TREAT YO' SELFNå har det endelig kommet vegetarburgere på McDonald's! Jeg er jo ikke vegetarianer, men elsker kjøttfrie alternativer, og spiser det ofte til middag. Spesielt vegetarburgere har jeg fått skikkelig sansen for, og jeg syns det er så rart at ikke alle fastfood-kjedene har det enda. Det begynner vel å nærme seg nå da, og jeg er så glad for at jeg stadig ser at flere og flere dagligvarebutikker får mer og mer vegetar- og veganmat! Burgeren på McDonald's var iallefall kjempegod, og jeg kommer nok oftere til å gå for denne enn kjøttburgere fremover om jeg tar turen innom der. Den var litt spicy, akkurat på grensa for meg som egentlig ikke liker spicy mat, men jeg tror det kommer en til vegetarburger snart? Så den er sikkert ikke med spicy saus som denne. Tommel opp fra meg uansett iallefall! 


McDonald's finally has veggie burgers! I'm not at vegetarian, but I love meat-free alternatives, and I often have that for dinner. I've gotten especially fond of veggie burgers, and I think it's so strange that not every fast food chain have it yet. I think it's getting close now though, and I'm so glad to see that more and more grocery stores are getting more vegetarian and vegan food! Well, the burger at McDonald's was really good, and I will probably go more for this one than meat burgers from now on if I'm stopping by McDonald's. It was a little spicy, just about enough spicy in my case (I don't like spicy food that much), but I think it's coming another veggie burger there soon? So I guess that will probably be without the spicy sauce that this one had. Anyways, it's a thumbs up from me! 


♦ Have any of you guys tried it yet?

THE BEST SMOOTHIE


What you need: 1 banana, 1/2 avocado, a handful of spinach, a handful of mango/pineapple, 1 big date (or 2 small), water, a scoop of green boost powder


Verdens beste smoothie, som jeg nå har oppdatert litt oppskriften på! Denne er SÅ god, og jeg lager den gjerne hver dag, og kunne lett drukket den flere ganger om dagen. Det ser jo alltid litt skummelt ut når det er så grønt, men denne smoothien har jo bare gode ingredienser. Faktisk er det spinaten som gir grønnfargen, og spinat smaker virkelig nada i smoothies. Så jeg har nå begynt å legge i dadler for å gjøre den litt søtere (takk til Ingrid for det tipset!), og green boost pulver for å få i meg enda mer næring. Fikk dette pulveret fra Janni i Marbella siden hun er sponset av Fitnessguru, så jeg tok likegjerne med meg tre bokser hjem siden hun hadde så mye. Pulveret inneholder blant annet sink, spirulina, chlorella, hvetegress og massevis av frukt og grønnsaker. Jeg er ikke alltid så flink til å få i meg dette, så da er det supert at det er så mye i dette pulveret. Jeg kjenner bare en liten smak av surt eple når jeg har det i smoothien! Smoothien er forresten helt super uten dette pulveret også ♥


The best smoothie in the world, and I've now updated the recipe! This is SO good, and I make it almost every day, and could've easily had it several times a day. It always look a little bit scary when it's so green, but this smoothie only has tasty ingredients. It's actually the spinach that makes it so green, and you can't taste it all in smoothies. I've now started adding dates to the smoothie to make it sweeter (thanks Ingrid for the tip!), and green boost powder for even more nutrition. I got this powder from Janne in Marbella since she's sponsored by Fitnessguru, so I just as well took three boxes home since she had so much. The powder contains, among other things, zinc, spirulina, chlorella, wheat grass and lots of fruits and vegetables. I'm not always that good at eating enough of this on my own, so it's great the powder has so much of these ingredients. I only taste a little bit of sour apple when I have it in my smoothie! And the smoothie is by the way great without this powder as well ♥

BREKKIE

- WHAT I WISH I WAS EATING RIGHT NOW - 

God fredag! Planen var egentlig å komme med noen freshe bilder til dere nå, men været her samarbeider ikke, som vanlig. Det er faktisk virkelig ikke lett å være blogger i denne byen, da det for det meste er nedbør her. Lite kult. Istedenfor viser jeg dere ett par matbilder fra Marbella, av hva jeg gjerne skulle spist akkurat nå. Proteinkulene vi hadde mellom yoga og sirkeltrening hver dag var SÅ gode. Tror jeg skal lage noen neste uke igjen, av de jeg postet oppskrift av sist, de er jo helt nydelige. Nå må jeg gjøre meg klar til jobb om en time. Jeg skal ta med kameraet, så kanskje jeg får noen bilder derfra! 

Happy Friday! The plan was to post some fresh photos for you now, but the weather here is not collaborating, as usual. It's really not easy to be a blogger in this city, since it mostly rains here. So not cool. So instead I'll show you a couple food pictures from Marbella, of what I would like to eat right now. The protein balls we had inbetween yoga and circuit training every day were SO good. I think I'll make some next week again, the ones I posted the recipe for a few weeks ago, they are delicious. Now I have to get ready for work in an hour. I'm gonna bring my camera, so maybe I'll get some photos from there! 

EASTER TREATS

Jeg er veldig glad i påske og jul av en enkel grunn (der er forsåvidt flere grunner også, hehe): marsipan! Jeg er en sucker for blant annet sånne sjokoladedekte marsipanpølser, det er jo SÅ godt! Denne gangen fant jeg ut at jeg ville lage min egen påskegodis, og det var veldig lettvint, så fremgangsmåten vil jeg dele med dere nå. 

I love easter and christmas for one simple reason (well, there are more reasons as well): marzipan! I'm a sucker for these chocolate covered marzipan treats that we have in Norway, they are SO good! This time I found out that I wanted to make my own easter treats, and it was so easy, so I want to share the recipe with you now. 


- ENJOY EASTER WITH LOTS OF YUMMY TREATS - 


 

- WHAT YOU NEED - 


Marsipan / kokesjokolade / valnøtter og/eller annen valgfri topping
Marzipan / chocolate / walnuts and/or other toppings of your choice


1. Smelt sjokoladen til den blir flytende, jeg gjorde dette i mikrobølgeovnen da jeg føler det er raskest. For å være sikker på at den ikke brenner seg, del det opp i intervaller og ta ut skålen av og til for å røre gjennom. 
Melt the chocolate until it's like liquid, I did this in the microwave because I feel it's the fastest way. To be sure it doesn't burn, do it in intervals and take the bowl out once in a while to stir. 

2. Skjær opp marsipan i skiver, del skivene i to (hvis den er tykk) og rull til en kule. 
Cut the marzipan into slices, split the slices in two (if it's thick) and roll into a ball.

3. Bruk en tannpirker for å dyppe kulene i sjokoladen, og legg deretter ned på et fat med bakepapir. Jeg tar ut tannpirkeren når jeg har fått den ned på , og bruker den om igjen.
Use a toothpick to dip the balls in the chocolate, and put them on a plate with a baking sheet on. I take out the toothpick once I have put the ball on the plate, and use it again. 

4. Sett fatet i kjøleskapet for avkjøling til sjokoladen har stivnet. Oppbevares i en lufttett boks i kjøleskapet. 
Put the plate in the fridge to cool until the chocolate has hardened. Keep in fridge in an air-tight container.

 

- ENJOY -


Og dere, nyt påska! Spis masse digg mat og godteri med god samvittighet, og kos dere! Selv har jeg en litt sunnere og mer aktiv påske enn jeg er vant til, men når jeg kommer hjem skal jeg gå løs på godisen ♥
And you guys, enjoy easter! Eat lots of good food and candy without feeling guilty, and just enjoy! In my case I have quite the more healthy and active easter than I'm used to, but when I get home I'll definitely be eating candy ♥

FORDI PÅSKEN KOMMER...

... måtte jeg lage noe påskesnacks! Jeg føler det er litt tidlig å poste oppskrift enda, så det kommer nærmere helgen. Jeg måtte bare gi en liten sniktitt først ♥

DEN DIGGESTE PASTASALATEN!

Jeg har, så lenge jeg kan huske, ELSKET pasta, typ over alt på jord, haha. Det har ikke vært like "ille" de siste to årene, men jeg har alltid elsket det, virkelig. På toppen av pastaretter må nok pastasalat være det aller beste jeg vet. Jeg laget favoritten min her om dagen for første gang på lenge, og tenkte jeg bare må tipse dere om denne enkle retten da den er SÅ god!! Pastasalat er jo så enkelt og raskt å lage også, og jeg pleier alltid å lage veldig mye, så har jeg det stående i kjøleskapet. Da spiser jeg det gjerne til lunsj, middag og kveldsmat til det er tomt, haha. 
Det du trenger er grønnsaker du liker, en type protein (kan sløyfes om du vil bruke dette som tilbehør til en middag), pasta, og den store helten: Knorr Gresk dressingmix. For min del er det dressingmixen som gjør hele pastasalaten, og det jeg gjør er at jeg bruker to poser til én pakke lettrømme, istedenfor én som det står du skal bruke. Da får du mye mer smak, og den blir kjempegod! 


Jeg tok bare det jeg hadde i kjøleskapet av grønnsaker, så det ble cherrytomater, paprika, sukkererter og agurk. Jeg liker å ha ananas også, men hadde ikke dette denne gangen. Før pleide jeg å ha salatkylling oppi, men da jeg ikke spiser kylling lenger ble det chorizo denne gangen, og det smakte egentlig enda bedre. Du kan jo også bruke skinke, eller bønner/kikerter om du er vegetarianer kanskje? Jeg blander først dressingmixen med rømme oppi bollen, før jeg legger oppi alt det andre. På den måten kan jeg blande sammen etter hvert og se om jeg trenger mer av noe. Og det er egentlig alt! Veldig enkelt, men denne er så god at jeg bare måtte dele den med dere. 


♦ Liker dere pastasalat?

A SHOT A DAY

En boost til å starte dagen med! Jeg hadde en periode i fjor da jeg laget meg ingefærshot hver dag, og det tror jeg at jeg må begynne med igjen. Jeg laget en i dag og det føles så godt etterpå! Den er veldig sterk, men jeg føler meg veldig frisk i kroppen etterpå. Etter en helg med mye godteri og kaker gjorde det veldig godt. Også er jo det bra for immunforsvaret! Det er så skiftende vær for tiden, så det er lett å bli forkjølet, og da vil jeg gjerne passe på mest mulig at jeg ikke får noe. I dag blandet jeg oppi litt appelsinjuice da den fort blir veldig sterk med kun ingefær og sitron. Den er fortsatt ganske sterk, men akkurat nok til at jeg klarer å ta hele på en gang. Ha en fin dag og start på uken ♥

ALMOND BUTTER BLISS BALLS

I går laget jeg noe skikkelig digg! Jeg fant en ny oppskrift i går på Leah Itsines sin blogg (her) som jeg måtte prøve ut, og de var SÅ gode. Enda bedre, og enklere å lage, enn de jeg laget sist (oppskrift her). Så jeg vil selvfølgelig dele oppskriften med dere! Jeg byttet ut proteinpulveret med finmalte mandler (fås kjøpt på helsekost), og peanøttsmør med mandelsmør, da jeg ikke liker peanøttsmør. Det du trenger: 

2 spiseskjeer vanilje proteinpulver eller finmalte mandler
1 cup (rett over 2dl) havregryn
1-2 spiseskjeer kakaopulver (jeg brukte 1.5, men ta 2 om du er glad i sjokolade)
1/2 cup (1dl) smooth peanøttsmør eller annet nøttesmør
1/2 cup honning
1 cup kokosflakDette gjør du:


1. Miks alle ingrediensene, bortsett fra kokosflak, i en bolle til alt er godt blandet. Legg til mer honning om det er for tørt.

2. Rull til små baller.

3. Hell kokosflakene på et fat, og rull ballene i kokosen til de er godt dekt. 

4. Legg ballene i en boks og sett i kjøleskapet i 30 min. De holder i kjøleskapet i 3-4 dager. 


Disse er helt supre før trening eller om du er litt godtesyk! 


Enjoy ♥

DOWN TIME

Noe av det gøyeste jeg vet om når jeg er ute og reiser, er å se hva de har på matbutikkene, av ting vi ikke har hjemme. Det jeg opplever er gjerne at det er mye mer utvalg av sunnere ting, og ikke minst billigere. Jeg kjøpte med meg et glass med mandelsmør, og disse karamellbitene ovenfor. Gøy å teste ut noe nytt! 


I går ble til en skikkelig blåmandag. Jeg prøvde faktisk å ikke la det bli det, men det lå vel i luften fra morgenen av da jeg slet sånn med å stå opp. Heldigvis ble jo antrekksbildene vi tok senere på dagen ganske vellykka, selv om vi slet endel med lyset. Jeg kom meg omsider på trening senere på dagen, og det gikk virkelig ikke. Jeg endte opp med å dra derfra ganske mye tidligere enn planlagt. Enkelte dager altså, da funker det bare ikke. Satser på at resten av uken blir bedre, disse blåmandagene kommer heldigvis ikke ofte. 
 

♦ Hvordan var deres mandag?

GREEN SMOOTHIE IN THE MORNING

Banan / spinat / avokado / mango eller ananas / sitron / vann

Denne smoothien her, SÅ god!! Nå var det en stund siden jeg laget den sist, og med en gang jeg smakte på den skjønte jeg ikke hvorfor. Den er så god og forfriskende at jeg vet ikke hvor jeg skal gjøre av meg. Før syns jeg det var litt skummelt med drikker osv som var grønne, men denne smaker ikke grønt i det hele tatt. Oppskriften fant jeg på Janni Delér sin blogg for noen måneder siden. Både spinat og avokado gir mye farge, men lite smak, så denne smaker mer av de andre fruktene oppi. Jeg bruker en smoothieblanding med mango og ananas (en av delene holder), og så tar jeg gjerne litt chiafrø og hempfrø oppi også ♥ 


Om noen timer står jobb før tur, så nå meg jeg ordne meg sånn at jeg får tatt noen antrekksbilder før den tid. Og før det begynner å regne. 

BANANA BREAD BLISS BALLSI går prøvde jeg å lage noe jeg aldri har laget før, nemlig bliss balls, eller energy balls som det også kalles! Jeg har faktisk aldri smakt det før, og det er nok fordi de fleste oppskriftene jeg har sett har vært med sjokolade (kakao), og det er jo ikke jeg så veldig glad i. Men i går kom jeg over en oppskrift på Kayla Itsines sin nettside som jeg bare måtte prøve, nemlig med smaken av bananbrød! Jeg syns de ble veldig vellykka, eneste er at jeg skulle nok laget deigen enda litt fastere. Men veldig god på smaken, så da må jeg nesten bare dele oppskriften med dere:Til 8-10 baller trenger du:
♥ 75 g valnøtter
♥ 1 spiseskje finmalte mandler (nesten som mandelmel, men litt grovere)
♥ 3 dadler, uten stein
♥ 1 spiseskje valgfri nøttesmør (jeg brukte mandelsmør)
♥ 1/2 teskje vaniljeekstrakt
♥ 1 moden banan
♥ Kokosflak til å rulle de i


Dette gjør du: 

  1. Gjør klart et fat med bakepapir på
  2. Legg valnøttene i en food processor og kjør til det blir smuler. De kan også bare kuttes for hånd, jeg gjorde det og det gikk veldig fort siden det er ganske myke nøtter.
  3. Legg i de finmalte mandlene, dadlene, mandelsmøret, vaniljeekstrakten og bananen, sammen med nøttene, i food processoren og kjør til alt er godt blandet. Blandingen skal være litt klissete. 
  4. Hvis blandingen er for våt legg til enda en spiseskje med finmalte mandler. Er den for tørr legg til 1-2 spiseskjeer med vann. 
  5. Bruk våte hender og ta én toppet spiseskje av blandingen og rull det til en ball.
  6. Plasser ballene på fatet og sett det i kjøleskapet i 30 minutter. 
  7. Rull de i kokosen før de serveres. Oppbevares i en lufttett matboks i opptil én uke.


De er veldig mektige og helt supre om du er litt småsulten eller trenger litt energi. Nyt ♥


♦ Har dere prøvd bliss balls før? Kanskje noen har noen andre gode oppskrifter å dele? 
 

WEEKEND SMOOTHIE RECIPE

Jeg lager smoothie nesten hver eneste dag, og har prøvd endel ulike oppskrifter, men nå har jeg funnet 2-3 stykker som virkelig har blitt mine favoritter. I hverdagen liker jeg å gå for litt grønnere smoothies, mens i helgen er det kjekt med en litt søtere en. Jeg fant denne oppskriften da jeg Googlet smoothie med mandelsmør, nemlig fordi jeg har en krukke med mandelsmør som jeg syns var for seig til å spise sammen med andre ting, så da tenkte jeg det var perfekt i en smoothie. Denne ble fort en favoritt, og jeg har laget den hver helg siden. 
Til to glass eller ett stort (0,5l) trenger du:

♥ 1 banan

♥ 1/2 cup (125ml) frosne jordbær

♥ 1/4 cup (60ml) yoghurt naturell

♥ 1 spiseskje + 1 teskje mandelsmør eller peanøttsmør

♥ 1 spiseskje honning

♥ 1 cup (250ml) vann

♥ En liten klype salt


Hiv alt i blenderen, og du får en søt, rosa smoothie som er perfekt til helgen ♥


- Har du en god smoothieoppskrift til meg? 
 


Hi! My name is Malin Hatlestad, and I'm a 22 year old girl from Ålesund, Norway.

If you have any questions jusk ask in the comments, or see my contact info in the menu below.
Categories


Archive

April 2017 Mars 2017 Februar 2017 Januar 2017 Oktober 2016 November 2015 September 2015 Juni 2015 Mai 2015 April 2015 Mars 2015 Februar 2015


Design by