hits

TING JEG SAVNER MED NEW YORK

 • 23.03.2017 kl. 12:46

Selv om jeg fant ut at jeg heller ville bo i Norge enn å fortsette i New York, er det selvfølgelig ting jeg savner med den byen. Det er jo en helt fantastisk by og en av mine desiderte favorittbyer, og jeg tenker ofte på ting jeg savner derfra. 

◊ Mulighetene. Det er SÅ mye man kan gjøre i den byen, mulighetene er endeløse! Det er jo ikke en liten by akkurat, så jeg kunne opplevd nye ting hver dag og aldri gått tom for nye ting å gjøre. ◊ Å se Chrysler building på vei til skolen. Det er et helt nydelig bygg altså. 

◊ Alle spisestedene! Chipotle, Shake Shack, TAO, Le Pain Quotidien, osv... Det er så mye nydelig og digg mat der borte, og det skjedde litt for ofte at jeg dro innom Chipotle og kjøpte en burrito etter skolen. Yum! 

◊ Billig mat! Jeg handlet så mye billig og sunt av dagligvarer der borte, og kunne med glede fylle opp kjøleskapet skikkelig hver eneste uke, uten at det svidde i lommeboka, som det gjerne gjør her i Norge. ◊ Shoppingen! Hvordan kan man ikke savne shoppingen i New York? Der var det alt av klesbutikker, og det var aldri noe jeg ikke fant altså. Det var ikke bare-bare å skulle holde seg unna.

◊ Alt som plutselig dukket opp! Jeg kunne gå ut fra skolen en dag og det sto en gruppe og danset ved New York Public Library, eller plutselig på subwayen kunne det komme noen og turne rundt eller synge. Ikke alt var så bra kanskje, men jeg så MYE kult!

◊ Central Park. En helt fantastisk park, som jeg aldri fikk nok av. Den er jo gigantisk, så jeg fikk sett langt i fra hele. Jeg var alltid så fascinert over det at jeg kunne gå inn i denne parken, og jeg fant stillhet. Stillhet i en ellers så bråkete by, det var deilig. 


Gleder meg til den gangen jeg skal tilbake til denne byen! Og jeg har selvfølgelig planer om å lage en reiseguide om denne byen en gang, jeg begynte jo å kjenne den ganske godt etterhvert, så jeg vil gjerne dele noen tips med dere. 


♦ Har du vært i New York før?

NEW YORK MEMORIES

 • 21.02.2017 kl. 13:57Det er jo hele to år siden jeg bodde i New York, og jeg syns det er så koselig å se tilbake på bilder derfra. Herregud så mye jeg opplevde der borte! Jeg møtte kjendiser som Cara Delevingne, Gigi Hadid, Patrick Adams, og YouTuber Alfie Deyes. Jeg jobbet på Fashion Week, jeg viste Kristin Gjelsvik rundt på skolen, jeg spiste verdens beste junk food på Shake Shack, jeg så byen fra mange ulike perspektiver, og jeg hadde besøk av venner og familie. Byen er helt fantastisk, og det er mye jeg savner med den, men jeg savner ikke å bo der. Planen er iallefall å dra dit en tur neste år, og det gleder jeg meg veldig til. 


New York altså - en by alle må oppleve i løpet av livet ♥

BOOTCAMP MED SELVESTE...

 • 28.09.2015 kl. 19:32

Hei! Det tok ikke lang tid før jeg måtte skrive et nytt innlegg, jeg har nok savnet bloggen mer enn jeg trodde. Jeg satt iallefall igjen med en god følelse etter innlegget jeg skrev igår, og tilbakemeldingen jeg har fått i ettertid kan jeg heller ikke klage på. Jeg vil ikke love noe for hvordan det blir fremover, jeg må ta det i mitt eget tempo og finne en balanse. Men jeg er glad for å ha startet igjen!


Jeg har fortsatt noe å vise dere fra New York, og det er da jeg var på bootcamp med selveste Kayla Itsines! Jeg vet ikke hvor mange av dere som har hørt om henne, men hun blir mer og mer kjent nå, har jeg merket. Jeg begynte å følge henne for over ett år siden, og i januar startet jeg på treningsprogrammet hennes, som jeg trente i tre måneder. For dere som ikke vet hvem hun er, så er hun en personlig trener fra Australia som har laget et treningsprogram som heter Bikini Body Guide som varer i tre måneder, og hun har også et til som du kan trene når du er ferdig med det første programmet. Det er ikke gratis, men for min del var det verdt pengene og jeg syns det fungerte veldig bra. Sjekk for eksempel instagrammen hennes (@kaylaitsines) for inspirasjon og ulike transformations hun legger ut av folk som har trent programmet hennes. Det var ingen tvil om at jeg måtte dra på bootcampen hennes da hun kom til New York, så det var perfekt at det var helgen før jeg flyttet derfra.


Det var SÅ tungt (ikke overraskende ettersom øktene hennes er tunge), men veldig gøy og motiverende å være med på! Og ikke minst var det utrolig gøy å endelig få møte min "personlige trener" fra Australia. Hun snakket også mye om kroppspresset som er i dag, og at det hun syns er viktigst er at man selv er fornøyd og komfortabel med kroppen sin, og ikke sammenligner seg med alle andre. Og det er jo det som er viktigst, å trives i sin egen kropp.


Dette var den siste "store" opplevelsen jeg hadde i New York, og det var virkelig en bra avslutning. Jeg tenker å etter hvert lage et lite oppsummeringsinnlegg om året mitt i New York. Jeg føler jo jeg har opplevd ganske mye!


- Flere her som har hørt om Kayla Itsines?

ET VANSKELIG VALG

 • 24.06.2015 kl. 05:02

New York tid: 23:02.


Hei dere! Veldig rart å skrive nå, for dette er min siste kveld her. Det er jo noe jeg ikke helt har fortalt enda, og det er et valg jeg tok for en god stund siden. Nemlig at jeg ikke kommer til å fortsette å studere her borte til høsten. Jeg kommer ikke til å gå veldig inn på det, fordi da hadde jeg nok skrevet veldig mye, men grunnen til at jeg kaller det et vanskelig valg er ikke fordi jeg var veldig usikker på om jeg skulle fortsette eller ikke, men fordi det var jo ikke planen min i det hele tatt. Jeg hadde ikke tenkt på noe annet enn å bo her og ta en bachelorgrad i Fashion Marketing & Management, noe annet var jo ikke aktuelt? Men dette halvåret har jeg tenkt veldig mye. Jeg begynte å helle mer og mer mot det at jeg ikke vil bo her i tre år, og etter hvert begynte jeg å tenke enda mer på det, og til slutt måtte jeg bare selv innse at dette er ikke noe jeg vil fortsette med.


Det er jo ingen hemmelighet at jeg dette året har slitt veldig mye med hjemlengsel, og savnet etter kjæreste, familie og venner. Jeg vet det kan være lett for mange å tenke at dette må jo være grunnen til at jeg slutter, men det må jeg bare påpeke at det er det ikke. Det er jo klart det hjelper jo på hvorfor jeg vil slutte, men jeg vet at jeg hadde klart å komme meg gjennom hjemlengsel og savn i tre år, hadde jeg trivdes godt nok her borte. New York er en fantastisk by, og virkelig en som alltid kommer til å være en av mine favorittbyer. Bare ikke å bo i. Jeg, personlig, syns at ni måneder her borte har vært mer enn nok, og det er ikke en by jeg kunne tenkt meg å bo i over lengre tid, som feks tre år, som måtte vært tilfellet om jeg skulle fortsatt på studiene her borte. Dette året har jeg virkelig innsett hvor fantastisk Norge er og hvor mye jeg elsker det landet, og jeg har funnet ut at det er der jeg vil være. New York ble for mye for min del, men jeg vet jo det er mange norske som stortrives i denne byen, så dette er jo veldig individuelt.


Noe som også måtte tas i betraktning da jeg tok valget om at jeg ville flytte hjem, var hva jeg skulle gjøre videre. Jeg er ikke i tvil om at det er i motebransjen jeg vil være, men dessverre har ikke Norge mange studier rundt dette, og de få som eksisterer koster veldig mye. Noe jeg først og fremst var veldig sikker på, er at nå vil jeg ha et friår. Etter 14 år med skole trenger jeg en pause. Så dette året vil jeg jobbe mye og få spart opp penger, og også tenke på hva jeg virkelig vil gjøre.


Så, i morgen flytter jeg hjem. Ni måneder i New York er over. FOR et år det har vært, og det har virkelig vært fantastisk, og definitivt et år jeg ikke ville vært foruten. Og forresten, til dere som vurderer å studere utenlands, om det så bare er for en liten periode eller om det er flere måneder: GJØR DET! Dere vinner så mye på det, og det blir en opplevelse for livet, virkelig.


Takk for meg, New York. Jeg kommer tilbake en dag ♥

NEW YORK MEMORY IN THE LITTLE BLUE BOX

 • 17.06.2015 kl. 02:51

New York tid: 20:51.


Jeg har lenge hatt planer om å kjøpe noe fra Tiffany's som et minne fra New York, men da jeg brukte en god del penger på å reise hjem nå sist, så fant jeg ut at jeg heller skulle droppe det. Her om dagen våknet jeg til en melding fra mamma om at hun ville spandere på meg noe derfra sånn at jeg har som et minne fra New York fordi hun syns jeg har vært veldig flink og er stolt av meg (felte en liten tåre fra øyekroken da jeg leste det ja♥), så da ble det jammen meg et innkjøp derfra. Virkelig ingen tvil om at mammaen min er best ♥
Jeg forelsket meg i disse øredobbene, jeg syns de er så søte og virkelig et perfekt minne herfra. Det står "Please return to Tiffany & Co New York".

Jeg har det litt travelt i disse dager med tanke på at det kun er 8 dager igjen av skolen og til jeg skal hjem, så bloggingen blir jo litt så som så, men det er jo ikke akkurat nytt fra resten av dette året, haha. Noen innlegg til blir det iallefall, og til og med en video!


- Hva syns dere?

TOURIST SUNDAY

 • 12.06.2015 kl. 04:12

New York tid: 22:12.


På søndag hadde jeg lyst til å ta meg en skikkelig turistdag, og da var det to ting jeg virkelig ville gjøre; gå over Brooklyn Bridge, og ta Staten Island fergen. Jeg har jo gjort begge deler før, men jeg syns det er SÅ fint å gå over broen, og fergen er det seks år siden jeg har tatt. Det var strålende vær og varmt hele dagen, så det var veldig passende vær for det jeg ville gjøre.

Utsikten fra fergen. Jeg vil absolutt anbefale å ta Staten Island-fergen, den er gratis og du får bra utsikt til downtown Manhattan, Jersey City og ikke minst Frihetsgudinnen. Det tar rundt 20 minutter til Staten Island, og da kan du velge om du vil gå ombord på øya eller bare ta fergen tilbake. Det er ikke veldig mye som skjer på Staten Island, men jeg husker fra forrige gang at det absolutt var fint å gå av og se seg rundt på øya. Denne gangen var jeg sulten og ville bare ta fergen tilbake, haha.

Fine Lady Liberty! Jeg har aldri vært ombord på den øya, men jeg syns heller det er bedre å se den fra Staten Island fergen enn å gå ombord på selve øya, der har jo du den helt up-close.

Etter lunsj kjøpte jeg ett par magasiner og satte meg i Battery Park (det er rett ved der Staten Island-fergen og Liberty-fergen går). Jeg har virkelig fått sansen for å sitte i parker og lese.Nå er det jammen plutselig helg igjen! Nå har jeg faktisk bare 7 skoledager igjen før ferie. Det er endel som skal gjøres innen den tid, så nå må jeg bare gjøre en siste innsats og bli ferdig. Men det skal gå fint! Det er forresten veeeldig varmt her nå, for øyeblikket er det 31 grader og jeg er veldig spent på hvordan jeg kommer til å sove i natt. Viften jeg har her er nemlig ikke den beste, så det er ganske varmt her kan man si, haha. Så for de som noen gang har tvilt på at det blir varmt i New York? JA. Det har vel den siste 1,5 måneden her vært et ganske bra bevis på.

TRENING, PARKEN OG JUNK FOOD

 • 06.06.2015 kl. 03:47

New York tid: 21:47.


Nå er det endelig helg og nok en skoleuke er over. Neste uke starter uke 10, og etter den er det bare to uker med skole igjen før semesteret er over! Da har jeg faktisk bodd her i ni måneder, det er så rart å tenke på.


Vel, jeg har noen bilder fra dagen min å dele. Jeg glemte kameraet hjemme, så det ble telefonbilder i denne omgang, men det får gå. Dagen startet med en treningsøkt, og senere dro Ina og jeg på en butikkrunde, før vi satte oss i Central Park en god stund, og så tok vi turen til Shake Shack for en digg, usunn middag.

Dette bildet er fra tidligere i uken, jeg digger tightsen! Den er egentlig lilla, men det kan jo dere ikke se på bildet, haha. Jeg har det SÅ gøy på trening for tiden, har masse motivasjon. I morgen blir ukens sjette og mest sannsynlig siste økt for uka, hvis ikke jeg tar meg en joggetur på søndag. Treningssenteret er nemlig stengt på søndager, og det syns jeg er litt kjedelig, haha.

Vakre parken!Og dagens digge middag! Hvis dere skal til New York så MÅ dere ta turen innom Shake Shack! Hvis dere har hørt om/vært på In N'Out i California, så kan vel Shake Shack sammenlignes med det. Det er på en måte østkysten sin In N'Out. Dette er fast food i en annen dimensjon enn McDonald's og Burger King! Kvaliteten er 100 ganger bedre, med ferske grønnsaker og kjempegodt kjøtt, og chipsen er også veldig god og crispy. Ina spiste vegetarburgeren og hun likte den veldig godt, så der er nesten noe for alle. De har til og med hundemat der, haha.


Planene for morgendagen er enda uklare, blir vel å ta det litt på sparket og se hva jeg føler for i morgen. Håper dere har en fin helg!


- Hva gjør dere i helgen?

EXPLORING THE PARK

 • 01.06.2015 kl. 03:23

New York tid: 21:23.


Vi var som sagt en tur i Central Park i går, og det var en fantastisk dag å være der på, selvom vi forsåvidt bare lette etter skygge. 30 grader og sol blir ganske intenst, MEN jeg klager ikke altså, hehe. Planen først var å utforske mye av parken, men etter butikkrundene var vi så slitne at vi egentlig bare ville finne oss en plass i skyggen i parken. Vel, det endte opp med at vi fant et slott midt i parken. Det var veldig gøy, for vi har hatt lyst til å finne dette slottet, og så var vi tilfeldigvis bare i nærheten i går og så det plutselig. Det er ganske utrolig alt man kan finne i denne parken, og slottet var veldig kult!

Det ligger rett vedsiden av et teater inne i parken, hvor de blant annet viser Shakespeare in the Park. Føler jeg må få med meg dette en dag også, bare for å ha gjort det. Vi har bestemt oss for å ta en dag og bare utforske masse i denne parken, men da må vi nesten dedikere hele dagen til det og ikke gjøre noe annet, for man blir jo ganske sliten. Spesielt når solen steker. Jeg hadde bare på meg en kjole i går og det var SÅ varmt. Virkelig summer in the city.


For øyeblikket er det storm ute, med masse regn, torden og lyn. Jeg fikk til og med nødvarsel på telefonen tidligere i dag om at det var flomvarsel og at man måtte holde seg unna flomområder, haha. Når det først regner så skjer det skikkelig altså.


- Hvordan er været hos dere?

DINING BY THE HUDSON

 • 31.05.2015 kl. 02:49

New York tid: 20:49.


På torsdag var jeg ute og spiste middag sammen med Ina og Karoline, og det var kjempekoselig. Ina og jeg har vært der én gang før og tenkte at vi måtte få dratt dit én gang til. Vi spiste på en restaurant i Hoboken som heter Teak, og de har utrolig god mat der! Den ligger altså i New Jersey, og du tar bare Path-toget fra Manhattan til Hoboken, og så ser du restauranten når du kommer opp fra togstasjonen. Den ligger rett ved Hudson elven, så jeg vil anbefale å spise middag der og så gå videre (til venstre når du kommer ut av restauranten) i ett par minutter til du kommer til en park med utsikt over hele Manhattan skylinen, som dere kan se på bildene under. Vi var der rett ved solnedgang, så det var utrolig fint. I tillegg har restauranten halv pris på hele menyen (bare noen få unntak) på mandager og torsdager, så det er iallefall supert for oss studenter. Jeg spiste steamed shrimp dumplings til forrett og chicken lo mein til hovedrett. Nam! Bare et lite tips fra meg om du skal på ferie hit eller bor her borte.


I dag dro jeg først på trening, hvor rygg, skuldre og mage fikk kjørt seg. Jeg har nettopp startet på nytt treningsprogram som kjæresten har laget, og det er mildt sagt tungt. Jeg hadde forsåvidt mye motivasjon i dag fordi jeg hadde splitter nytt treningstøy fra Reebok, i masse farger og mønstre. Jeg fant ut at det var på tide å oppdatere treningsgarderoben litt, og når kjæresten din er Reebok- og crossfit- fanatiker så blir man lett påvirket både når det gjelder trening og treningsutstyr, haha. Men de har jo veldig mye kult da, så jeg er iallefall fornøyd med det jeg kjøpte! Kanskje jeg får vist litt av det her på bloggen en dag også, jeg føler nesten jeg burde det nå når jeg har skrevet et helt avsnitt om det.


Etter trening ble det en liten butikkrunde med Ina, før vi dro opp til Central Park. Jeg har noen bilder derfra som jeg tenker jeg heller viser i neste innlegg. Det ble litt mye av alt i dette innlegget her, haha.


- Hva gjorde dere denne lørdagen?

NÅR HJEMLENGSELEN TAR OVER

 • 30.05.2015 kl. 01:29

New York tid: 19:29.


Hei dere! Long time no see, as usual. Siden sist har jeg faktisk vært en tur hjemme i Ålesund. Det er ikke til å skjule at jeg har slitt fryktelig med hjemlengsel dette halvåret, og da spesielt siden jeg kom tilbake hit etter påske. Det er flere ganger jeg har sett på flybilletter hjem for å være hjemme i noen dager, men har alltid konkludert med at det har vært altfor dyrt. Vel, 17. mai var faktisk den tyngste dagen jeg har hatt hittil med tanke på hjemlengselen, og jeg så da ingen annen vei enn å dra hjem i noen dager. Så det gjorde jeg da. Jeg bestilte den søndagen, og på torsdagen satt jeg meg på flyet hjem. Det var faktisk ingen andre enn kjæresten som visste om det, så på fredag fikk jeg gleden av å ikke bare overraske vennene mine, men også familien. Veldig gøy! Jeg hadde fire fantastiske dager hjemme, og det hjalp virkelig veldig mye på motivasjonen. Nå er det jo under fire uker igjen til jeg drar hjem, og det kommer nok til å gå veldig fort. Jeg savner fortsatt hjemme, men nå når det er så kort tid igjen så vet jeg det går fint.


Da jeg landet her igjen på tirsdagskveld var jeg så heldig å få lande til solnedgangen, og det var utrolig vakkert! Hvis dere ser godt etter på bildet så ser dere såvidt Manhattan. Skulle ønske kameraet virkelig kunne fange akkurat hvordan det var, for det var helt nydelig.


Jeg har hatt en fin dag i dag med trening på morgenen, noen få minutter med soling i parken (jeg klarte dessverre ikke være der lenge med tanke på min panikk for veps og humler) og så dro jeg på treningstøyshopping. Nå gleder jeg meg masse til trening i morgen med helt nytt antrekk, hehe.


- Hvordan står det til med dere? Stay strong dere som er under eksamensstresset nå, snart ferie!

ANOTHER STARSTRUCK MOMENT

 • 20.05.2015 kl. 04:07

New York tid: 22:07.


Hei dere! Har dere det bra? Håper det. Her går jo dagene i en ok fart, jeg har gjort litt gøy i det siste iallefall! Forrige uke var jeg jo som sagt på Six Flags sammen med Ina, og det var såå gøy! Vi leide bil som vi kjørte til og fra, også hadde vi mange gøye timer i fornøyelsesparken. Anbefales absolutt å dra dit om du er på en plass nært Six Flags i USA! Kvelden før dro jeg til et event på Lord & Taylor fordi Lo Bosworth skulle være der. Jeg er jo en stor fan av The Hills og den gjengen, så da benyttet jeg selvfølgelig sjansen til å møte Lo Bosworth. Hun var utrolig søt og hyggelig, og så jordnær! Så nå kan jeg skrive på enda en kjendis på listen over alle jeg har møtt her de siste månedene, haha.


Nå er jeg veldig trøtt, jeg har gjort en del skolearbeid de siste to dagene, og det merker jeg godt på kroppen. Men nå er det jo bare ett par dager til helg, så det blir bra!


- Hadde dere en fin 17. mai forresten? Det er jo en fantastisk dag, og jeg skulle helst ha feiret den i Norge, men sånn ble det ikke i år, og sånn er det jo bare.

SUMMER IN THE CITY

 • 14.05.2015 kl. 03:50

New York tid: 21:50.


Forrige fredag tok jeg meg en runde i butikkene hovedsaklig på jakt etter nye sminkekoster og bøker. Begge deler fant jeg selvfølgelig (er det noe man ikke finner i denne byen?). Jeg var sikkert 45 minutter inne på Barnes & Noble, og det er ikke tull engang. Det skulle ikke være så lett å finne bøker tydeligvis, men jeg føler det er skikkelig "commitment" å kjøpe bøker, for du vil jo helst at det skal være en du vil like siden du bruker endel penger på det. Jeg endte blant annet opp med Paper Towns av John Green, siden jeg har hørt så mye bra om både den og forfatteren. Jeg liker den veldig godt hittil! Etterhvert satte jeg meg i Central Park for å begynne på boken, og det var så herlig å sitte der. Denne byen er virkelig fantastisk om sommeren.

Nå må jeg se å komme meg i seng, og i morgen er det helg. Det er jo ikke helligdag her i morgen, og det var såvidt jeg fikk med meg at det er det i Norge, haha. Ikke alltid like lett å følge med! På fredag skal Ina og jeg på Six Flags og det gleder jeg meg utrolig mye til. Nå er det faktisk nøyaktig seks uker til jeg er på vei hjem også, wææ!


- Hva er deres helgeplaner? Bortsett fra å feire nasjonaldag på søndag selvfølgelig.

CHERRY BLOSSOM FESTIVAL

 • 09.05.2015 kl. 03:21

New York tid: 21:20.


Som nevnt i forrige innlegg som var forrige uke (dette er fortsatt altfor dårlig, Malin...), så skulle vi på Cherry Blossom Festival. For det første må jeg bare nevne at det var langt ifra så mange kirsebærtrær som jeg hadde forventet siden det tross alt er dedikert en hel festival til det, og den butterfly releasen som skulle være var også utrolig skuffende. Men, når det er sagt var det likevel en veldig fin dag. Solen stekte på himmelen hele dagen, som for min del førte til røde skuldre, oops, og vi koste oss med hyggelig, helt ok livemusikk, og bare avslapping på gresset. Frem og tilbake gikk vi over en bro fra Queens, så da hadde vi utsikt over Manhattan, fra et litt annet perspektiv enn Brooklyn Bridge. Hele dagen var bare veldig fin!
De siste syv dagene har jeg faktisk tilbragt tre av de på stranden! Med over 20 grader hver dag kan jeg virkelig ikke klage... ♥

SCANDINAVIAN HEAVEN IN NEW YORK

 • 02.05.2015 kl. 14:25

New York tid: 08:26.


Våren (og til og med sommeren på enkelte dager) har nå kommet til byen, og jeg kan nå offisielt si at jeg har overlevd den kaldeste vinteren jeg noen gang har opplevd. Det er helt fantastisk nå, med som regel alltid et tosifret tall på temperaturen, og blomster og trær overalt i grønt, hvitt og rosa. Jeg har tilogmed allerede vært på stranda én gang, og blitt både rød og brun (liiiitt brun iallefall). Det var ikke verst å ligge der 17. april med en stekende sol, da var det gøy å sende snaps hjem til kalde Norge, hehe.


Noe jeg savner utrolig mye her borte er norsk smågodt. Altså, amerikansk godteri kan ikke måle seg engang! Fordelen da med å bo i byen som har alt, er at man selvfølgelig finner det også her. Det er nemlig en svensk butikk som heter Sockerbit, der de selger svensk/norsk smågodt. Himmelen? JA! Jeg har vært der én gang, og skulle gjerne dratt dit hver uke for å kjøpe helgegodisen, men det er jo naturligvis ikke så veldig billig der...

I dag er planen å dra på noe som heter Cherry Blossom Festival, som ligger på en liten øy mellom Queens og Manhattan. Der skal det være massevis av kirsebærtrær som nå har blomstret, og så skal det blant annet være butterfly release. Det tror jeg blir kult!


- Hvordan er maiværet hos dere?

BESØK I STORBYEN

 • 23.04.2015 kl. 02:49

New York tid: 20:49.


Hei dere! Da var det på tide å skrive noen ord her igjen. Det var det forsåvidt for lenge siden, og jeg er irritert på meg selv for hvor dårlig bloggingen har vært de siste ukene/månedene. Jeg har vært veldig sløv etter jeg kom tilbake hit etter påske, og hatt lite motivasjon til det meste. Jeg tror kanskje det var fordi jeg rett og slett ikke var klar i det hele tatt for å dra tilbake hit etter påskeferien, jeg hadde jo det så bra hjemme. Menmen, skolearbeidet er nok det eneste som ikke har blitt påvirket av sløvheten min, så det er jo i det minste bra da. Nå begynner motivasjonen å komme tilbake, så da må jeg prøve å få til bedre blogging også. I løpet av denne uken kommer det et innlegg om søknadsprosessen jeg hadde til Berkeley.


Iallefall, her har dere noen bilder fra da mamma var på besøk her for ett par uker siden:9/11 Memorial og Freedom Tower, også kalt One World Trade Center. Det er SÅ vakkert der, med to store "fossefall" akkurat der tvillingtårnene sto, og på gjerdene rundt er navnene til de som omkom inngravert. ♥

Mamma og meg ♥

En tåkete dag i Central Park. Det er ganske fascinerende hvor tåkete det er her, med en gang det skyer til og regner. Jeg ser jo Manhattan skylinen på vei til skolen hver dag fordi subwayen går over bakken i en liten stund, og noen ganger kan jeg ikke se skylinen fordi det er så tåkete!

Jeg skal prøve å bli flinkere til å oppdatere her altså. Lover.

THE CITY BY NIGHT

 • 14.04.2015 kl. 02:07

New York tid: 20:07.


Hei dere! Det er ikke så hyppige innlegg for tiden, men jeg har rett og slett vært veldig opptatt. Som jeg fortalte i forrige innlegg har jeg nå hatt besøk av mamma, og hun dro på lørdag. Jeg har også klart å bli syk, så etter mamma dro på lørdag var det bare å legge seg. Nå er heldigvis forma bedre, men halsen min er ikke bra.. Ellers har jo skolen begynt på igjen, og nå har jeg helt ny timeplan og nye fag! Det kan jeg komme tilbake til i et annet innlegg.


Jeg har endel bilder å vise fra denne uken, siden jeg har vært mye turist med mamma. Vi var blant annet oppe i Rockefeller da det var solnedgang/skumring (det var endel skyer), og det var veldig fint!

Vakre byen!


Bilder av andre ting vi har sett kommer i senere innlegg!


- Hva syns dere?

HOME FOR A FEW HOURS

 • 04.04.2015 kl. 13:12

New York tid: 07:12.


Hei dere! Nå er det jammen veldig lenge siden sist, grunnet andre prioriteringer. Jeg har gjort meg ferdig med mitt andre semester med resultater jeg er veldig fornøyd med, og jeg har også vært hjemme i Ålesund i en uke, selvom det føltes mer ut som bare noen timer. Tiden gikk virkelig altfor fort, og jeg har bare hatt det så bra som det er mulig å få det denne uken hjemme. Følelsen av å endelig se igjen familie, venner, og spesielt kjæreste, etter tre måneder kan ikke beskrives. Det var grusomt å si hade igjen og jeg skulle gjerne vært der mye lenger, men sånn ble det bare denne gangen. Neste gang jeg kommer hjem er om tre måneder, og da skal jeg være hjemme lenge. Grunnen til at det bare ble en uke hjemme denne gang er at mamma kommer på besøk i dag, og det gleder jeg meg veldig til! Det hjelper virkelig å få henne hit etter min nesten motvillige tur tilbake hit i går, hehe.


Vel, hva mer har skjedd siden sist? Jeg har fylt 20! 18. mars var dagen, og da var jeg ute og spiste sammen med Ina og Karoline, veldig koselig. Dette er det eneste jeg har bilder av i dette innlegget:
Nå må jeg se å komme meg i dusjen sånn at jeg kanskje våkner litt mer. Jetlagen har som vanlig kicket inn, så det ble ikke altfor mange timer søvn på meg i natt.


- Har dere en fin påske?

FASHION MUSEUM

 • 15.03.2015 kl. 04:02

New York tid: 23:02.


Dette har vært en veldig fin, men lang lørdag. Jeg våknet 06:40 (ja altså, jeg tullet ikke den gangen jeg nevnte at døgnrytmen min er syk...), så jeg har jo vært våken i ganske mange timer nå. Det merkes ikke godt på hverdager siden jeg da har skole osv, men i helgene, DA merker jeg at dagene er veldig lange. Men jeg har fått gjort en grei mengde skolearbeid i dag, og jeg var jo også på museum som jeg nevnte igår at jeg skulle. FIT (Fashion Institute of Technology) er en moteskole her i New York, som også har eget museum. I dag så jeg blant annet en utstilling kalt Faking It, som viste litt historie og fakta om originaler og kopier osv. Det var utrolig interessant, og copyright er jo faktisk et veldig stort problem i moteindustrien også. For min del har jeg tidligere mest forbindet copyright med skriving og fotografi og sånne ting. Blant annet viste utstillingen en original Chanel drakt og en kopi rett ved siden av, så man kunne studere nøye ulikhetene mellom de.Der var også en utstilling av en hel del Yves Saint Laurent plagg fra opp gjennom årene. SÅ mye fint!

Siden jeg hovedsaklig var på museet i forbindelse med en skoleoppgave måtte jeg derfor bevise at jeg var der. Så det forklarer dette turistbildet, haha.

Etter museet dro Karoline og jeg på en koselig kafé og tok oss en matbit, før vi dro videre for å ordne litt diverse. Fin bylørdag til tross for veldig grått vær.


I morgen står det mye på planen, men før det: en god natts søvn ♥


- Hadde dere en fin lørdag?

BUSY WEEKS

 • 14.03.2015 kl. 03:34

New York tid: 22:34.Hei dere! Jeg har enda ikke glemt av bloggen selv om det kan virke slik, men livet mitt er bare så sykt lite spennende for tiden, og da blir det heller ikke mye materiale til bloggen. Det er kun to uker igjen av dette semesteret, og det merkes. Det merkes veldig godt. Jeg har så mye å gjøre og hodet mitt er bare overfylt av stress og tanker, men jeg må bare komme meg gjennom det. Om to uker har jeg ferie, og da vet jeg at alt blir bra igjen. I mellomtiden får jeg bare jobbe mye, men prøve å ta meg litt tid til å senke skuldrene også. Jeg aner dessverre ikke hvordan det blir med bloggen den neste tiden, det må jeg nesten bare se an, så det håper jeg dere forstår.


Våren er iallefall her og det hjelper veldig. I morgen skal jeg på FIT (Fashion Institute of Technology)-museet sammen med Karoline, og det tror jeg blir veldig gøy! Jeg har iallefall godt av å komme meg ut av denne lille boblen av skole jeg er i nå, selvom dette også er i forbindelse med skole, haha. Jeg vet iallefall at det blir veldig interessant!


Ha en fin helg!

SPRING FORWARD

 • 10.03.2015 kl. 03:21

New York tid: 22:21.


God morgen til dere og god tirsdag, selv om det fortsatt er mandag her. Jeg som har vært så aktiv på bloggfronten den siste uka klarte å ødelegge det i helga, men det skjedde så lite interessant at det var nok like greit. Jeg var bare en tur i byen og handlet inn til et skoleprosjekt, og så startet jeg på prosjektet senere. Jeg prøvde å holde meg litt unna skolearbeid også, for jeg kjente at jeg bare måtte ha en skikkelig pause, nå når jeg faktisk har hatt tid til å ha en pause. Det gjorde godt!


Ellers, skal jeg fortelle dere noe gøy? Våren har ankommet New York! ENDELIG! Vi stilte faktisk klokken frem natt til søndag, og etter det kom våren, så det var vel det som måtte til. I dag har vi hatt hele 12 grader, og det er meldt bra fremover også. LYKKE ♥ Kanskje jeg er så heldig og får vårvær på bursdagen min om 8 dager også? Det er faktisk sjeldent jeg får! Men ja, vi har stilt klokken, og i Norge skal ikke det gjøres før om tre uker, så frem til da er det kun 5 timer tidsforskjell istedenfor 6. Det utgjør faktisk en ganske stor forskjell, og det skal jeg bare nyte nå de neste tre ukene.


Denne gaten går jeg i hver mandag når jeg skal handle på Trader Joe's, og jeg syns det er SÅ herlig med de fargede husene. Og en liten fun fact: Denne gaten heter faktisk Bergen Street, haha.

Jeg fikk også endelig brukt disse skoene, for første gang i år. Åh, jeg elsker vår ♥ Måtte den bare vare!


- Hadde dere en fin helg og en fin start på denne uken?

SNOW DAY

 • 06.03.2015 kl. 18:12

New York tid: 12:12.


Kort tid etter jeg publiserte innlegget i går fikk jeg ny mail om at skolen var stengt resten av dagen, så da ble det fridag og én dag lengre helg. Veldig greit! Jeg gjorde veldig lite fornuftig i går, som var veldig deilig, men likevel har jeg litt dårlig samvittighet for at jeg ikke gjorde noe skolearbeid. Jeg har jo egentlig ikke så mye å gjøre at det gjør noe, men jeg føler bare at jeg alltid må gjøre noe. Menmen, i dag skal jeg prøve å få gjort litt.


Ina og jeg bestemte oss for å trosse snøkaoset og tok oss en tur på kafé litt nedi gata for en kopp kakao og en cookie. Det er så koselig å sitte inne på kafé og se ut på snøværet!

Kaféen var veldig koselig, så jeg kommer nok til å sette meg her noen ganger og jobbe med skolearbeid. Veldig greit hvis jeg trenger å komme meg ut av huset litt!


Hittil i dag har jeg bare vært på trening. Jeg våknet tidlig, som vanlig, så da kom jeg meg tidlig på trening også. Morgentrening er virkelig noe av det beste som finnes!


God helg da dere!


- Hva er deres helgeplaner?

GREY NYC DAY

 • 03.03.2015 kl. 21:03

New York tid: 15:03.


Jeg våknet til soloppgangen idag, som jeg ofte gjør på tirsdager og torsdager når jeg må opp tidlig. Det hjelper faktisk utrolig mye å få sett den oransje himmelen når jeg står opp, det er jo så fint. Selvom New York har ganske like sesonger som Norge, har det likevel vært en forbedring å bo her i forhold til Ålesund, nemlig fordi det er så utrolig mange færre nedbørsdager, og mye mer sol. Dagene har også vært lengre her hele vinteren enn det har vært i Norge, som har vært fantastisk fordi jeg faktisk ikke har tenkt så mye over mørketiden. Det har forsåvidt vært dager jeg har lurt på hvorfor jeg ikke valgte et varmere sted å bo (merk: dagene det har vært -17 grader ute...), men det er en annen sak. Denne dagen viste seg å bli ganske grå til tross for soloppgangen i dag tidlig, men det går faktisk helt fint når jeg ser på værmeldingen at det om ett par dager er meldt sol i én uke fremover.

Til tross for det grå været er det ikke så verst å se rett bort på Grand Central og Chrysler Building.

Meg i dag. Litt sliten og med favorittleppestiften på.


Jeg vil aller helst ligge på sofaen med Netflix resten av dagen, men det får isåfall vente til etter jeg har skrevet ferdig stilen som skal leveres i morgen. Det er det siste "store" som skjer denne uken, så det blir godt å få den unnagjort.


- Hva har dere gjort i dag?

MONDAY ROUTINES

 • 03.03.2015 kl. 03:43

New York tid: 21:43.


Jeg har blitt et lite rutinemenneske etter jeg flyttet hit. Jeg liker fortsatt å ha litt varierte dager, men det er enkelte ting som har blitt rutiner nå, og da spesielt på mandager. Mandag er jo starten på en ny uke, og da er det som oftest en del som skjer. Jeg har jo kun ett fag denne dagen, så er jeg ferdig på skolen og da drar jeg på trening. Dette er nesten rett ved skolen, noe som passer meg ypperlig. På vei hjem drar jeg innom Trader Joe's hvor jeg handler inn alt av mat for uka. Jeg er veldig opptatt av å kun handle mat én gang i uka, da jeg sparer både tid og penger. Det er virkelig en fantastisk følelse å fylle opp kjøleskapet på mandager med mye god mat! På søndagene planlegger jeg alt av middager for uka og lager handleliste, så er det klart til mandagen.
Dette er hva jeg som oftest har av mat her hjemme:


I kjøleskapet: Jordbær og/eller blåbær, bananer, appelsiner, egg, mandelmelk, ost, kylling, kjøttdeig, pizzasaus, pastasaus, cream cheese, almond butter, og grønnsaker, som kål, avocado, brokkoli, løk, hvitløk, paprika, tomater, green beans osv.


I fryseren: Grove bagels, edamame (soyabønner, det er så godt!), grove tortillalefser (spiser det ikke så ofte, så det er enklest å ha i fryseren), og ofte middagsrester.


I kjøkkenskapet: Couscous, diverse fullkornspasta, havregryn, chiafrø, mandler, C-vitamin, og div. krydder (garlic salt, paprikakrydder og karrikrydder). Og selvfølgelig salt og pepper, men det går under felles.


Noen av varene varierer såklart fra tid til tid, men dette er det jeg ofte har iallefall. Jeg syns det er fantastisk at mat, og da spesielt sunn mat, er så billig her borte og at jeg kan lage så variert og god, sunn mat. Virkelig ypperlig for noen som er så glad i mat som meg, hehe.


- Har dere noen spesielle rutiner som bare MÅ følges i løpet av uka?


HYGGELIG BESØK PÅ SKOLEN

 • 02.03.2015 kl. 21:35

New York tid: 15:35.


Hei dere, og god mandag! Nå har vi jo allerede kommet til mars, hvor ble tiden av? Jeg syns starten av året gikk veldig sakte, men når jeg tenker over det nå så syns jeg det er sykt at vi er inne i den tredje måneden i året. Da er det jo på tide at våren kommer også, for det har den nemlig ikke gjort her enda. Men vi krysser fingrene for flere varmegrader snart, det hadde vært supert!


Det var jo ikke det dette innlegget skulle handle om, for jeg vil heller fortelle dere om besøket jeg hadde på skolen forrige uke. De fleste av dere har nok fått med dere at Kristin Gjelsvik var på besøk på Berkeley College forrige uke, og i dag la hun ut intervjuet med meg. Jeg viste henne rundt på skolen og tok henne også med i en av fashiontimene mine, så fikk hun se litt hvordan det var. Det var veldig hyggelig!Om du ikke har lest intervjuet enda kan du gå inn her. Der har jeg besvart mange spørsmål om studiet, så kanskje du finner det du lurer på? Om ikke er det uansett bare å ta kontakt, enten i kommentarfeltet her eller på mail (malindh.blogg@hotmail.com). Jeg har også skrevet et innlegg om ofte stilte spørsmål som du kan lese her. Det må jeg snart oppdatere med noen flere spørsmål jeg har blitt stilt i det siste.

Nå må jeg finne frem skolebøkene, jeg har prøve i Visual Merchandising i morgen! Jeg fikk heldigvis gjort endel i helgen sånn at jeg ikke har så mye å gjøre denne uken. Det nærmer seg uansett siste innspurt, så det er nok litt å gjøre uansett. Håper dere har hatt en fin mandag!


- Hvordan er været i Norge forresten? Hører rykter om at det er litt vår der?

THE NOT SO GLAMOROUS LIFE IN NYC

 • 01.03.2015 kl. 04:40

New York tid: 22:40.


Hei, dere! Da var det på tide med nok en oppdatering herfra. Jeg trodde jo det skulle bli litt roligere fremover, men det viste seg å være ganske motsatt og jeg satt plutselig med masse skolearbeid igjen. Så, hva har jeg gjort denne lørdagen? Sittet inne med skolearbeid. Jepp, stort sett hele dagen. SÅ glamorøst er mitt liv i New York akkurat nå, haha. Jeg ble så stressa av alt jeg hadde å gjøre at jeg fant ut at jeg rett og slett bare måtte dedikere denne helgen til skolearbeid. Det er en veldig stressende tid nå, med fire uker igjen til ferie og til jeg er ferdig med disse fagene, så da er det veldig mye å gjøre. I tillegg er savnet etter familie, venner og kjæreste veldig stort nå, sikkert mye på grunn av stresset, men da er det greit å ha Skype og andre kommunikasjonsmidler iallefall.
Men så må jeg jo bare minne meg på at jeg bor i en av verdens mest fantastiske byer og at det er her jeg er ment å være akkurat nå, og at det blir veldig bra når det blir litt varmere her igjen og det faktisk går an å gå ut uten å være pakket inn i alt av ullundertøy og vinterklær. Jeg er jo i New York.


Fire uker til ferie, I can do this.

A DAY AT THE MET

 • 24.02.2015 kl. 03:46

New York tid: 21:46.


God tirsdagsmorgen til dere! Her er jo mandagen nesten over, men før jeg legger meg vil jeg vise dere noen bilder fra lørdag. Da var jeg noen timer på Metropolitan Museum of Art sammen med Ina, Ronja og Kelly, IBS-representanten vår her borte. Det var veldig koselig, og det var kult å se museet siden jeg kun har sett det utenfor før. Museet er forsåvidt veldig stort da, så vi så nok langt ifra alt. Etterpå tok vi turen til Teavana for lunsj og prat, som også var veldig koselig.


På kvelden og i hele går slappet jeg bare av, noe som var utrolig deilig etter to stressende uker. Nå har jeg virkelig fått ladet opp batteriene og er veldig klar for denne uken, som heldigvis ikke blir like travel.


- Hadde dere en fin helg?

FASHION WEEK RECAP

 • 17.02.2015 kl. 17:39

New York tid: 11:39.


Åh, for en helg jeg har hatt! Selvom jeg egentlig ikke har tid til å blogge nå, er jeg bare så gira på å fortelle dere at alt annet må vente en liten stund. Denne fullstappa helgen har nemlig gjort at jeg sitter igjen med litt for mye skolearbeid, men det går fint.


Hovedjobben min på Fashion Week var Platinum VIP Coordinator, som bare var på lørdagen. De to andre dagene hjalp jeg til med det som ellers måtte gjøres (det er alltid noe), som mest var å plassere gjestene der de skulle sitte. Det var lange dager, men jeg hadde det så gøy! Nå har jeg møtt mange nye mennesker, og lært mye nytt. Blant annet på lørdagen tok vi med Platinum VIP gjestene opp til en privat "jewelry showing", med en spesiell designer som blant annet laget smykker for dronningen av Jordan. Ikke akkurat billige saker, med andre ord, og det var såvidt jeg turte å se på smykkene. Jeg fikk også sett på alle showene siden jeg jobbet front house og ikke backstage, så det var gøy å både få være med på forberedelsene og også se det ferdige showet.

På søndagen brukte jeg denne røde jumpsuiten som er et av favorittplaggene i klesskapet. Lifesaver når man ikke orker kjole!


Nå må jeg sette igang med lesingen igjen hvis jeg skal rekke å få gjort alt jeg har å gjøre. Det går fint da, for jeg har mye å se frem til, og etter de neste to dagene er det nok litt mer spennende blogging i vente. Det er vel på tide? JA!

THE LAST FEW WEEKS

 • 13.02.2015 kl. 04:05

New York tid: 22:05.


Vel, da var det vel på tide å oppdatere litt her igjen da! Greit nok det ikke har skjedd sykt mye den siste tiden, men denne bloggingen må skjerpes altså... Det er jo en stund siden jeg har oppdatert litt om livet mitt, for det har skjedd noen ting siden sist da! Jeg bor jo i New York, hvor det naturligvis kryr av kjendiser, og fangirlen i meg har selvfølgelig fått med meg noen. Det er virkelig en sjanse jeg alltid benytter meg av her. Ser jeg at en kjent person jeg liker skal være en plass, ja, drar jeg dit. Det har endt opp med dette:


Her med Patrick Adams som spiller Mike Ross i Suits.

Og her med min store girlcrush for øyeblikket, Gigi Hadid.


Jeg kan jo begynne å fortelle om hvordan jeg møtte Patrick Adams da; Troian Bellisario, kjæresten hans, kjent som Spencer Hastings i PLL, la ut på Instagram at han skulle ha utstilling i New York. Denne utstillingen var av Behind-the-Scenes bilder han har tatt gjennom disse fire sesongene av Suits, og som fan av Suits måtte jeg selvfølgelig dra, spesielt da jeg hørte at han kom til å være der også. Så da fikk jeg møtt han! Her er noen bilder fra utstillingen (som jeg forresten likte veldig godt):Og så, på tirsdag så jeg på Gigi Hadid sin Instagram at Sports Illustrated hadde en slags lanseringsfest på Herald Square her i New York, og at hun og mange andre av modellene som var med i bladet skulle være der. Så da dro jeg bare dit etter skolen (det er en ti minutters gåtur), og der møtte jeg henne og mange andre modeller, blant annet Lily Aldridge og Erin Heatherton, som også blant annet er Victoria's Secret-modeller. Det var ganske overveldende å være der, det var mye folk og så var det liksom kjente modeller overalt, haha.


Det var veldig hyggelig da! Jeg fikk ikke sjansen til å ta bilde med Lily Aldridge dessverre, men Gigi var såå søt og jordnær!

Nå er det straks leggetid her, i morgen starter jo faktisk Fashion Week! Jeg er SÅ gira og klar nå, og veldig spent selvfølgelig. Dere får iallefall høre hvordan det gikk når helga er over, for nå har jeg en veldig travel helg foran meg!

UP NEXT: FASHION WEEK

 • 31.01.2015 kl. 05:49

New York tid: 23:49.


Hei dere! Nå tenkte jeg det var på tide å fortelle dere dette ettersom det nærmer seg med stormskritt; jeg har fått jobb på Fashion Week! Ikke Mercedes-Benz Fashion Week, som er den mest kjente, men Couture Fashion Week som også er her i byen på samme tid. Der skal jeg jobbe som Platinum VIP Coordinator, som vil si at jeg har ansvaret for de med de dyreste billettene, altså plassere de på plassene sine på Front Row og sørge for at de har det bra. Jeg er SÅ spent, nervøs og gira, og jeg syns det er så gøy å allerede nå få en fot innenfor bransjen. Jeg gleder meg til å se hvordan Fashion Week fungerer og hvordan det er å jobbe på fashion shows. Dette er fra 13.-15. februar, så det blir nok en veldig travel, men opplevelsesrik helg. Jeg har visst dette siden før jul, men jeg tenkte å vente med å fortelle det til jeg hadde vært på møte og fått vite litt mer. Nå nærmer det seg virkelig, og jeg tror det blir veldig spennende!Jeg trives utrolig godt her i denne byen, men likevel sliter jeg med savnet etter hjemme. Ikke etter byen, men bare personer jeg helst skulle hatt her hos meg. Ting har forandret seg litt i livet mitt siden jeg var her før jul, og det merkes veldig mye på savnet. Det er ikke lett, men akkurat nå er det her jeg er ment til å være. Og jeg er heldig som får bo her og oppleve denne byen. Jeg vet jeg er heldig, og jeg setter pris på det. Nå ble jo dette veldig off topic, men jeg måtte bare få det ut.

VÆRUPDATE FRA NEW YORK

 • 27.01.2015 kl. 05:43

New York tid: 23:43.


Hei dere! Jeg vil tro de aller fleste av dere har fått med dere været i New York her nå, ettersom det er veldig mye om det på nyhetene. Jeg tenkte derfor det kunne være greit å oppdatere dere litt på det, fra en norsk jentes syn. Det var igår jeg leste at det skulle komme, altså den verste snøstormen i New York's historie. Det har vært meldt opp til én meter snø, og veldig sterk vind. Dette er jo en helt vanlig vinter i Norge, men i New York betyr snø bare én ting: KAOS. Ha da i tankene at her er det ikke normalt med gode vinterdekk og brøytebiler overalt, så da kan man faktisk forstå at det kan bli kaos.

Her er glade meg en annen dag da det var litt finere vær her i storbyen.

Jeg var på butikken i dag, og der var det jammen ikke mye mat som møtte meg. Butikken var stappfull av folk, og hyllene var tomme. Folk tok av som om de skulle være stengt inne i ukesvis og hamstret inn masse mat og drikke. Jeg var ikke en av de siden jeg ikke er like bekymret for dette, men jeg har iallefall mat som funker om strømmen skulle gå, så jeg klarer meg fortsatt om det skulle være nød. Jeg har ikke skole i morgen, og i hele dag har de varslet folk om å holde seg inne, og nå i kveld fikk jeg faktisk opp nødvarsel på telefonen om at fra og med 23:00 i kveld var det forbudt med alle kjøretøy (non-emergency såklart) på veiene frem til annet er fortalt. SÅ alvorlig blir det faktisk tatt. På samme tidspunktet stoppet de all kollektivtransport, det vil si også subwayen.


Så, hvordan er været nå? Det har snødd i stort sett hele dag, men ikke veldig ille, men det er ikke før i natt og i morgen det er meldt verst. Nå vet jeg ikke hvordan New Yorkere har opplevd været i dag, men lille, norske meg har iallefall ikke opplevd det hittil som noe ille. Nå hører jeg forsåvidt at det blåser mye ute, og jeg har troen på at det kommer til å bli ganske ille vær de neste timene og dagen som kommer. Men da er det ikke verre enn å holde seg inne, noe som for min del går helt fint!

PHOTO RECAP - TOURIST DAYS

 • 24.01.2015 kl. 16:00

New York tid: 10:00.


Vi gjorde mye de dagene jeg hadde besøk, og mye av det har jeg selvfølgelig dokumentert med kameraet mitt, så her har dere et lite bildedryss fra turistdager i byen:

Det fine besøket mitt, Benedikte og Natalie ♥

Times Square var jo en selvfølge å vise de! Ser dere forresten den store billboarden til høyre? Det er visstnok verdens største billboard, og det skjønner jeg, for den er SVÆR! Benedikte skulle ta bilde av den med telefonen og fikk ikke med hele billboarden selvom hun prøvde å gå lenger bak... Virkelig stor altså.

I fine Washington Square Park, som var ganske tildekket av snø da.

Frozen Yoghurt-pause inne på Macy's. Her på flagship-butikken til Macy's, som også er verdens største butikk. Den har 9 etasjer...

Grand Central måtte jeg såklart også vise de.


Ett par bilder til fra Rockefeller. For en utrolig utsikt det er derfra. På bildet ovenfor her ser jo man både Empire, Freedom Tower, og også silhuetten til lille Frihetsgudinnen ute på elva.Vi gikk en lang tur i Central Park den ene dagen, og fikk da med oss solnedgangen. Det var virkelig helt fantastisk. Central Park er så flott, og jeg elsker kontrastene mellom den rolige, fine parken, og så de høye skyskraperne rundt.

I parken lå også denne veldig koselig restauranten. Den hadde bare masse lys, og det syns jeg var så fint.

Så her fikk dere se litt av det vi gjorde iallefall. De gjorde også endel turistgreier når jeg var på skolen, så jeg tror nok de fikk sett veldig mye. Det er jo umulig å få sett ALT denne byen har å tilby, men jeg vil tro de fikk sett og opplevd veldig mye fint iallefall. Det gjorde iallefall jeg, og selvom jeg ikke blir like "starstruck" av denne byen lenger, så elsker jeg å være litt turist iblant og se nye ting. Det blir liksom en liten pause fra hverdagen og skolearbeidet, og jeg liker veldig godt å ha den muligheten. Man kjeder seg ikke i denne byen.


Jeg har forresten, som dere sikkert ser, satt inn en ny header nå. Jeg tenkte det var på tide, men jeg vet ikke helt hva jeg syns om denne enda, så det kan hende den bare er midlertidig. Vi får se.


- Hva syns dere om bildene?

MY CITY

 • 23.01.2015 kl. 15:17

New York tid: 09:17.


Hei dere! Nå var det visst veldig lenge siden sist igjen. Jeg har fått flere forespørsler om å blogge mer i det siste, så da er det vel på tide å ta hintet. Vel, besøket mitt dro på søndag, og jeg er nå inne i skikkelige hverdagsrutiner. Det var såå hyggelig med besøk, og jeg har mange bilder å vise. Jeg har ikke hatt tid til å se gjennom alle bildene enda, så de kan jeg legge ut i morgen, men for nå tenkte jeg å vise dere noen fine bilder fra da vi var på Top of the Rock ♥Med mine fine venninner. Takk for besøket ♥Åh nei, denne byen altså... Den er virkelig fantastisk, og jeg føler meg veldig heldig som bor her. Jeg har mange flere bilder å vise, men det rekker jeg ikke nå ettersom det er på tide å starte dagen og komme seg på trening. I Norge er det vel helg nå, så god helg! Selv får jeg helg på torsdager, men det er ikke skikkelig helg før ukens siste treningsøkt er gjennomført.


- Hvem av dere har vært i New York før forresten? Eller er det noen som kanskje skal det i nærmeste fremtid?

MY NEW SCHEDULE

 • 08.01.2015 kl. 03:34

New York tid: 21:34.


Som jeg har nevnt før har jeg nye fag etter tre måneder, så nå har jeg startet på ny timeplan! Som dere ser ovenfor har jeg nå bare timer mandag - torsdag, og for det meste tidlige timer. Litt blandede følelser til å ha timer 8:00 om morgenen, men jeg liker veldig godt å være ferdig tidlig på skolen om dagene. Føler meg mer opplagt med tidlige timer også, istedenfor langt ute på dagen! Så nå har jeg altså to motefag, Introduction to the Fashion Business og Visual Merchandising, og så har to andre fag, Foundations of Critical Writing og Career Management Seminar. Hittil virker lærerne mine flinke, så jeg tror det blir bra!


Det er forresten sykt kaldt her nå, for øyeblikket er det -10 grader!! DET er litt vel kaldt for min smak, men jeg får bare holde ut frem til våren. Det er fint her om vinteren også heldigvis, så jeg overlever. Nå får jeg jo forresten besøk i morgen, så det blir nok ikke mye blogging de neste dagene, men jeg kommer til å ta masse bilder, for vi skal finne på mye gøy!


- Går dere på skole nå eller jobber dere?

BACK IN THE CITY

 • 07.01.2015 kl. 00:06

New York tid: 18:06.


Hei dere, og godt nyttår!! Sen nyttårsoppdatering fra meg, men de siste dagene har bloggen vært helt nedprioritert etter som jeg ville nyte de siste dagene hjemme før jeg dro tilbake hit. Nå er jeg nemlig tilbake i storbyen! Det var veldig kjipt å reise fra de hjemme, men akkurat nå er det her jeg er ment til å være. Jeg elsker jo byen og jeg har det veldig bra her, så det går fint med meg. I tillegg får jeg besøk fra Ålesund allerede på torsdag av Natalie og Benedikte og jeg gleder meg SÅ mye til å vise de byen og tilbringe mye tid med de i hele ti dager.

Men ja, hei 2015! Wow, jeg kan ikke tro at 2014 er over, for et år det var. Året jeg endelig ble ferdig med det altfor slitsomme siste året på videregående og også året jeg bestemte meg for å flytte til New York. Dette var jo to av mange ting som skjedde det året, men jeg kommer nok ikke til å lage et eget oppsummeringsinnlegg. Jeg er iallefall veldig klar for hva dette året bringer, store deler av det blir jo her borte.Kameraet har ikke blitt brukt her enda, så da får dere dette bildet fra i dag. I dag har det nemlig snødd her, så her er det kaldt og hvitt! Jeg kom hit til leiligheten i Brooklyn sent søndagskveld, og mandagsmorgen var det på tide med skolestart igjen! Jeg var ganske sliten kan man si, i tillegg til at jeg var forkjøla og veldig slapp, men jeg kom meg gjennom dagen, fikk ordnet alt jeg skulle og fikk flyttet skikkelig inn her. Jeg trives veldig godt hittil og jeg elsker området vi bor i! Så jeg tror det blir bra.


- Har dere hatt en fint start på året? ♥

CHRISTMAS AT ROCKEFELLER

 • 18.12.2014 kl. 04:22

New York tid: 22:22 ♥


Hei dere! Nå har jeg endelig juleferie! Jeg har jo teknisk sett skole til fredag, men jeg har ingen flere obligatoriske timer, så da tar jeg faktisk ferie nå. I dag hadde jeg den siste prøven og leverte den siste oppgaven, og tok da ferie med god samvittighet. Det kribler i magen med tanke på at jeg snart er hjemme i Ålesund, tror aldri jeg har gledet meg så mye til noe før! Jeg er også glad for at jeg skal tilbake hit, for jeg merket da jeg gikk nedover Fifth Avenue i dag at jeg ikke hadde vært klar for å reise hjem for godt. Men akkurat nå når det er jul blir det veldig fint å komme hjem.

Yey, her er en selfie av meg midt på gaten i dag som sikkert altfor mange så at jeg tok. Jaja, sånn går det når man er veldig glad for juleferie! Og ja, jeg skal heldigvis til frisøren på mandag og få freshet opp håret mitt igjen, endelig.

På søndag flyttet Ina og jeg tingene våre til Brooklyn (det som ikke skal være med hjem til jul altså), og det var faktisk grusomt, haha. Vi hadde to kofferter hver og tok tog og subway siden det er svindyrt med taxi fra Jersey til Brooklyn, og det var TUNGT. Greit nok å trille, men det var jo veldig mange trapper. Heldigvis er jo dette USA, og folk her er SÅ hyggelige og hjelpsomme, så vi fikk veldig mye hjelp. Nå står iallefall tingene klare i den nye leiligheten til vi kommer tilbake hit på nyåret.

I går tok jeg endelig turen til Rockefeller for å se på det kjente juletreet og folkene som sto på skøyter. Jeg syns det er ganske interessant å se på andre folk, haha, så jeg sto der i sikkert ti minutter og så på omgivelsene og lo litt av de som falt på isen (been there, done that) og de stakkarslige som bare klamret seg fast i rekkverket med null balanse.Det er jo mye finere å være der på kvelden siden julelysene vises bedre da, men det får jeg ta igjen på nyåret. Jeg rekker det heldigvis akkurat før de tar ned lysene og treet.

Disse dagene går forresten utrolig sakte fordi jeg vet at jeg snart skal hjem, så jeg prøver å finne på ting for å drepe litt tid. Ina og jeg har spilt kort hver kveld de siste dagene for å finne på noe å gjøre, haha, uff. Tror forresten ikke jeg kommer til å blogge noe mer før jeg er hjemme, så da snakkes vi vel fra Ålesund! Iiiih ♥


- Har dere ferie nå, eller nærmer det seg?

CHRISTMAS EXCITEMENT

 • 14.12.2014 kl. 05:20

New York tid: 23:20.


Hei! Nå har det gått noen dager igjen, og det har ikke skjedd veldig mye spennende siden sist. Jeg er nesten helt ferdig med skolen nå, og har faktisk bare én "obligatorisk" skoledag igjen som er på onsdag. Det vil si at jeg nå har langhelg, før jeg har én skoledag og så er det ferie! Nå nærmer det seg bare mer og mer hjemreise også, og jeg gleder meg veldig mye nå! I dag har jeg ikke gjort så veldig mye egentlig. Eller, jeg har gjort ganske mye, bare ikke noe særlig spennende. Jeg har bare vært inne og pakket alle tingene som skal være igjen her i julen, for de tingene skal vi flytte til Brooklyn i morgen. Det var litt vanskeligere enn jeg hadde trodd, men det gikk til slutt, selv om jeg er redd for at koffertene snart sprekker, haha. Så det begynner å bli tomt her, men det får vi bare overleve de siste dagene.


I går tok jeg noen flere julebilder som dere skal få se, og jeg skal prøve å få tatt litt mer før jeg drar hjem også. Noen som ser hva dette er?:

Ballen som droppes på Times Square på nyttårsaften! SÅ kult å se, det er jo sånn jeg bare har sett på film, og nå fikk jeg iallefall sett det selv om jeg ikke skal være her på nyttårsaften. Følte meg litt "starstruck" da jeg så den, om jeg kan beskrive det sånn. Den er jo ikonisk!


Løvene på New York Public Library har også selvfølgelig blitt pyntet til jul, som sånn ca. ALT annet her i USA, haha. De holder ikke igjen på julepynten for å si det sånn.

Macy's Flagship Store har også selvfølgelig blitt pyntet, og jeg syns det er så fint at de har "Believe" i lys der oppe.


Nå tror jeg Ina og jeg skal finne frem kortstokken! Vill lørdagskveld her skjønner dere, haha. Kjenner kroppen min er en blanding av sliten og altfor gira på å dra hjem, håper bare jeg får sove de neste dagene. Jeg har nemlig en tendens til å slite litt med å sove når jeg gleder meg til ting, haha.


- Hva gjør dere denne helgen da?

BROOKLYN NEXT

 • 10.12.2014 kl. 03:47

New York tid: 21:46.


I dag signerte Ina og jeg leiekontrakt for vårt nye bosted, som denne gangen blir i Brooklyn! I januar flytter vi dit og jeg gleder meg veldig mye. Der får jeg eget rom (ikke det største akkurat, men det er fortsatt et EGET rom) og vi bor i et veldig koselig område. Jeg liker Brooklyn veldig godt, og vi kommer også til å bo i nærheten av en park, der blant annet Brooklyn Botanic Garden ligger. Hvis du ikke vet hva det er så MÅ du Google det - det er så vakkert der! Gleder meg til å vandre rundt der til våren. Jeg har alltid likt Brooklyn, så jeg gleder meg veldig ♥


Bilde fra forrige tur til Brooklyn. SÅ nært Manhattan blir det ikke da, det er nok litt lenger nede i Brooklyn. Men det går helt fint!


I dag fikk jeg unnagjort en presentasjon i Marketing, så nå er jeg faktisk ferdig med det faget! SÅ deilig! I kveld har jeg gjort ferdig en Research Paper i Business og skal levere den i morgen, så etter det har jeg faktisk bare igjen en test og en oppgave, som begge er til neste onsdag. Så nå er jeg ikke veldig stresset lenger og jeg ser faktisk en ende på alt. Og om under to uker er jeg hjemme i Ålesund igjen ♥


- Har dere mye å gjøre før jul?

ALENETID

 • 09.12.2014 kl. 05:01

New York tid: 23:01.


I dag våknet jeg og var ikke i et veldig godt humør. Jeg var veldig trøtt og ville helst sove noen timer til, men jeg visste at jeg måtte komme meg opp på trening. Det var en veldig treg morgen og humøret mitt ble ikke bedre på den timen jeg brukte på å komme meg ut døra. Jeg ville rett og slett bare legge fra meg alt av kommunikasjonsmidler og bare være alene. For det var det jeg fant ut at jeg ville, være litt alene. Det er en liten overgang å gå fra å bo med familien med et stort, eget rom og mye privatliv, til å flytte inn med to andre jenter og dele rom og rett og slett hverdagen sammen. Og det har absolutt gått bra, men i dag merket jeg virkelig at nå, nå trengte jeg å være litt alene. Heldigvis er mandag dagen jeg har fri og de to andre er på skolen, og da får jeg litt tid for meg selv. Jeg er veldig glad for at vi ikke har helt like timeplaner, for da tror jeg helt ærlig at det hadde klikket for meg. Alle trenger litt alenetid iblant.


Da jeg kom hjem til en tom leilighet etter trening og fikk i meg mat og en lang, varm dusj gikk det etterhvert mye bedre. Jeg kunne gjøre alt i mitt eget tempo, høre musikk når jeg ville uten ørepropper, ha det helt stille når jeg ville ha det stille, og rett og slett ha tid bare for meg selv. Sånn er jo det hver mandag, men denne mandagen trengte jeg det. Og jeg er glad denne dagen kom på en mandag, og ikke en dag som lørdag eller søndag når vi alle som regel er hjemme. Nå går det fint igjen, og på slutten fant jeg meg selv i å vente på at roomiesene skulle komme hjem sånn at det ble litt "liv" og sosialt igjen. Og i tilfelle noen skulle misforstå: jeg syns absolutt det går fint å bo med andre, men av og til merker man virkelig at man trenger å være litt alene. Og det er helt greit.

SORTED FOOD AND MORE FOOD

 • 07.12.2014 kl. 07:15

New York tid: 01:15.


Hei dere! Nok en gang altfor lenge siden sist, og det er jeg virkelig ikke fornøyd med. Jeg vil så gjerne skrive gode kvalitetsinnlegg fra New York til dere, men den siste tiden har jeg vært sliten og stresset, og da er det ikke så lett. Spesielt nå når det er to uker igjen før juleferie, og da er det naturligvis endel arbeid som må gjøres. Nå er jo det under to uker til jeg får juleferie, og dermed heller ikke lenge til jeg skal hjem til Ålesund igjen ♥ Jeg gleder meg bare mer og mer nå når det nærmer seg.


Jeg kan jo vise dere noen bilder fra denne uken, som for det meste er av mat. På mandag var Ronja og jeg på en slags Burger Event arrangert av den ganske store YouTube-kanalen Sorted Food. Selv følger jeg ikke disse på YouTube, men har sett noen videoer her og der, for eksempel når andre jeg følger har vært med i videoene. Kort fortalt skulle de altså kåre "Internet's Best Burger", så vi fikk derfor smake på fem ulike burgere og stemme på favoritten vår. Alle burgerne var utrolig gode, men favorittene mine var en lammeburger og en vegetarburger. Vegetarburgeren overrasket meg veldig, jeg har jo aldri smakt det før, men denne var bare helt fantastisk og jeg hadde lett bestilt den på en restaurant ovenfor andre med kjøtt. Jeg fant oppskriften på den, så jeg må nok prøve å lage den en gang. Her er noen bilder fra arrangementet av han ene i Sorted Food og burgerne vi fikk smake:
På lørdag (altså igår) bestemte Ina og jeg oss for å endelig prøve Crêpes-stedet i nærheten her, så da ble det crépes med nutella, jordbær og banan til lunsj! Jeg klarer ikke beskrive hvor godt det var, det var rett og slett bare himmelen. Altså, se på dette:Og forresten, om noen lurer på om det er mye jul her:


Well, not exactly. Mye julepynt er det, men når det er 10 grader og regn så hjelper ikke det for meg dessverre...


I kveld har Ina og jeg laget vår første fellesmiddag. Ettersom hun er vegetarianer og Ronja er allergisk mot gluten har det ikke blitt noe særlig til fellesmiddager, men Ina og jeg bestemte oss for å lage en fellesmiddag nå, og det var veldig koselig. Vi lagde en slags asiatisk gryte, med diverse ting:
Neste gang tror jeg at jeg kommer til å prøve med scampi oppi, det blir nok veldig godt! Og middagen ble forresten vellykket, det smakte veldig godt.


Ellers er jeg nesten ferdig med julegavene, så jeg slipper iallefall å stresse med det! Fremover blir det å gjøre ferdig det siste av skolearbeid og prøve å holde live i bloggen også. Det skal iallefall være et stort nyttårsforsett å bli flinkere med bloggen, for jeg liker ikke når det er sånn som det er nå.


- Har dere kommet langt med julegavene?

BIRTHDAY GIRL AND THANKSGIVING

 • 28.11.2014 kl. 03:52

New York tid: 21:52.


Hei dere! Nok en liten stund siden sist, men internettet er veldig ustabilt for tiden. Vi var uten internett hele søndag, store deler av mandag, og så har det vært borte av og til, og også store deler av i dag. Typisk når vi har fri! For ja, nå har vi fri, det er jo Thanksgiving! Men det kan jeg forklare litt nedover bildene:


På mandag fylte Ina 21 år! Så jeg sto tidlig opp og kjøpte pannekaker, så overrasket vi Ina med gode pannekaker og bursdagssang på senga. Tror nok hun koste seg veldig, det så hvertfall sånn ut da hun satt med vinglasset senere på kvelden, hihi.

Nå er det jo Thanksgiving Break, så denne uken har jeg faktisk bare hatt to skoledager, og nå har jeg fem dager fri. Så i dag dro vi for å se på den store, årlige Macy's Thanksgiving Day Parade, og det var veldig kult selv om vi kom helt på slutten og vi ikke så veldig mye. Men vi så reprisen på TV og det var jo tydeligvis veldig mange artister som opptrådte, blant annet Lucy Hale, Nick Jonas, The Vamps, KISS, Meghan Trainor osv.


Det snødde tilogmed! Sååå koselig!


Vi kom tilbake til leiligheten ganske tidlig, så vi har bare sett litt på filmer og slappet av, og nå i kveld har Ina og jeg spist middag sammen. Vi spiste ulik mat, men timet det sånn at vi kunne spise sammen. Veldig koselig! Vi har også spilt mye kort, sånn går det når vi har vært uten internett, haha.Heldige Ina spiste Toro risengrynsgrøt, mens jeg spiste kylling og pasta. Jeg tenkte egentlig å ha søtpoteter istedenfor pasta siden det er mer Thanksgiving, men jeg hadde ikke så lyst på det i dag, så da ble det pasta.

Nå sitter vi bare og slapper av og lader opp før vi skal prøve oss på Black Friday shopping! Blir spennende å se hvor mye folk det blir osv, men det er jo mange veldig gode tilbud hvertfall, så jeg håper jeg finner noe enten til meg selv eller av det som står på julegavelisten. Det har faktisk allerede startet (de har begynt med Black Friday på torsdagen nå, gir mye mening...), men vi gjør det skikkelig og tar det ikke før midnatt, det er jo det som er tradisjonen. Nå må jeg bare prøve å holde meg våken!


- Hva gjorde dere i går? (Siden det er fredag nå når dere leser dette)

JULEMARKED

 • 23.11.2014 kl. 07:33

New York tid: 01:33.

Heihei og god morgen til dere hjemme! Her begynner det å bli litt sent nå, men jeg kom på hvor dårlig blogger jeg har vært den siste tiden, så da måtte jeg få ut et innlegg før jeg legger meg. I dag (teknisk sett i går) var vi på julemarked i Sjømannskirken og det var SÅ koselig! Jeg tuller ikke når jeg sier det var himmelen. På bildene ser jo dere ting som man ikke tenker over i Norge siden det er overalt og så lett tilgjengelig, men her borte er det himmelen å finne. Jeg fikk kjøpt julemenn/kakemenn, marsipangris og adventskalender! Jeg kjøpte også pølse i brød til lunsj og det var så godt. Det vil si skikkelig norsk pølse i brød, altså ikke amerikansk hot dog som man naturligvis finner overalt her borte.

Nei, nå er det altfor sent for meg. Føler jeg har en del å gjøre i morgen, da blant annet lage ny middagsplan, handleliste (disse to tingene tar nok litt lenger tid enn dere tror, jeg er nemlig veldig tom for idéer...), handle, lage ønskeliste til jul, vaske, gjøre lekser, og alt dette før klokken åtte, for da er det American Music Awards! Endelig kan jeg se et amerikansk award show live på TV'en, det er sånne små ting jeg elsker.


- Hva gjorde dere i går?

ICE SKATING IN CENTRAL PARK

 • 16.11.2014 kl. 05:18

New York tid: 23:18.


Dette har vært en skikkelig herlig dag i byen. Ina og jeg hadde jo planlagt å stå på skøyter, og da selvfølgelig i Central Park. Det er jo skøytebaner flere steder i byen, f.eks på Rockefeller, men det er en skikkelig turistfelle og i tillegg dyrere. Central Park er jo fantastisk på denne tiden av året med alle høstfargene, i tillegg til at det bare er helt spesielt å være der. Går du to minutter inn i parken er det plutselig helt rolig og stille, til tross for at det er en park midt på Manhattan omringet av den verste trafikken. Det føles ut som om man er i en helt annen verden når man er inne i parken, og plutselig kan du faktisk høre dine egne tanker igjen.


Det var iallefall utrolig gøy å stå på skøyter! Det er jo mange år siden jeg har gjort det sist, mens Ina har litt mer erfaring, men etter hvert gikk det ganske greit altså. Jeg falt bare én gang, og det var på begynnelsen rett etter Ina hadde sagt at jeg var ganske flink. Typisk. Jeg kunne godt tenke meg å gjøre dette oftere, men det er det nok for dyrt til. Iallefall i Central Park og alle andre større steder. Men om dere er i New York på vinterstider og ikke vil gå i turistfelle, så vil jeg anbefale dere å stå på skøyter på Wollman Rink i Central Park. Der var det faktisk rom rundt deg til å stå på skøyter, og jeg hørte nesten bare amerikanere der, altså veldig lite turister. Midt i blinken syns jeg!

Siden det er veldig kaldt i byen for tiden så ble vi ganske kalde etter hvert (og ja mamma, jeg hadde på meg ull♥), så da fant vi en kafé der vi kunne kjøpe kakao og croissant. Akkurat det vi trengte.

Nå frister det veldig med tanken på å legge seg, så jeg tror jeg skal vurdere det nå. I kveld har jeg gjort litt skolearbeid, prøvd å få varmen i meg igjen, og slappet veldig mye av. Ikke akkurat en sykt spennende lørdagskveld, men jeg syns det er greit.


- Kan dere å stå på skøyter?

CHRISTMAS IN THE WINDOWS

 • 15.11.2014 kl. 05:20

New York tid: 23:20.


Dere, det er så mye jul her allerede og det gjør meg så glad! De fleste butikkene på 5th Ave har ordnet julevinduene og har juletrær i butikkene, og denne butikken, Lord & Taylor, fanger virkelig oppmerksomheten min til og fra skolen:
Altså, se så herlig! De har også høyttalere over som spiller koselig musikk. Jeg kan jo ikke gjøre annet enn å smile når jeg går forbi.


Jeg gleder meg bare mer og mer til jul - ikke bare fordi jeg skal hjem til Ålesund, men også fordi jeg får oppleve det her borte også. Alle forberedelsene, lysene, musikken, ALT! Jeg må få sjekket ut hvordan det ser ut på Saks snart også, de skal jo ha de beste julevinduene. I morgen (altså i dag for dere, om dere ikke fikk med dere tidspunktet over her) skal Ina og jeg prøve å få stått på skøyter, jeg håper virkelig vi får gjort det for jeg har så lyst! Helg gjør meg så glad, for det er alltid så mye spennende og fint å finne på, så jeg gleder meg alltid veldig. Jeg elsker denne byen.


- Er det mye jul der du bor?

VETERANS DAY

 • 12.11.2014 kl. 03:14

New York tid: 21:14.

I dag er det Veterans Day i USA, en dag for å hedre alle militære veteraner i landet. Det har vært mye større enn jeg trodde, og i dag hadde de stengt av ganske mye av Fifth Avenue i Midtown for å ha en stooor parade. Jeg kom fra treningssenteret på Sixth Avenue og skjønte ingenting da det plutselig var en hel drøss med motorsykler som kjørte, men jeg forsto ganske fort at det var i forbindelse med Veterans Day. Jeg er glad jeg hadde god tid før timen, for det tok litt tid før jeg fant ut hvordan jeg i det hele tatt kunne krysse gata for å komme meg til skolen som ligger rett på andre siden. Det måtte nemlig en liten omvei til for å komme meg over gata.


To timer senere da jeg var ferdig på skolen holdt paraden fortsatt på, så da fikk jeg sett litt på vei til togstasjonen. Jeg fikk ganske 17.mai følelse egentlig, siden det var korps i tog og masse flagg og folk som stod og klappet. Veldig kult å oppleve, og jeg syns det er fantastisk at det er en egen dag til å hedre veteranene og alt de har gjort for dette landet.
Jeg har en ganske rolig uke på skolefronten egentlig, og det er så deilig. Jeg har jo faktisk bare fem og en halv uker igjen før det er juleferie, tiden går SÅ fort!


- Hva har dere gjort i dag?

NEW YORK BY NIGHT

 • 11.11.2014 kl. 03:19

New York tid: 21:19.

Hei dere! Nå har jeg ikke blogget siden fredag (lørdag for dere), oops. Jeg har liksom kommet på det etter jeg har lagt meg, og da er det litt for sent kan man si. Jeg har iallefall hatt en veldig fin og skolefri helg, omtrent. På lørdag møtte jeg Karoline og roomien hennes, Veronica, ved Central Park, og så gikk vi inn på Bergdorf for å drømme oss vekk en stund. Life goal: handle hva jeg vil der inne. Etter det spiste vi lunsj før vi kikket i andre butikker, og plutselig var det mørkt! Det ble noen små kjøp på meg, men ikke noe veldig spesielt som er verdt å vise egentlig. På kvelden og i går slappet jeg bare av, og det er nesten bare det jeg har gjort i dag og, sett bort ifra trening og litt skolearbeid.


Jeg må forresten vise dere middagen min i dag:

Ser kanskje ikke veldig digg ut på bildet, men det var SÅ godt! Jeg spiste kylling med ovnsbakte grønnsaker, som besto av søtpotet, aubergine, squash og gulrøtter. Dette blir det nok å lage veldig mange flere ganger.


- Har dere hatt en fin helg?

GRATEFUL

 • 08.11.2014 kl. 04:05

New York tid: 22:04.


Endelig helg! Det er alltid like deilig, og nå er jeg halvveis i dette quarteret og det er bare seks uker til juleferie! I dag satte jeg meg på trappene på Times Square og spise lunsj, og det var veldig koselig. Times Square er jo et veldig travelt sted, men jeg liker det også veldig godt fordi det minner meg ekstra mye på at jeg faktisk er her. I New York. Og jeg elsker det.På Demi Lovato-konserten for noen uker siden så var det veldig mye fokus på mobbing og at du er bra nok, og det fikk meg til å tenke litt. Jeg har jo selv aldri blitt mobbet, men som sikkert hver eneste person der ute også har opplevd, så er det folk som har dratt meg ned og fått meg til å føle at jeg ikke er bra nok. Jeg er så glad for at jeg kom meg opp igjen, for at jeg alltid har hatt så god støtte fra familie og venner, og for at jeg har skjønt at jeg faktisk er bra nok. Og nå, nå er jeg i New York og lever ut drømmen min. Jeg er iallefall veldig godt på vei mot drømmen min, og da må jeg bare le av de som noen gang har dratt meg ned. For jeg er her, jeg har det så bra, og jeg er så takknemlig for at jeg har muligheten til å gjøre dette. Og jeg håper du vet at du også er bra nok, og at selv om ting kanskje ikke er bra nå, så blir det bedre.


Bare noen få visdomsord fra min side, om jeg kan kalle det det. Håper alle får en veldig fin helg ♥

 

THE DAY I MET CARA DELEVINGNE

 • 06.11.2014 kl. 04:26

New York tid: 22:26.


Hei dere! Okei, så, dette har vært en ganske kul dag. Mildt sagt. Først fikk jeg tilbake midtermen i Business og den fikk jeg A på! Så det er jeg veldig fornøyd med. Da den timen var over dro jeg rett bort til åpningen av den nye Topshop-butikken på Fifth Avenue, som ypperlig nok ligger 8 kvartaler unna skolen. Den åpnet klokken 12 i dag, så jeg var der borte 20 minutter før åpningen og fikk stilt meg i kø, ikke veldig langt bak faktisk, den ble iallefall mye lenger etter hvert. Der møtte jeg Cara Delevingne:


DET var SYKT KULT! Jeg er fortsatt starstruck og kan ikke forstå at jeg faktisk har møtt selveste Cara Delevingne, en verdenskjent modell og definitivt én av de kuleste personene i verden, hun er jo RÅ!


Jeg kan jo forklare litt: I dag åpnet den andre Topshop-butikken i New York, og det er tydeligvis den nest største i verden. Det er jo ganske stort, så jeg fant ut at jeg måtte dra dit siden det var midt mellom timene mine og det er så nært skolen. I begynnelsen av denne uken ble det også kjent at Cara Delevingne skulle være der siden hun er ansiktet for butikken, og det var jo veldig kult, men jeg hadde aldri trodd at jeg kom til å møte henne siden det kom til å være så mange folk. Det som var veldig bra var at de gikk forbi hele køen for å komme frem til butikken, og dermed fikk også noen få folk (deriblant meg) sjansen til å ta en aldri så liten selfie med henne. SÅ gøy!Butikken var, i kjent Topshop stil, veldig kul og jeg kunne godt tenkt meg mye der. Jeg kjøpte ingenting i dag siden jeg heller vil vente til det roer seg litt, men fremover tror jeg at jeg trenger et eget Topshop-budsjett... Gi meg ALT!


Nå må jeg spise litt, lage lunsj til de neste to dagene og så legge meg, med et veldig stort smil om munnen. New York, du har vært veldig bra i dag, og vi ses igjen i morgen. ♥

CHALLENGE EXAM

 • 04.11.2014 kl. 05:37

New York tid: 23:37.


Jeg fortalte såvidt i forrige innlegg at jeg hadde tatt tidlig eksamen i et fag her, og det har jeg ikke fortalt dere før, rett og slett fordi jeg ikke ville jinxe det i tilfelle jeg strøk. Men det har seg sånn at det ene faget jeg mitt "Computer Applications" rett og slett var altfor enkelt. Det er et introduksjonsfag til Microsoft Word, PowerPoint og Excel, og for å forklare det kan dere tenke dere et datakurs for eldre folk som vil lære seg data og programmer som Word. Vi lærte for eksempel å endre fonttype og farge, og for meg som har brukt alle de programmene siden begynnelsen av ungdomsskolen, blir det litt bortkastet tid å sitte gjennom alle timene når jeg kan alt, istedenfor å bruke tiden på å lese til et fag jeg faktisk sliter med.


Så da jeg hørte om at vi i uke 4 kunne ta "Challenge Exam" i et fag, det vil si en tidlig eksamen, da nølte jeg ikke engang. Det fungerte sånn at jeg fikk én oppgave i hver av programmene, og hvis jeg klarte mer enn 80% på den eksamenen, da besto jeg og fikk credits for faget uten å ta det, mens hvis jeg strøk hadde jeg bare måtte tatt faget likevel. Jeg var faktisk litt i tvil om jeg kom til å bestå fordi jeg følte jeg ikke ble ferdig med eksamenen og jeg rakk ikke å se over på slutten. Men jeg klarte det altså, så da slipper jeg det faget. Dermed har jeg bare tre fag dette quarteret, og det har jeg hatt siden uke 3 av skolen. Jeg måtte faktisk droppe ut av faget da jeg meldte meg på eksamenen, så hvis jeg hadde strøket måtte jeg meldt meg på faget på nytt neste quarter. Det er jeg veldig glad for at jeg slipper. Jeg syns også det er veldig bra at vi har muligheten til å ta tidlig eksamen i fag, istedenfor at vi må sitte med fag hvor vi kan alt innholdet og da må bruke tid på det.


Så da vet dere iallefall det! Jeg har som vanlig hatt fri i dag, og har dermed ikke så mye mer å tilføye siden mandagene som regel går til skolearbeid. Jeg var først på trening i dag tidlig, og etter det har jeg skypet med mormor og morfar (♥), gjort skolearbeid og slappet av. Jeg har fått gjort det meste av det som sto på planen og sier meg fornøyd med det ettersom jeg ikke har fungert helt. Jeg var veldig trøtt i dag tidlig og klarte dermed å sette skålen med havregrøt inn i mikroen før jeg hadde hatt noe vann oppi, som vil si en stk. veldig brent og tørr porsjon med havregrøt. Dette førte da til en veldig ekkel, brent lukt og én porsjon med havregrøt rett i søpla. Ikke så gøy når man er student, men sånn er det vel bare. Nå må jeg iallefall komme meg i seng og få litt mer søvn enn i natt, jeg fungerer best når jeg får minst 8 timer.


- Hadde dere en fin mandag?

SJØMANNSKIRKEN I NEW YORK

 • 02.11.2014 kl. 18:46

New York tid: 12:46.


I går tok vi endelig turen innom Sjømannskirken i New York! Det er noe vi har hatt lyst til lenge, men så har det ikke blitt. Vi så på Facebook at det skulle være studentgrøt og saft der i går, så da måtte vi bare dra. Det var utrolig koselig der, og det smakte såå godt med risengrynsgrøt og ikke minst saft! Det var både studenter og voksne, noen med små barn, som var der. I tillegg selger de masse norske produkter, så nå vet jeg hvor jeg skal hvis jeg savner norsk mat eller godteri! De var veldig opptatt av at hvis det skulle være noe, så må vi bare komme dit og snakke med de. Det blir nok noen turer hit i løpet av årene, og jeg syns det er et fantastisk tiltak.Etter vi hadde vært her en stund, dro jeg og Karoline, en norsk jente fra den ene klassen min, bort til Fifth Avenue og kikket litt i butikker, før vi dro til Union Square og kikket litt i butikker der. Hun viste meg også Trader Joe's, som jeg har hørt mye om, og wow, for en fantastisk butikk! Det er som Whole Foods med et stort utvalg av grønnsaker og mye organisk mat, bare at det er mye billigere. Så da handlet jeg endel der før jeg tok toget hjem. Jeg må handle resten på Target i dag, siden jeg hadde en lang vei hjem i går og ikke ville bære så tungt.


- Hva har dere gjort i helga?

HALLOWEEN SPIRIT

 • 31.10.2014 kl. 02:18

New York tid: 21:19.


Hei dere! Nå har jeg endelig tid til å blogge, det har vært endel å gjøre denne uken med midterms og andre ting. Nå har jeg én midterm igjen i morgen, og så er det helg! Det gleder jeg meg veldig til.


Vel, nå er det jo Halloween! Det har det forsåvidt vært her siden vi flyttet hit omtrent. Man merker jo det flere uker i forveien med høytider her borte, så etter dette blir det vel full fokus på Thanksgiving og jul, før det sikkert blir Valentine's på nyåret, haha. Men jeg syns det er litt koselig da. Jeg knipset noen bilder av noen dekorasjoner noen gater bortenfor her, så får dere se litt av veldig mye. Det blir forresten ikke noe Halloweenfeiring på meg i år, men det går fint. Sånn er det å ikke være 21 i New York! Det pleier å gå fint når man er norsk, men ikke på Halloween tydeligvis... Jaja, jeg kan feire om to år!

Og liiitt av meg også.

Nå må jeg lese litt mer før jeg etter hvert legger meg, jeg er SÅ klar for helg!


- Skal dere feire Halloween i år?

FLATIRON AND SQUIRRELS EVERYWHERE

 • 27.10.2014 kl. 05:13

New York tid: 00:13.


God kveld eller god morgen - hvor enn i verden dere er! Her er dagen over, men før jeg lukker øynene tenkte jeg å fortelle dere om dagen i går, nok en gang som turister i byen. Vi startet først med å finne the Flatiron Building, en veldig kul bygning som vi har sett i filmer og på bilder osv. Den er nemlig ganske lett å kjenne igjen:

Den lever veldig opp til navnet for å si det sånn!

Det skal ikke mye til å føle seg liten i denne byen altså. Ikke spør hva jeg gjør med hendene forresten, det er ikke alltid like lett å vite hvordan man skal posere...

På andre siden står Empire State Building og skinner, som vanlig.


Og sorry dere, men jeg klarer ikke la være å ta med noen bilder av disse. Altså er det mulig å være så søte? Jeg tuller ikke når jeg sier at de faktisk stiller seg opp som dette for kameraet, de vet nøyaktig hva de gjør. Jeg ser de hver dag og blir like glad hver gang. Jeg vil ha en!


Etter vi hadde sett Flatiron gikk vi noen avenyer bort til High Line Park. Dette er et gammelt togspor som er gjort om til en slags gangvei/park sånn at folk kan gå og se utover byen.Det er så mange kule bygninger å se og mange rooftops!
Ser du på andre siden av byen er det som å være i en annen verden. Der er elva og ikke massevis av skyskrapere som på andre siden. Det er virkelig fascinerende hvordan det plutselig kan føles ut som du er på et helt annet sted.


Da vi gikk ned fra High Line gikk vi forbi Diane von Furstenberg sitt studio - fantastisk. Jeg får sommerfugler i magen og stjerner i øynene når jeg ser sånne ting.


Til slutt litt andre, tilfeldige bilder fra byen. Har dere sett bildene av Cara Delevingne og Kate Moss? Den duoen altså!


Nå er det på tide å samle opp krefter til lesedager, jeg har én midterm på tirsdag og én på fredag, og jeg håper virkelig det går bra. Dette blir mine første tester, så jeg er veldig spent. Jeg håper jeg kan avslutte på fredag med et smil og være fornøyd med arbeidet denne uken.


- Hva syns dere om bildene?

STARSTRUCK STALKER

 • 24.10.2014 kl. 03:19

New York tid: 21:19.


Hei dere! Ett par bloggfrie dager har gått nå grunnet mye skolearbeid. Nå er helgen rett rundt hjørnet, så nå blir det iallefall blogging! Men uansett, i dag har vært en veldig interessant dag! Eller, når jeg tenker over det var det bare noen timer som var interessante. Noe dere kanskje ikke vet om meg er at jeg følger ganske mange folk på Youtube, og en av mine interesser er å se på Youtube-videoer, og ikke bare som har med sminke og mote å gjøre. Noen av dere har kanskje hørt om Alfie Deyes/Pointlessblog på Youtube? Vel, han er nå i New York for å promotere boken sin og for å ha boksignering i morgen, noe jeg selvfølgelig hadde tenkt meg på. I dag derimot hadde han "scavenger hunt" og twitret hvor i New York han var sånn at folk da kunne finne han. Og guess what:


Jeg fant han, jeg! Det var faktisk helt sykt, for jeg hadde akkurat kommet inn på klasserommet og det var ti minutter igjen til timen begynner. Da twitrer han at han er på et sted med to store løver og mange bøker. Og hvor er det? Jo, New York Public Library, rett borti gata for skolen min!! Altså seriøst, hva er sjansen for at han er der akkurat før jeg starter på skolen og da rekker å dra bort dit? Jeg tok vesken min og løp bort, lette en stund, før endelig jeg og en gjeng jenter (de lette også, hehe) fant han! Da signerte han boken min og tok et bilde med meg, før jeg løp bort til timen igjen, kun noen få minutter for sent! Det var verdt det.


Så nå slipper jeg å vente i flere timer i morgen for å få møtt han og få boken signert! Jeg var en veldig fornøyd og starstruck jente, nå har jeg jo sett to kjendiser på under én uke. (Ja, Youtubere teller som kjendiser for meg) Jeg liker måten dette utvikler seg på, New York!


Ellers har det vært en veldig regnfull dag i storbyen, for andre dag på rad. Og én ting er sikkert, kommer det noen få regndråper i New York, ja da ser du plutselig paraplyer overalt:Jeg har selvfølgelig investert i en selv, for det kan regne ganske mye også.

Nå er det bare meldt sol fremover da, så ett par dager med regn går helt fint. Nå er jeg veldig klar for helg, og heldigvis er fredagene veldig greie på skolefronten. Da er liksom alle klare for helg og det er en helt spesiell stemning. Høres kanskje rart ut, men det er litt vanskelig å forklare.


- Hvordan er været hos dere?

JUST LIKE CARRIE AND MIRANDA

 • 21.10.2014 kl. 05:43

New York tid: 23:43.


Jeg viste jo ikke dere alt vi gjorde på lørdag, rett og slett fordi det ble alt for mange bilder. Luksusproblem? JA! Uansett, Sex and the City-fans som vi er, måtte vi selvfølgelig ta turen innom... Magnolia Bakery og The Carrie Steps!Det var naturligvis litt kø, men det var snakk om 5-10 minutter, så det var ingen problem.
Og så spiste vi cupcakesene våre på en benk. Just like Carrie and Miranda did.Trappene er faktisk bare typ én gate bortenfor Magnolia! Dessverre var det ikke så lett å ta et bra bilde, siden det var byggearbeid rett ved trappen. Men jeg får heller dra tilbake om noen måneder og se om det er bedre da!

Og her er altså gaten til Carrie Bradshaw! Som dere ser hadde det nok vært litt koseligere uten byggearbeidet...


Veldig greit å ha disse bildene å poste nå, for i dag har jeg vært veldig produktiv, men gjort veldig lite interessant. Jeg har faktisk ikke så mye skolearbeid å gjøre resten av uken nå, og det er utrolig deilig! Hodet mitt er forsåvidt veldig sliten etter å ha inntatt veldig mye informasjon i dag. Heldigvis begynner jeg sent i morgen og kan nyte en rolig morgen med en god frokost.


- Noen som er Sex and the City-fans her?

"AMERIKANSK" NAVN?

 • 20.10.2014 kl. 05:28

New York tid: 23:28.

Malin er vel ikke akkurat det mest internasjonale navnet der ute, og her borte merker jeg at folk sliter litt med å få med seg hva jeg heter om ikke de leser det. Det har faktisk gått greit på skolen, med unntak av den ene læreren min i den første timen som kalte meg "Meylin Hædlstæd". Jeg forstår jo selvfølgelig at det ikke kan være så enkelt. På enkelte spisesteder, feks Starbucks og Panera, er jo det også en utfordring siden de vil ha navnet på kundene. Første dagen vi kom hit og dro på Starbucks skrev de bare "M" på koppen min, haha. En annen gang skrev de Molly, så jeg tenkte at det kan jo faktisk være et greit navn å bruke her borte siden det er ganske nært navnet mitt? Nå tenker jeg bare på sånne steder da, ikke å faktisk introdusere meg som Molly til nye folk jeg møter. Da jeg spiste på Panera på fredag prøvde jeg først å si Malin, men så fikk ikke kassadamen det med seg, så da sa jeg bare Molly. Funker greit det!Nå har jeg endelig fått planlagt den nye uken som kommer og kan senke skuldrene mine litt, selvom jeg egentlig blir litt stresset over alt som skjer denne uken. Men det å ha alt planlagt og se at det mest sannsynlig går opp, det roer meg litt igjen. Jeg har jo hele morgendagen fri, så da får jeg gjort unna mye skolearbeid, og også ukeshandelen som vanlig.


- Har dere et navn som funker bra internasjonalt?

CENTRAL PERK AND CENTRAL PARK

 • 19.10.2014 kl. 06:21

New York tid: 00:21.


WOW. Wow, for en fantastisk dag. Jeg sitter igjen så glad og fornøyd og så lykkelig over å bo her. Vi har sett og opplevd så mye i dag, og jeg har så mange bilder å vise dere at det må bli flere innlegg enn bare dette. Jeg kan jo starte med å fortelle dere utifra et realt bildedryss:

Vi startet dagen med å endelig få se Central Perk, som har vært midlertidig åpen nå i forbindelse med 20års-jubileet til Friends! Jeg regner med de fleste av dere har sett i det minste litt av serien og vet hva Central Perk er!


Dessverre var det bare begrenset med folk som fikk komme inn, og det var de som sto der i kø før det åpnet i dag, hehe. Men jeg er veldig fornøyd med å ha fått sett den fra utsiden! Det var siste dagen i dag og Gunther skulle visstnok være der! Hadde vært kult å se han, men men.Vi gikk forbi NYU! Det var litt kult, og jeg har hørt om flere ganske kjente personer som går der, men vi så ingen da, hehe.

Altså, se på denne fantastiske skapningen her. Jeg blir like glad hver gang jeg ser et ekorn, som er flere ganger om dagen her. De er så herlige!


Vi fant også endelig denne buen som jeg har sett i så mange filmer og tv-serier, blant annet Gossip Girl. Jeg har alltid lurt på hva det er og hvor den var, men det fant vi ut, og for dere som lurer ligger den i Washington Square Park!

Mine herlige roomies ♥


Ser nesten ut som Freedom Tower bare er redigert inn i bakgrunnen her, men neida! Plutselig bare snur man litt på hodet og der bare står det på midten!


Etter vi hadde spist dro vi til Central Park. Der begynner det å bli skikkelig høst nå og det er så vakkert.


På veien sto det en mann og spilte gitar og sang, og han var veldig flink! Det var mange som satt på gresset og så på, og han fortalte at han faktisk har spilt i Central Park i 23 år nå! Hvor sykt er ikke det? Dette var siste gangen for i år, og han sa også det kanskje var siste gangen noen gang. Hvorfor vet jeg ikke, men det var koselig å sette seg på gresset og høre på.Vi måtte selvfølgelig hit. Det kjenner dere sikkert igjen fra en eller annen film eller TV-serie fra New York dere har sett før. Blant annet var jo det her Chuck og Blair giftet seg i Gossip Girl ♥


Til slutt vil jeg vise dere dette stedet i Central Park, Ladies Pavillion. Et sted som betyr ganske mye for meg ettersom det var her mamma og Kjetil giftet seg for snart 7 år siden. Veldig fint å være her ♥


Jeg har såå mye mer å vise dere, men jeg tror dette er nok bilder for dette innlegget! Og dere!! I dag spottet jeg min første kjendis!! Noen som har sett Ugly Betty her? Han som spiller Marc, Wilhelmina's assistent, gikk rett forbi meg på subwayen! Det var så sykt, jeg blir jo så starstruck! Og så fulgte vi etter for å prøve å kanskje få tatt et bilde med han, men så gikk han rett inn på et tog som gikk... Men veldig kult å se han!


Nå er det nok på tide at jeg legger meg, i morgen blir det skolearbeid! Håper dere har en fin helg ♥


- Hva syns dere om bildene?

PÅ NYE EVENTYR

 • 17.10.2014 kl. 05:08

New York tid: 23:08.


Hei dere! Nå er det faktisk to dager siden jeg blogget, som er ganske uvant siden jeg har blogget ca. hver dag siden jeg kom hit, om jeg husker rett. Det er rett og slett litt vanskelig å komme med bloggmateriale midt i uken når jeg sitter med hodet i bøkene. Jeg har liksom tid til å blogge på kveldene, men poenget er at siden jeg da kun har vært på skolen og lest etter skolen, er det da ikke spesielt mye å blogge om. Jeg MÅ for eksempel bli flinkere til å antrekksbilder, det går jo egentlig ganske raskt siden jeg for eksempel bare kan smiske med meg en av mine roomies ut på gaten for å ta noen kjappe bilder i maks fem minutter. Note to self: mer antrekksbilder, det pleier å slå an.


Ihvertfall, i dag har jeg gjort litt mer spennende ting. Jeg fikk endelig møtt fine Johanne! Siden hun også studerer i New York nå, så fant vi ut at vi måtte bare møtes. Hun viste meg litt rundt i Soho og West Village, og det er så koselig der! Det er jo der kjendisene henger, så fra nå av er det der jeg også henger. Da jeg hørte om alle kjendisene hun hadde sett så fant jeg ut at jeg må definitivt til Soho oftere, hehe. Jeg har ingen bilder fra Soho i dag dessverre, men jeg har litt fra veien til og fra:


Alltid like "stas" å ta subwayen fra Grand Central, hihi.

På vei hjem tok jeg toget fra World Trade Center. Det var veldig fint lys ute siden det var akkurat da solen holdt på å gå ned ♥ Det var også pyntet fint med lys som dere kan se på bildet ovenfor!
Jeg tuller ikke når jeg sier at jeg kunne stått og sett på Freedom Tower lenge, og som jeg har sagt før så er bygningen så utrolig vakker. Spesielt i lyset fra solnedgangen!

Togstasjonen er rett ved siden av Freedom Tower, så når vi skal hjem kan vi enten ta toget herfra, eller ta toget fra lenger oppe på Manhattan, mye nærmere skolen.


Nå har jeg bare én dag til før det er helg! Nå gleder jeg meg veldig mye, og vi har allerede planlagt å være turister hele lørdag. Da blir det mye å blogge om også, så jeg håper dere syns det er interessant hvertfall, selv om bloggingen de siste dagene kanskje ikke har vært spesielt interessant. Jeg studerer jo her, så jeg kan jo ikke være turist og finne på mye interessant hver dag! Men i helgene, da liker jeg å være turist, hihi.


- Hva syns dere om bildene?

WHOLE FOODS

 • 15.10.2014 kl. 04:08

New York tid: 22:09.


I dag fikk jeg endelig dratt innom Whole Foods! Har hørt så mye bra om den butikken, og jeg hadde hørt de hadde Créme Fraiche der (har ikke funnet det andre steder..), så da dro jeg innom i dag siden jeg trengte det til middagen. Whole Foods er en butikk med mye organisk og naturlig mat, altså har de egentlig bare mat (og diverse annet) som er bra for deg. Dessverre er det nok litt dyrere her, så jeg kan ikke ta all handel her... Jeg fant ikke Créme Fraiche da dessverre, men jeg fant Chorizo-pølser som jeg trenger til middag senere i uken! Så det ble jeg glad for å finne.

Jeg er helt utslått etter denne dagen og er ganske nær ved å sovne, så nå må jeg bare legge meg. Jeg prøvde ut treningssenteret i dag og jeg likte det veldig godt, så jeg ser frem til å trene der fremover! Håper dere har en fin uke hittil ♥


- Har du hørt om Whole Foods før?

THIS WEEK'S DINNER PLAN

 • 14.10.2014 kl. 04:53

New York tid: 22:53.


Endelig er en ny uke her! Jeg syns det er veldig deilig, og da spesielt fordi kjøleskapet endelig er fylt opp igjen. Nå når jeg er student så har jeg jo faktisk et budsjett å tenke på, og jeg var ganske spent på hvordan det kom til å gå og om jeg faktisk kunne spise annet enn nudler og ferdigpizza, men joda, det kan jeg! Jeg spiser veldig godt hver dag faktisk, og det er nok også mye fordi mat er billigere her enn i Norge. Så hver søndag setter jeg meg ned og planlegger middag for hele uken som kommer, og skriver også handleliste for alt av mat jeg trenger for den kommende uken. Det er noe som er mye mer økonomisk, og du sparer tid, siden du ikke plutselig må innom butikken en annen dag. Så sånn ser kjøleskapet mitt (hyllen min) ut nå:

Fylt med masse godt! Jeg har alltid minst én flaske med vann stående i kjøleskapet fordi jeg kun liker vannet fra springen hvis det er iskaldt, hehe. Ang. kjøtt og fisk så pleier jeg å handle det ca. hver andre uke, rett og slett fordi det alltid er flere porsjoner i én pakke, så da fryser jeg ned det jeg ikke bruker med en gang, og har da nok til å fordele på iallefall to uker.


I kjøkkenskapet har jeg havregrøt, granola, pasta, tørket tranebær, nøtter, nudler, barer til å ha med i veska, osv. Mens i fryseren har jeg ting som tortillalefser (genialt å ha i fryseren siden jeg ikke trenger alle på en gang), fisk, kjøtt, pitabrød, druer (hvis jeg har søtsug) og selvfølgelig is!


Dette er ukens middagsplan. Ikke sykt kreativ, men det er ting jeg liker veldig godt og gleder meg til å spise til middag. Etter hvert må jeg prøve å være litt mer kreativ også, hehe. Som dere ser står det rester på søndag, og det er rett og slett fordi jeg da vil bruke det som er igjen i kjøleskapet!


Vet ikke om dette var interessant for dere eller noe, men jeg har et lite håp om at studenter der ute får noen få tips iallefall, selv om det kanskje ikke var mye nytt. Ellers får familien hjemme iallefall se at jeg faktisk klarer meg ganske greit!


- Er middagsplaner noe dere vil se mer av? Feks. et par ganger i måneden eller noe?

BROOKLYN BRIDGE AND 9/11 MEMORIAL

 • 13.10.2014 kl. 03:28

New York tid: 21:28.


Åh, for en fantastisk dag dette har vært! Endelig fikk vi vært litt turister igjen, som hvertfall jeg har planlagt å være minst én dag i uken nå. Vi blir ganske "caught up" i skolearbeidet, og dagene bare forsvinner, men jeg kommer iallefall til å ha to fridager i uken, og oppleve enda mer av New York. I dag dro vi som sagt til Brooklyn, og det var så koselig der. Været var også helt fantastisk, så vi valgte virkelig riktig dag å dra på. Vi tok subwayen til Brooklyn, og gikk over Brooklyn Bridge tilbake til Manhattan. En veldig fin tur om man ser bort fra at det selvfølgelig var stappfullt med turister på denne fine dagen.

Regner med dere Gossip Girl-fans kjenner igjen denne bygningen? ♥

Herfra kan vi også se Statue of Liberty litt uti det fjerne.Vi gikk også innom 9/11 memorial på World Trade Center, og det var så vakkert. Det var to sånne som dere ser ovenfor, på en måte i en liten park, med grønt gress og benker.

Og fine Freedom Tower ♥


Denne dagen gjorde meg iallefall motivert og klar for en ny uke med skolearbeid, og nå skal jeg planlegge den neste uken på matfronten, treningsfronten og skolefronten. I morgen er det Colombus Day, så da er skolen stengt. Ikke at det egentlig gjør noe forskjell for meg siden jeg har fri uansett på mandager. Men mandag = lesedag uansett!


- Hva syns dere om bildene?

ROCKEFELLER

 • 11.10.2014 kl. 19:04

New York tid: 13:04.

God morgen/ettermiddag/kveld ♥ Det er vel forsåvidt ikke morgen her lenger, så det kan vel kanskje strykes... Nå har jeg endelig helg og det er så deilig! Til tross for det kommer jeg nok til å sitte med skolearbeid store deler av dagen i dag. Jeg skulle egentlig ha fri i dag og ta skolearbeidet i morgen, men siden det er meldt bedre vær i morgen så bytter jeg heller om på det. Det syns jeg er en ganske god plan!


Her om dagen kom jeg plutselig til Rockefeller Center! Det var faktisk helt tilfeldig, jeg bare gikk bortover fordi jeg skulle fra 5th Avenue til 7th Avenue, og plutselig ser jeg alle disse flaggene. Jeg må innrømme jeg fikk litt sommerfugler i magen.


Jeg kommer nok til å dra opp hit noen ganger i løpet av de neste årene, utsikten derfra er jo fantastisk!

Jeg gleder meg sååå mye til å stå på skøyter her i juletider!


Noen som klarer å spotte flagget vårt? ♥

Etter Rockefeller kom Radio City Music Hall også!
I morgen vil jeg utforske nye områder igjen, så vi får se da hva jeg bestemmer meg for å gjøre. Valgene er jo ganske mange iallefall, hehe.

- Hva er deres helgeplaner?

SOHO

 • 10.10.2014 kl. 14:35

New York tid: 08:35.


I går var vi i Soho! Vi skulle se på noen leiligheter siden vi leter etter ny leilighet til etter jul. Det blir nok ikke noe med de leilighetene, men jeg eeelsket Soho! Virkelig et sted jeg kunne tenkt meg å bo, men akkurat de må vi nok bare se an. Vet ikke helt hvordan jeg skal beskrive Soho, men det er ganske... kult? Veldig mange spesielle butikker, og mange små, unike butikker. Jeg kommer nok til å ta meg en tur hit av og til iallefall.


God morgen forresten! Jeg sitter nok en gang med frokostbordet og blogger for dere, siden jeg ikke rakk det i går kveld. Da var jeg så trøtt at jeg bare lå og slappet av litt før jeg la meg. Jeg føler meg ikke spesielt uthvilt, men det får jeg heller ta igjen til helgen, som kun er få timer unna! Nå må jeg finne ut hva jeg skal ha på meg og så må jeg komme meg til skolen. God fredag da dere, måtte helgen bli fin ♥


- Hva gjorde dere i går?

YESTERDAY

 • 09.10.2014 kl. 15:00

New York tid: 09:00.

God morgen ♥ Virkelig tidlig morgen her i dag, jeg våknet litt over seks og fikk ikke sove igjen etter det. Dette er jo egentlig vanlig tid å stå opp på, det har det iallefall vært for meg de siste årene, men nå når jeg i dag for eksempel ikke har time før 11.40, da er det litt tidlig. Jeg lå egentlig bare og ventet på at alarmen ringte, men endte opp med å stå opp litt over 7, mens alarmen ringte 7.30. Jeg kommer nok til å merke det utover dagen, for jeg la meg litt for sent i natt, så da ble det ikke mange timene på øyet.. Menmen, akkurat nå er jeg iallefall klar for å starte dagen, men først tenkte jeg å vise dere noen bilder fra igår:

Som vanlig var det noe gøy å se på gata, disse så vi utenfor New York Public Library da vi var ferdig på skolen. Veldig flinke dansere!

Det var utrolig mange som så på, men det er jo klart når de står utenfor biblioteket, der er jo det alltid masse folk.


Det var perfekt temperatur i hele går, tror det lå på rett over 20 i skyggen, utrolig deilig. Jeg satt en liten stund i Bryant Park og nøt det.

Dette var synet mitt på vei hjem til togstasjonen, jeg kunne bare ønske at bildet viste akkurat hvordan det var, for det var noe av det fineste jeg har sett på lenge. Sollyset traff akkurat på Empire State Building, helt nydelig.


Jeg fikk også ordnet en del ting i går, blant annet fikk jeg endelig meldt meg på Fashion Club på skolen (kan skrive mer utfyllende om dette når jeg har vært på noen møter), og jeg har meldt meg inn i et treningssenter! Det er et veldig fint treningssenter nesten rett bortenfor skolen som kun koster 25 dollar i måneden! Dette er rundt 160 kr, og det er jo billigere enn i Norge. De fleste andre her borte har vært mye dyrere. Men dette likte jeg veldig godt, det var veldig rent, ganske nye maskiner (de så veldig nye ut iallefall, haha) og så var det ganske kult generelt egentlig. Skal prøve å få tatt noen bilder en dag sånn at dere får se!


Nå må jeg snart begynne å ordne meg og gjøre meg klar for skolen. Senere skal vi noe litt spennende, men det kan jeg heller fortelle om siden. Håper alle har en fin dag ♥


- Hva gjør dere i dag?

50 THINGS I LOVE ABOUT NYC

 • 08.10.2014 kl. 03:06


Jeg må bare dele denne videoen med dere - den er så fantastisk og inspirerende. Jeg blir så glad av å se på den, og ikke minst blir jo listen over ting jeg vil gjøre enda lenger. Denne byen er virkelig helt fantastisk og jeg ser både spennende og helt nye ting hver dag.


Ina nevnte nettopp at jeg må ha noen bilder av meg selv her igjen snart, og det er vel forsåvidt sant, haha. Er vel på tide at jeg får frem noen antrekksbilder osv, men som jeg har sagt noen ganger før så er det litt tilvenning osv før jeg klarer å komme inn i rutiner. Så det kommer snart altså, dere må bare være litt tålmodig ♥


New York, I love you.

AUTUMN

 • 07.10.2014 kl. 04:40

New York tid: 22:40.

Da jeg gikk ut døren tidligere i dag var det høst. En skikkelig fin høst, med brune og gule blad på bakken som man kunne sparke i mens man gikk bortover gaten. Jeg blir så glad når jeg ser masse blad på bakken, og da klarer jeg ikke motstå å sparke i de, som et lite barn. I tillegg var det rundt 19-20 grader, så det var veldig lunt og fint. Det likte jeg veldig godt.

Noen trær er fortsatt grønne, mens det under trærne ligger brungult løv. Det er så koselig å gå her, og jeg tror det bare blir finere og finere nå fremover.

Jeg hadde på meg en "genserkjole" (det vil si en veldig lang genser), og det var så varmt at jeg kunne gå med bare bein, selv om det er høst og oktober.

Jeg måtte en tur innom Target, og da gikk jeg gjennom kjøpesenteret først for å ordne noe der. Man kan nemlig gå gjennom kjøpesenteret for å komme seg til Target, eller bare gå rett bort til Target. Men hvertfall, når jeg har gått ut av kjøpesenteret og runder hjørnet, så kommer plutselig denne utsikten frem foran meg. Hei, Empire State Building. Jeg blir like glad hver gang jeg ser skylinen.

Se så fine farger da dere, jeg tar meg selv i å smile hver gang jeg ser det. Det er så varmt og koselig.

Nå er kveldsmaten inntatt (en god og varm havregrøt), og jeg er snart klar for å legge meg. I morgen står en ny skoleuke foran meg, og det er helt greit.


- Det er vel litt høst hos dere også?

MONDAY MORNING BLISS

 • 06.10.2014 kl. 16:55

New York tid: 10:55.God mandag!! ♥ Nå blir jeg vel en av de irriterende personene som faktisk liker mandager, men det er rett og slett fordi jeg har helt fri på mandager! Jeg har jo langhelg hver uke og det gjør meg veldig glad. Akkurat nå er jeg glad for at jeg har fri sånn at jeg kan prøve å komme meg litt à jour med skolen, så i dag går nok dagen til lesing og enda mer lesing. Jeg skal også få meg en tur ut, siden jeg har noen ting jeg må ordne, og jeg har godt av luft. Morgenen har vært veldig rolig, akkurat sånn jeg liker det. Jeg har spist min vanlige frokost, i min nye, gode morgenkåpe, og nå har jeg satt meg under dynen igjen for litt mer avslapping før jeg starter lesingen.


- Hva gjør dere denne mandagen?

SKOLEVEIEN

 • 04.10.2014 kl. 18:22

New York tid: 12:22.

Da jeg gikk ut fra skolen igår prøvde jeg å tenke på hva jeg kunne finne på for å lage et spennende innlegg til dere og hva jeg kunne vise dere. Da kom jeg på at jeg kunne ta masse bilder på vei hjem fra skolen, sånn at dere får se alt det herlige jeg går forbi hver dag. Så her er min vei hjem fra skolen (og til skolen, bare i omvendt rekkefølge naturligvis):

Det første jeg ser når jeg er ferdig på skolen er New York Public Library. Der satt jeg og leste etter skolen på torsdag og det likte jeg veldig godt.

Så går jeg forbi Public Library og forbi parken som på en måte går rundt biblioteket (Bryant Park). Der er fine blomster på siden og trær over. Kjempekoselig!

Noe av det mest fascinerende med New York (hvertfall Manhattan) er at alle gatene er helt rett frem. Det er helt rette gater, og ikke noe skrått (bortsett fra Broadway da), som gjør at det er veldig enkelt å forstå systemet. Så når jeg går på gatene og ser til høyre eller venstre, ser det sånn ut. Helt rett frem og det ser ut som det aldri tar slutt.

Og så står den hvite skyssen min og venter på meg!


Neida, I wish liksom... Ser dere forresten bamsene som henger foran på lastebilen? Jeg så det ikke før jeg førte over bildene til datamaskinen, hahaha!

Hele veien her er Fifth Avenue, og det er så herlig å gå her hver dag, til skolen og fra skolen ♥

Og så ser jeg plutselig denne bygningen... Noen som ser hvilken det er? Empire State Building ♥ Én dag skal jeg opp dit, selv om jeg har vært der før. Det er jo helt fantastisk å stå der oppe og se utover hele New York.

Inngangen til Empire State Building.

Og jeg går forbi butikker som jeg må motstå...

Og enda flere butikker...

Og enda flere...

Før jeg har kommet til Sixth Avenue og Herald Square hvor togstasjonen er.


Etter 15 min på toget kommer jeg opp her, på et koselig torg.

Hvor det er en helt annen atmosfære og man kan plutselig gå for seg selv uten å kræsje inn i andre mennesker.

Og jeg er nesten hjemme.

Det tar ca 10 min fra skolen til togstasjonen, og deretter 15 min med toget til Jersey, og så ca. 7 min å gå hjem fra togstasjonen. Ikke så lenge med andre ord! Togene går i tillegg hele tiden, så det går ganske fort å komme seg dit man vil.


Håper dere likte innlegget, og at alle har en fin lørdag! Her regner det i dag, men jeg tror det blir litt bedre utover dagen. Jeg skal prøve å få gjort litt skolearbeid, før jeg må bort på kjøpesenteret her og se på sko.


- Hva syns dere?

UNPUBLISHED

 • 03.10.2014 kl. 04:20

New York tid: 22:20.
Bilde fra Ronja sin blogg her.

Siden jeg har klart å glemme kameraet de siste to dagene før skolen, har jeg ikke tatt noe særlig bilder, med unntak av noen få med telefonen. Men jeg har jo et ganske stort arkiv med bilder fra den siste uken, så da passer det vel fint nå å vise de.


Nå er jeg veldig klar for helg kjenner jeg, selv om det bare har vært tre skoledager hittil denne uken. Som sagt har det vært ganske overveldende og mye som har skjedd på en gang, og da blir det litt stress. Men etter i morgen har jeg tre dager fri, og da er planen å komme à jour, slik at det ikke blir like mye neste uke og jeg får en rutine. Nå må jeg komme meg i seng og få en god natts søvn. Sov godt, alle ♥


- Hva syns dere om bildene?

 

FIRST QUARTER - SCHEDULE

 • 02.10.2014 kl. 04:45

New York tid: 22:45.Hei dere! Jeg sa jo jeg skulle vise dere timeplanen min, så her har dere den. Dette er altså frem til jul, og etter det blir det nye fag og ny timeplan. Jeg har altså skole tirsdag - fredag, og det er ikke så altfor mange timer på skolen. Det blir jo naturligvis mange timer med arbeid hjemme, men det er den måten jeg lærer best på, så det passer meg bra. Det kommer nok til å bli brukt mye tid på biblioteket. På tirsdager og torsdager må jeg faktisk løpe fra den ene timen til den andre, fordi den siste timen er på det lokalet som er to kvartaler bortenfor. Heldigvis er lærerne veldig forståelsesfulle og vi får gå litt før timen er over, så det går bra.


I dag fikk jeg vite at jeg søknaden min om International Scholarship ble godkjent, så nå får jeg faktisk stipend fra Berkeley! Jeg ble såå glad da jeg fant det ut, nesten rett etter jeg hadde gått rundt på Forever21 og grått innvendig fordi budsjettet mitt ikke tillot meg å kjøpe noe. Men nå har jeg faktisk råd til å leve litt mer også, så det gjør meg veldig glad i disse litt stressende dagene. Det er jo litt å venne seg til med skolen, så jeg føler ikke hodet mitt henger heelt med, men det går seg nok til etter hvert. Det er mange nye inntrykk og mye informasjon, så jeg må bare tillate meg å koble ut litt også. Det er derfor det ikke er like mange innlegg nå som forrige uke, fordi det har blitt nye rutiner og jeg har ikke helt kommet meg inn i det enda.


- Hvordan går det med dere?

FIRST DAY OF SCHOOL

 • 01.10.2014 kl. 03:25

New York tid: 21:25.
Woho, første skoledag er overstått! Det gikk veldig greit og jeg har et positivt inntrykk hittil. Jeg begynte 11.40 i dag og var ferdig 15.15, så en ganske kort skoledag i forhold til det jeg er vant med fra videregående. Men dette er jo noe helt annet. Fagene jeg har er Principles of Marketing (altså markedsføring), Computer Applications, Business Organization and Management, og Foundations of Critical Reading. Jeg kan legge ut timeplanen i morgen eller noe, så får dere se litt hvordan dagene blir. Jeg har altså ingen fashion-fag dette semesteret, men det er fordi dette er fag jeg må ha tatt for å ta resten av fagene. Skolen går på et quarter-system, som vil si at fagene jeg har har jeg bare i tre måneder, før jeg da velger nye fag. Så etter jul skal jeg ha nye fag, og sånn fortsetter det. Det syns jeg er veldig greit, for man går jo ofte lei av fag man må ha hele skoleåret.

Nå er jeg klar for ny skoledag i morgen hvor jeg skal ha de siste to fagene, så jeg er spent på hvordan de også er. I morgen har jeg en totimers pause mellom timene, så da skal jeg gå rundt alene og utforske verdens beste by ♥ Gleder meg!


- Hva gjorde dere i går?

IN MY FRIDGE

 • 30.09.2014 kl. 04:10

New York tid: 22:10.


Dette kan kanskje ses på som et teit innlegg av noen, og jeg har ikke ryddet hyllen for at det skal se helt perfekt ut. Men jeg tenkte, for å vise litt mer av studentlivet, at jeg kan vise dere hva som er i mitt kjøleskap nå når jeg for første gang har prøvd meg på ukeshandelen. Nå håper jeg bare at jeg har alt jeg trenger for resten av uken. Kjøleskapet består av (fra venstre og bak til frem): chinese takeout-rester (de var middag idag), egg, tortillalefser, flasker med vann (greit å ha helt kaldt og klart), juice, yoghurtdressing, vaniljeyoghurt, philadelphiaost, kylling, kjøttdeig, jordbær, blåbær, og diverse grønnsaker helt til høyre. Jeg har også fisk, pitabrød og bagels i fryseren. Og selvfølgelig Ben & Jerry's siden det koster typ 20 kr her!! Så nå er jeg klar for å spise god mat resten av uken! Og lenger siden det blir endel rester jeg kan ha i fryseren.


Det har ikke vært noe hverdagsinnlegg de siste to dagene, siden jeg egentlig ikke har gjort såå mye spennende. I går (søndag) lå jeg nemlig dårlig ca. hele dagen (veldig gøy ja), i tillegg til at vi ikke hadde strøm i leiligheten ca. hele dagen, så det var også veldig gøy ja. Ikke av de beste dagene her kan man si, men det gikk greit. Vi var iallefall veldig fornøyde på kvelden da vi endelig hadde strøm, bestilt chinese-takeout og det gikk Glee på tv'en. I dag har vi vært på orientation på skolen igjen og det var så spennende og motiverende! Jeg er veldig spent på skolestart nå og hvordan det blir. Nå skal jeg bare spise litt is før jeg legger meg. Håper dere har hatt en fin mandag!


I morgen har jeg mine første timer, wish me luck!

STATUE OF LIBERTY AND PANCAKE DINER

 • 28.09.2014 kl. 14:00

New York tid: 08:00 (forhåndsskrevet innlegg).


Vi utforsket som sagt nabolaget litt i dag, og det var jo ikke annet enn fantastisk. Her er noen bilder:Her er vi ca i enden av parken, men jeg tror vi også kunne gå bort på den broen dere ser der. Da kommer vi jo enda nærmere statuen. Men det er såå kult at det er så kort vei til statuen og New York skyline på andre siden.Freedom Tower er så fantastisk fin, tror nok det er favoritt-skyskraperen hittil.

På vei hjem igjen gikk vi innom Brownstone Diner, en pannekake-diner som jeg faktisk hadde sett på Google Maps tidligere i sommer. Var helt random at jeg så den og bare "OMG den så jeg jo på nettet!"


Det var sååå mange forskjellige pannekake-retter, vi slet litt med å bestemme oss.


Og så bare BOOOOM fikk vi dette foran oss! En helt sinnsyk porsjon, og den var større i virkeligheten enn det ser ut på bildet. Jeg fikk kanskje i meg 1/3, så jeg tok med meg de to nederste pannekakene i en doggybag, hehe.


- Hva gjorde dere i går?

AT THE MET STEPS

 • 27.09.2014 kl. 05:00

New York tid: 23:00.


God... morgen? Denne tidsforskjellen er litt forvirrende, men jeg har fått med meg at dere sover i Norge nå hvertfall. Her er det straks på tide å sove, jeg er såå sliten. Vi har vært i byen i hele dag omtrent. Vi dro dit i 12-halv 1 tiden i dag, og kom hjem for først en time siden. Vi spiste først lunsj før vi dro på Orientation på skolen. Det var kult og det var veldig mange norske der faktisk! Det var jo litt gøy og betryggende. Av alle landene som var der akkurat da, så var det nok flest norske.

Dette er Bryant Park som ligger rett ved siden av skolen og New York Public Library. Nå vet jeg hvor jeg vil sitte om jeg bare vil sette meg ned og slappe av med en bok eller noe.

Etter skolen dro vi til Metropolitan Museum of Art (Hei Gossip Girl). Såå gøy å se trappene!

Topp Bikbok
Skjørt Cubus
Cardigan Cubus
Sko Shoeday
Veske MK&A for Bikbok


Sammen med Roomie-Ronja. Vi måtte selvfølgelig sitte øverst på trappene. Dere som ser på Gossip Girl skjønner nok den, hehe.


På kvelden dro vi til Times Square, fordi vi ville dit når det var mørkt. Det føles forsåvidt ikke så mørkt ut når vi er der, fordi billboards lyser opp hele plassen. Man blir nesten blendet liksom. Etter vi hadde spist på en italiensk restaurant dro vi til M&M World. Jeg husker veldig godt at jeg var her for fem år siden, den er så stor og man finner alt mulig med M&M motiv.Ina var såå excited for alt der inne haha. Det var virkelig ekte glede fanget i dette bildet.
Vi dro også til Disney Store, og der er det såå mange søte Disneyting.


I morgen står planene ganske åpne, så vi får se hva vi finner på. Nå gleder jeg meg iallefall til en god natts søvn. Det trengs virkelig etter en lang dag med mye gåing.


- Hva gjorde dere i går?

BREAKFAST TIME

 • 26.09.2014 kl. 16:56

New York tid: 10:56.


God morgen fra meg! Eller, god ettermiddag blir det vel i Norge. Her er det iallefall fortsatt morgen og vi startet dagen for rundt to timer siden. Da jeg våknet FaceTimet jeg med mamma og Stella, så det var veldig koselig. Etter det spiste jeg den standard frokosten her, som jeg tenkte jeg kunne vise dere også. Enten spiser jeg havregrøt med eple og kanel, eller så spiser jeg yoghurt med granola, blåbær og jordbær. Hvis jeg er ekstra sulten spiser jeg litt av begge deler, hehe. Men ovenfor har dere hvertfall et lite bilde av hvordan morgenen min ser ut. Jeg spiser frokost, mens jeg oppdaterer meg på sosiale medier osv på iPaden. Og ja, det var altså iPad jeg kjøpte her om dagen. Men det tenkte jeg at jeg kan skrive et eget innlegg om.


Nå må jeg begynne å ordne meg, snart drar vi inn til byen! Håper dere får en fin fredagskveld hjemme ♥


- Hva pleier dere å spise til frokost?

TIMES SQUARE AND DINNER AT TEAK

 • 26.09.2014 kl. 04:59

New York tid: 22:59.

Nok en fantastisk dag er over. Jeg lurer på når jeg kommer til å slutte å bli helt målløs av hva som er rundt meg, om jeg noen gang kommer til å bli vant til det. Akkurat nå er alt helt sykt og jeg føler meg SÅ heldig som får oppleve dette hver eneste dag, og i de neste tre årene som kommer. Jeg kommer hvertfall aldri til å ta byen for gitt, det er helt sikkert.

Jeg kan jo fortelle litt hva vi har gjort i dag:

Roomie-Ronja måtte en tur innom skolen, og da hun var ferdig tok vi turen innom New York Public Library. Dette er tatt fra inngangen av biblioteket, og til høyre i gaten som går rett frem der, ligger det ene lokalet til skolen. Mye tid før og etter skolen blir nok derfor brukt på biblioteket, jeg kan jo ikke la være når jeg har den fantastiske muligheten. Bare det å gå inn og se trappen der Carrie Bradshaw i Sex and The City Movie gikk i brudekjolen sin før hun egentlig skulle gifte seg. Frysninger. Ja, jeg blir veldig starstruck når jeg ser sånne ting.

Etter det dro vi til Grand Central, som er på andre siden av skolen. Forsåvidt av det andre lokalet, som er to gater bortenfor det første. Tenk på alt som er spilt inn her, ååååh.


Vi fikk tatt en tur innom Times Square også og jeg elsker virkelig Times Square. Jeg elsker stemningen, de store billboardsene, musikken, de røde trappene, butikkene, og ja. Vi fikk ikke vært der så lenge siden vi måtte komme oss hjem for å rekke andre planer, men jeg tror vi skal tilbake i morgen.

Det er også en svær ToysRus butikk der, og den husker jeg veldig godt fra sist jeg var her. Det er faktisk, som dere ser, et stort pariserhjul midt inne i butikken. Hvor ofte ser man noe sånt liksom?

På vei til å ta toget hjem igjen gikk vi på Fashion Avenue (7th Ave) og der var det også Fashion Walk of Fame, med maange kjente navn. Veldig kult!

Da vi kom hjem måtte vi bare freshe oss opp litt, før vi skulle ut og spise med hun som er IBS-representant. Dette er altså en veldig hyggelig dame som bor her i Jersey og jobber for IBS, sånn at hvis vi lurer på noe så kan vi ta kontakt med henne når vi vil. Vi var ute og spiste med henne på tirsdag, og i dag dro vi inn til Hoboken og spiste. Hun er såå hyggelig, og det er veldig betryggende å ha noen her hvis det skulle være noe.

Her ser dere litt av nabolaget vårt, det ser sånn ut overalt. Vi er omringet av såkalte Brownstone-leiligheter, med sånne koselige trapper opp. Det er såå koselig, og det er veldig greit å bo i et rolig nabolag.

Nå er det andre gang jeg ser skylinen til Manhattan på kvelden og jeg tuller ikke når jeg sier at jeg kunne stått og sett på dette i timesvis. Det er helt fantastisk og vakkert og jeg blir bare helt målløs.

Med mine fantastiske roomies! Vi har det så gøy sammen og fungerer veldig bra sammen, noe som er utrolig viktig når man bor sammen.


Her spiste vi i kveld, på en restaurant som heter Teak i Hoboken. Det var veldig kult der, med et svært akvarium på veggen bak baren.

Jeg bestilte Crispy Duck og det er noe av det beste jeg har spist på lenge. Kunne ønske dere kunne smake det for det var virkelig helt fantastisk! Selvom jeg var mett så måtte jeg bare spise mer siden jeg tross alt er fattig student og dette ikke er hverdagskost. Det var jo en ganske fancy restaurant, så man skulle trodd det var ganske dyrt, men det var det virkelig ikke. Hvertfall ikke i forhold til i Norge. I tillegg har restauranten halv pris på retter og drinker mandager og torsdager! Så da vet vi hvor vi skal om vi ikke orker å lage middag selv en dag.

I morgen skal vi på Orientation på skolen, så det blir spennende. Håper på en liten omvisning på skolen sånn at jeg får vite litt hvor ting er. Ser for meg at jeg går rundt helt lost første skoledag, og jeg vil jo helst ikke komme for sent til de første timene heller. Skolen begynner forresten på tirsdag, og jeg er veldig spent på hvordan det blir.


Dere ser vel dette innlegget når dere våkner, så jeg håper dere får en fin dag ♥

FILMPREMIERE

 • 25.09.2014 kl. 15:33

New York tid: 09:33.

Jeg nevnte jo i forrige innlegg at vi var på en liten filmpremiere. Filmen het The Jersey Devil og er spillet inn her i Jersey City, og faktisk litt i leiligheten vår også, så det var jo litt gøy. Dette var det jeg hadde på meg:

Jumpsuit Forever 21
Sko Jeffrey Campbell

Bilde lånt fra roomie Ronja sin blogg her. Fra venstre er det Ina (min andre roomie), Mia som er svensk og bor i samme bygningen som oss, og meg.

I dag regner det faktisk, og det er det meldt hele dagen. Hvor er privatsjåfør når vi trenger det? Hehe neida, det står noen paraplyer i leiligheten, så vi får vel bare bruke de når vi drar inn til byen etterpå. Vi har ingen spesielle planer nå på dagen, så vi får vel bare ta det som det kommer, før vi i kveld skal ut og spise i Hoboken. Det er visstnok den "ungdommelige" plassen i New Jersey, og det var et eller annet om at de har halv pris på alt på torsdager. Blir spennende å se!


- Hva syns dere om antrekket?

GETTING SETTLED

 • 25.09.2014 kl. 07:19

New York tid: 01:19.


God morgen til dere hjemme i Norge ♥ Her er det straks leggetid etter en lang dag, som egentlig har gått ganske fort. Det er så mye å gjøre nå de første dagene, så den eneste tiden jeg har tid til å blogge er egentlig på kvelden, og kaaanskje på morgenen. Vel, i dag har vi gjort litt av hvert! Vi dro på et kjøpesenter ca. 15 min unna for å sjekke ut hvordan det var, og kjøpe noen nødvendigheter der. Jeg må innrømme at det ble noen ting som kanskje ikke kan regnes som nødvendig også... Litt skummelt å ha et så stort kjøpesenter så nært der vi bor, men så lenge vi ikke går innom så går jo det helt fint.


Etter ett par timer på kjøpesenteret tok vi turen til Target, hvor vi skulle handle inn absolutt alt av nødvendigheter, og det fikk vi virkelig gjort! Så nå har vi ordnet ca alt vi trenger til leiligheten, og det blir nok her jeg kommer til å ta ukeshandelen. Her er det billigere enn i mange andre "grocery-stores", i tillegg til at man faktisk finner ALT man trenger. Alt fra mat, skjønnhetsprodukter og renholdsprodukter, til elektronikk, klær og interiør.

Her var vi endelig ferdig med den store handelen og ventet på en taxi som skulle ta oss hjem. Det går fint an å gå, men vi hadde jo kjøpt så mye at vi måtte rett og slett få tak i transport for å få med oss alt. Det går jo helt fint når det koster det samme som en bussbillett omtrent, forsåvidt hvis man er 3-4 stk.

Her er altså resultatet av handelen, ganske mange poser kan man si. Da vi sto og skulle betale gruet vi oss skikkelig til å se summen, men det var jo ingen grunn til å grue seg, det er SÅ billig her. Billig for oss norske iallefall... Det var iallefall mange gode dealer å få der.


I kveld var vi på filmpremiere faktisk. Han som leier ut leiligheten vi bor i hadde vært med å regissere en film, så da ble vi invitert til filmpremieren her i Jersey. Det var ganske kult, og der var presse og rød løper og alt. Tenkte jeg kan vise dere antrekket mitt og bilder fra det i morgen, nå er det nemlig på tide å sove! Håper iallefall dere får en fin dag ♥


Håper forresten dere er fornøyd med bloggingen så langt? Jeg tar veldig mange bilder og prøver å oppdatere så godt jeg kan, men det er også mye som skjer og ikke såå mye tid til blogging, så jeg håper de innleggene jeg kommer med er greie. Nå er det mest hverdagsblogging for tiden, men etter hvert som jeg kommer inn i rutiner så blir det mer mote igjen også.

I REALLY LOVE THIS PLACE

 • 24.09.2014 kl. 04:38

New York tid: 22:38.


For en fantastisk dag dette har vært! Jeg klarer ikke beskrive den følelsen man får når man kommer opp av subwayen og er omringet av skyskrapere så høye at du nesten får kink i nakken av å se opp på de. Det første vi gjorde var å dra til Berkeley for å fylle ut noen siste skjemaer og ta bilder til Student-ID, og FOR en fin skole! Alt er så fint og gjennomført og ikke minst er alle så utrolig hyggelige. Når jeg begynner på skolen (det er forresten neste uke om noen skulle lure) skal jeg få tatt bilder til dere sånn at dere får se. Etter det ordnet vi mobilabonnement, så nå har jeg fått meg amerikansk nummer og alt!
Her ser dere litt av inngangen til det ene lokalet til skolen. Det er dette og lokalet to kvartaler bortenfor jeg har timer på.

Vi måtte også innom butikken til Berkeley og kjøpe oss gensere. Så mens jeg skriver dette sitter jeg i den varme, digge Berkeley-genseren min.


Og såklart måtte vi innom den store Apple-butikken på Fifth Avenue. Hva jeg kjøpte der får dere se senere, hihi. Da vi var der nede blant alt iPhone 6-kaoset, snakket vi om hvor mange ansatte det måtte være der, siden vi faktisk så ansatte overalt, klar til å hjelpe kunder. Og vet dere hva? Han som hjalp meg fortalte at det er hele 800 ansatte kun i den butikken! Hvor vilt er ikke det?


Og så måtte vi selvfølgelig innom Central Park en liten tur også, og der var det mange små søte ekorn. Ekornet på bildet over stilte seg faktisk opp som om han poserte til kameraet, og da jeg var ferdig å knipse og la ned igjen kameraet, da gikk ekornet ned på fire bein igjen og gjorde noe annet. Noe så søtt!

Dette er forresten utsikten fra Jersey City over Hudson-elven til Manhattan. Det er så vakkert jeg har ikke ord.

Nå gleder jeg meg veldig mye til å sove, jeg har jo tross alt vært våken siden klokken 5 i dag tidlig. Forhåpentligvis får jeg sove litt lenger i natt, det trengs virkelig etter to netter med altfor lite søvn.


- Hva gjorde dere i går? (Prøver å stille spørsmål passende til tidssonen hjemme, selv om det iblant blir litt forvirrende, hehe).

HELLO FROM NEW YORK

 • 23.09.2014 kl. 12:08

New York: 6:08AM


Hei fra New York!! Et ganske tidlig hei forsåvidt, snakker vi en liten blanding av jetlag og excitement kanskje? Endelig er jeg her, og det føles enda ikke helt ekte. Vi landet rundt halv to lokal tid i går, det vil si rundt halv åtte på kvelden i Norge. Da måtte vi bare gjennom pass/visum-kontrollen som gikk kjapt og smertefritt, før vi hentet bagasjen og ble plukket opp av noen som kjørte oss til leiligheten. Vi bor faktisk rett over elva fra Lower Manhattan, i Jersey city. Så teoretisk sett bor vi i New Jersey og ikke i New York, men jeg tenker bare på det som New York. Akkurat sånn som at når vi landet på Newark (som er i New Jersey), sa de over høyttalerne "Velkommen til New York". Men det er så sykt, når jeg går ned noen gater ser jeg rett bort på Lower Manhattan som om det er her liksom. Tenk at jeg er her nå!!
Ovenfor er noen bilder jeg tok på vei fra flyplassen i går, fine New York ♥ Den skyskraperen på midten på det siste bildet er Freedom Tower, det som nå er på World Trade Center. Såå fin bygning, jeg hadde ikke fått med meg at den var ferdigbygget engang.


I dag skal vi først inn til skolen en tur for en siste registrering, før vi skal få ordnet mobilabonnement og diverse andre nødvendige ting. Jeg gleder meg sånn til å komme inn på Manhattan! Jeg kommer nok til å ta masse bilder, så gled dere!


- Hvordan står det til hjemme i Norge? ♥

NEW YORK BUCKET LIST

 • 11.08.2014 kl. 23:09

Jeg fant ut at jeg må jo faktisk lage en Bucket List med ting jeg skal gjøre i løpet av årene i New York, og da er jo det perfekt å skrive det her, så kan jeg se tilbake på det! Jeg kommer for min egen del til å oppdatere listen etter hvert som jeg kommer på ting, og jeg tenker å for eksempel skrive et oppdaterings-innlegg når skoleåret er over, for å se hva jeg har gjort innen den tid. Takk til mine roomies som hjalp meg å komme på ting, og som dere ser så skal vi selvfølgelig være litt turister, det må jo til der borte! Føler at jeg kommer til å komme på nye ting med en gang dette innlegget er ferdigskrevet, for jeg ble nemlig helt blank når jeg faktisk skulle sette meg ned å skrive. Er ikke det typisk vel? Her er hvertfall det jeg/vi har hittil:


- Maaange joggeturer i Central Park.


- Ice-skating på Rockefeller


- Se en Broadway-musikal jeg faktisk ikke sovner av. (Det skjedde sist gang...)


- Piknik i Central Park


- Se flere konserter (Én er allerede kjøpt billetter til, yey!!)


- Besøke The Carrie steps. (Sex and the City referanse hehe)


- Spise lunsj på The Met Steps. (Gossip Girl referanse)


- Shoppe i Bushwick og Williamsburg


- Besøke Magnolia Bakery (kan tenke meg dette blir flere ganger, ja)


- Bloomingdale's og Barney's.


- Empire State Building, the highline, Brooklyn Bridge, Statue of Liberty.


- NEW YEAR'S EVE, såklart!


Bilde herfra.

- Noen som kan komme på flere ting vi må gjøre der borte?

 

Malin H

Hei! Navnet mitt er Malin Hatlestad og jeg er en 23 år gammel jente fra Ålesund. På bloggen min får dere lese om mitt liv som handler mye om mote og trening, og ellers hva jeg har på hjertet.

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no