er tradisjonen. Nå må jeg bare prøve å holde meg våken!


- Hva gjorde dere i går? (Siden det er fredag nå når dere leser dette)


Hi! My name is Malin Hatlestad, and I'm a 22 year old girl from Ålesund, Norway.

If you have any questions jusk ask in the comments, or see my contact info in the menu below.
Categories


Archive

Juni 2017 Mai 2017 April 2017 Mars 2017 Februar 2017 Januar 2017 Oktober 2016 November 2015 September 2015 Juni 2015 Mai 2015 April 2015


Design by