BIRTHDAY GIRL AND THANKSGIVING

 • 28.11.2014 kl. 03:52

New York tid: 21:52.


Hei dere! Nok en liten stund siden sist, men internettet er veldig ustabilt for tiden. Vi var uten internett hele søndag, store deler av mandag, og så har det vært borte av og til, og også store deler av i dag. Typisk når vi har fri! For ja, nå har vi fri, det er jo Thanksgiving! Men det kan jeg forklare litt nedover bildene:


På mandag fylte Ina 21 år! Så jeg sto tidlig opp og kjøpte pannekaker, så overrasket vi Ina med gode pannekaker og bursdagssang på senga. Tror nok hun koste seg veldig, det så hvertfall sånn ut da hun satt med vinglasset senere på kvelden, hihi.

Nå er det jo Thanksgiving Break, så denne uken har jeg faktisk bare hatt to skoledager, og nå har jeg fem dager fri. Så i dag dro vi for å se på den store, årlige Macy's Thanksgiving Day Parade, og det var veldig kult selv om vi kom helt på slutten og vi ikke så veldig mye. Men vi så reprisen på TV og det var jo tydeligvis veldig mange artister som opptrådte, blant annet Lucy Hale, Nick Jonas, The Vamps, KISS, Meghan Trainor osv.


Det snødde tilogmed! Sååå koselig!


Vi kom tilbake til leiligheten ganske tidlig, så vi har bare sett litt på filmer og slappet av, og nå i kveld har Ina og jeg spist middag sammen. Vi spiste ulik mat, men timet det sånn at vi kunne spise sammen. Veldig koselig! Vi har også spilt mye kort, sånn går det når vi har vært uten internett, haha.Heldige Ina spiste Toro risengrynsgrøt, mens jeg spiste kylling og pasta. Jeg tenkte egentlig å ha søtpoteter istedenfor pasta siden det er mer Thanksgiving, men jeg hadde ikke så lyst på det i dag, så da ble det pasta.

Nå sitter vi bare og slapper av og lader opp før vi skal prøve oss på Black Friday shopping! Blir spennende å se hvor mye folk det blir osv, men det er jo mange veldig gode tilbud hvertfall, så jeg håper jeg finner noe enten til meg selv eller av det som står på julegavelisten. Det har faktisk allerede startet (de har begynt med Black Friday på torsdagen nå, gir mye mening...), men vi gjør det skikkelig og tar det ikke før midnatt, det er jo det som er tradisjonen. Nå må jeg bare prøve å holde meg våken!


- Hva gjorde dere i går? (Siden det er fredag nå når dere leser dette)

JULEMARKED

 • 23.11.2014 kl. 07:33

New York tid: 01:33.

Heihei og god morgen til dere hjemme! Her begynner det å bli litt sent nå, men jeg kom på hvor dårlig blogger jeg har vært den siste tiden, så da måtte jeg få ut et innlegg før jeg legger meg. I dag (teknisk sett i går) var vi på julemarked i Sjømannskirken og det var SÅ koselig! Jeg tuller ikke når jeg sier det var himmelen. På bildene ser jo dere ting som man ikke tenker over i Norge siden det er overalt og så lett tilgjengelig, men her borte er det himmelen å finne. Jeg fikk kjøpt julemenn/kakemenn, marsipangris og adventskalender! Jeg kjøpte også pølse i brød til lunsj og det var så godt. Det vil si skikkelig norsk pølse i brød, altså ikke amerikansk hot dog som man naturligvis finner overalt her borte.

Nei, nå er det altfor sent for meg. Føler jeg har en del å gjøre i morgen, da blant annet lage ny middagsplan, handleliste (disse to tingene tar nok litt lenger tid enn dere tror, jeg er nemlig veldig tom for idéer...), handle, lage ønskeliste til jul, vaske, gjøre lekser, og alt dette før klokken åtte, for da er det American Music Awards! Endelig kan jeg se et amerikansk award show live på TV'en, det er sånne små ting jeg elsker.


- Hva gjorde dere i går?

SO THIS HAPPENED TODAY...

 • 19.11.2014 kl. 02:58


Så, i dag møtte jeg Nick Jonas. Det var litt kult. Og nå prøver jeg å virke som om jeg ikke skriker innvendig, for DET gjør jeg, haha. Jeg fant nemlig ut at han skulle være på Barnes and Noble litt bortenfor skolen i dag, så da måtte jeg. Jeg var jo stor fan av Jonas Brothers da de var "aktuelle" eller hva jeg skal si, og Nick har alltid vært den store favoritten. Det er så sykt at jeg har møtt han nå, jeg skulle ønske jeg kunne oppleve det øyeblikket på nytt og på nytt, men heldigvis har jeg dette bildet som jeg kan ha med meg for alltid, hehe.


Åh nei, dette var gøy ♥

ICE SKATING IN CENTRAL PARK

 • 16.11.2014 kl. 05:18

New York tid: 23:18.


Dette har vært en skikkelig herlig dag i byen. Ina og jeg hadde jo planlagt å stå på skøyter, og da selvfølgelig i Central Park. Det er jo skøytebaner flere steder i byen, f.eks på Rockefeller, men det er en skikkelig turistfelle og i tillegg dyrere. Central Park er jo fantastisk på denne tiden av året med alle høstfargene, i tillegg til at det bare er helt spesielt å være der. Går du to minutter inn i parken er det plutselig helt rolig og stille, til tross for at det er en park midt på Manhattan omringet av den verste trafikken. Det føles ut som om man er i en helt annen verden når man er inne i parken, og plutselig kan du faktisk høre dine egne tanker igjen.


Det var iallefall utrolig gøy å stå på skøyter! Det er jo mange år siden jeg har gjort det sist, mens Ina har litt mer erfaring, men etter hvert gikk det ganske greit altså. Jeg falt bare én gang, og det var på begynnelsen rett etter Ina hadde sagt at jeg var ganske flink. Typisk. Jeg kunne godt tenke meg å gjøre dette oftere, men det er det nok for dyrt til. Iallefall i Central Park og alle andre større steder. Men om dere er i New York på vinterstider og ikke vil gå i turistfelle, så vil jeg anbefale dere å stå på skøyter på Wollman Rink i Central Park. Der var det faktisk rom rundt deg til å stå på skøyter, og jeg hørte nesten bare amerikanere der, altså veldig lite turister. Midt i blinken syns jeg!

Siden det er veldig kaldt i byen for tiden så ble vi ganske kalde etter hvert (og ja mamma, jeg hadde på meg ull♥), så da fant vi en kafé der vi kunne kjøpe kakao og croissant. Akkurat det vi trengte.

Nå frister det veldig med tanken på å legge seg, så jeg tror jeg skal vurdere det nå. I kveld har jeg gjort litt skolearbeid, prøvd å få varmen i meg igjen, og slappet veldig mye av. Ikke akkurat en sykt spennende lørdagskveld, men jeg syns det er greit.


- Kan dere å stå på skøyter?

CHRISTMAS IN THE WINDOWS

 • 15.11.2014 kl. 05:20

New York tid: 23:20.


Dere, det er så mye jul her allerede og det gjør meg så glad! De fleste butikkene på 5th Ave har ordnet julevinduene og har juletrær i butikkene, og denne butikken, Lord & Taylor, fanger virkelig oppmerksomheten min til og fra skolen:
Altså, se så herlig! De har også høyttalere over som spiller koselig musikk. Jeg kan jo ikke gjøre annet enn å smile når jeg går forbi.


Jeg gleder meg bare mer og mer til jul - ikke bare fordi jeg skal hjem til Ålesund, men også fordi jeg får oppleve det her borte også. Alle forberedelsene, lysene, musikken, ALT! Jeg må få sjekket ut hvordan det ser ut på Saks snart også, de skal jo ha de beste julevinduene. I morgen (altså i dag for dere, om dere ikke fikk med dere tidspunktet over her) skal Ina og jeg prøve å få stått på skøyter, jeg håper virkelig vi får gjort det for jeg har så lyst! Helg gjør meg så glad, for det er alltid så mye spennende og fint å finne på, så jeg gleder meg alltid veldig. Jeg elsker denne byen.


- Er det mye jul der du bor?

BURGUNDY AND GREY

 • 14.11.2014 kl. 04:37

New York tid: 22:37.


I dag har jeg faktisk vært hos frisøren! Jeg ble tilbudt en pakke med klipp, styling osv, og også ulike ansiktsbehandlinger hos en frisørsalong på 5th Avenue, så i dag tok jeg turen for å fikse litt på håret. Jeg klippet det litt og så krøllet frisøren noen ganske store krøller (de er borte nå...). Veldig deilig å freshe det opp litt, og nå gleder jeg meg til jeg skal tilbake og få ulike ansiktsbehandlinger. Det er iallefall veldig deilig å skjemme meg bort litt innimellom. Etter jeg hadde vært der møtte jeg Ina som var ferdig på skolen, og så fikk jeg henne til å knipse noen bilder av meg:


Hanskene er nye og er fra Topshop - elsker fargen! De har også touch-fingre, det er jo genialt. Jeg har også på meg en ny leppestift fra Sephora. Jeg har hatt så lyst på en burgunder leppestift nå til høsten, og det fant jeg heldigvis der. Den vises ikke så godt her, så jeg kan heller vise det litt nærmere senere. Jeg digger den hvertfall, og den er fuktighetsgivende og varer lenge. Love it ♥

- Hva syns dere om antrekket?

VETERANS DAY

 • 12.11.2014 kl. 03:14

New York tid: 21:14.

I dag er det Veterans Day i USA, en dag for å hedre alle militære veteraner i landet. Det har vært mye større enn jeg trodde, og i dag hadde de stengt av ganske mye av Fifth Avenue i Midtown for å ha en stooor parade. Jeg kom fra treningssenteret på Sixth Avenue og skjønte ingenting da det plutselig var en hel drøss med motorsykler som kjørte, men jeg forsto ganske fort at det var i forbindelse med Veterans Day. Jeg er glad jeg hadde god tid før timen, for det tok litt tid før jeg fant ut hvordan jeg i det hele tatt kunne krysse gata for å komme meg til skolen som ligger rett på andre siden. Det måtte nemlig en liten omvei til for å komme meg over gata.


To timer senere da jeg var ferdig på skolen holdt paraden fortsatt på, så da fikk jeg sett litt på vei til togstasjonen. Jeg fikk ganske 17.mai følelse egentlig, siden det var korps i tog og masse flagg og folk som stod og klappet. Veldig kult å oppleve, og jeg syns det er fantastisk at det er en egen dag til å hedre veteranene og alt de har gjort for dette landet.
Jeg har en ganske rolig uke på skolefronten egentlig, og det er så deilig. Jeg har jo faktisk bare fem og en halv uker igjen før det er juleferie, tiden går SÅ fort!


- Hva har dere gjort i dag?

NEW YORK BY NIGHT

 • 11.11.2014 kl. 03:19

New York tid: 21:19.

Hei dere! Nå har jeg ikke blogget siden fredag (lørdag for dere), oops. Jeg har liksom kommet på det etter jeg har lagt meg, og da er det litt for sent kan man si. Jeg har iallefall hatt en veldig fin og skolefri helg, omtrent. På lørdag møtte jeg Karoline og roomien hennes, Veronica, ved Central Park, og så gikk vi inn på Bergdorf for å drømme oss vekk en stund. Life goal: handle hva jeg vil der inne. Etter det spiste vi lunsj før vi kikket i andre butikker, og plutselig var det mørkt! Det ble noen små kjøp på meg, men ikke noe veldig spesielt som er verdt å vise egentlig. På kvelden og i går slappet jeg bare av, og det er nesten bare det jeg har gjort i dag og, sett bort ifra trening og litt skolearbeid.


Jeg må forresten vise dere middagen min i dag:

Ser kanskje ikke veldig digg ut på bildet, men det var SÅ godt! Jeg spiste kylling med ovnsbakte grønnsaker, som besto av søtpotet, aubergine, squash og gulrøtter. Dette blir det nok å lage veldig mange flere ganger.


- Har dere hatt en fin helg?

GRATEFUL

 • 08.11.2014 kl. 04:05

New York tid: 22:04.


Endelig helg! Det er alltid like deilig, og nå er jeg halvveis i dette quarteret og det er bare seks uker til juleferie! I dag satte jeg meg på trappene på Times Square og spise lunsj, og det var veldig koselig. Times Square er jo et veldig travelt sted, men jeg liker det også veldig godt fordi det minner meg ekstra mye på at jeg faktisk er her. I New York. Og jeg elsker det.På Demi Lovato-konserten for noen uker siden så var det veldig mye fokus på mobbing og at du er bra nok, og det fikk meg til å tenke litt. Jeg har jo selv aldri blitt mobbet, men som sikkert hver eneste person der ute også har opplevd, så er det folk som har dratt meg ned og fått meg til å føle at jeg ikke er bra nok. Jeg er så glad for at jeg kom meg opp igjen, for at jeg alltid har hatt så god støtte fra familie og venner, og for at jeg har skjønt at jeg faktisk er bra nok. Og nå, nå er jeg i New York og lever ut drømmen min. Jeg er iallefall veldig godt på vei mot drømmen min, og da må jeg bare le av de som noen gang har dratt meg ned. For jeg er her, jeg har det så bra, og jeg er så takknemlig for at jeg har muligheten til å gjøre dette. Og jeg håper du vet at du også er bra nok, og at selv om ting kanskje ikke er bra nå, så blir det bedre.


Bare noen få visdomsord fra min side, om jeg kan kalle det det. Håper alle får en veldig fin helg ♥

 

THE DAY I MET CARA DELEVINGNE

 • 06.11.2014 kl. 04:26

New York tid: 22:26.


Hei dere! Okei, så, dette har vært en ganske kul dag. Mildt sagt. Først fikk jeg tilbake midtermen i Business og den fikk jeg A på! Så det er jeg veldig fornøyd med. Da den timen var over dro jeg rett bort til åpningen av den nye Topshop-butikken på Fifth Avenue, som ypperlig nok ligger 8 kvartaler unna skolen. Den åpnet klokken 12 i dag, så jeg var der borte 20 minutter før åpningen og fikk stilt meg i kø, ikke veldig langt bak faktisk, den ble iallefall mye lenger etter hvert. Der møtte jeg Cara Delevingne:


DET var SYKT KULT! Jeg er fortsatt starstruck og kan ikke forstå at jeg faktisk har møtt selveste Cara Delevingne, en verdenskjent modell og definitivt én av de kuleste personene i verden, hun er jo RÅ!


Jeg kan jo forklare litt: I dag åpnet den andre Topshop-butikken i New York, og det er tydeligvis den nest største i verden. Det er jo ganske stort, så jeg fant ut at jeg måtte dra dit siden det var midt mellom timene mine og det er så nært skolen. I begynnelsen av denne uken ble det også kjent at Cara Delevingne skulle være der siden hun er ansiktet for butikken, og det var jo veldig kult, men jeg hadde aldri trodd at jeg kom til å møte henne siden det kom til å være så mange folk. Det som var veldig bra var at de gikk forbi hele køen for å komme frem til butikken, og dermed fikk også noen få folk (deriblant meg) sjansen til å ta en aldri så liten selfie med henne. SÅ gøy!Butikken var, i kjent Topshop stil, veldig kul og jeg kunne godt tenkt meg mye der. Jeg kjøpte ingenting i dag siden jeg heller vil vente til det roer seg litt, men fremover tror jeg at jeg trenger et eget Topshop-budsjett... Gi meg ALT!


Nå må jeg spise litt, lage lunsj til de neste to dagene og så legge meg, med et veldig stort smil om munnen. New York, du har vært veldig bra i dag, og vi ses igjen i morgen. ♥

CHALLENGE EXAM

 • 04.11.2014 kl. 05:37

New York tid: 23:37.


Jeg fortalte såvidt i forrige innlegg at jeg hadde tatt tidlig eksamen i et fag her, og det har jeg ikke fortalt dere før, rett og slett fordi jeg ikke ville jinxe det i tilfelle jeg strøk. Men det har seg sånn at det ene faget jeg mitt "Computer Applications" rett og slett var altfor enkelt. Det er et introduksjonsfag til Microsoft Word, PowerPoint og Excel, og for å forklare det kan dere tenke dere et datakurs for eldre folk som vil lære seg data og programmer som Word. Vi lærte for eksempel å endre fonttype og farge, og for meg som har brukt alle de programmene siden begynnelsen av ungdomsskolen, blir det litt bortkastet tid å sitte gjennom alle timene når jeg kan alt, istedenfor å bruke tiden på å lese til et fag jeg faktisk sliter med.


Så da jeg hørte om at vi i uke 4 kunne ta "Challenge Exam" i et fag, det vil si en tidlig eksamen, da nølte jeg ikke engang. Det fungerte sånn at jeg fikk én oppgave i hver av programmene, og hvis jeg klarte mer enn 80% på den eksamenen, da besto jeg og fikk credits for faget uten å ta det, mens hvis jeg strøk hadde jeg bare måtte tatt faget likevel. Jeg var faktisk litt i tvil om jeg kom til å bestå fordi jeg følte jeg ikke ble ferdig med eksamenen og jeg rakk ikke å se over på slutten. Men jeg klarte det altså, så da slipper jeg det faget. Dermed har jeg bare tre fag dette quarteret, og det har jeg hatt siden uke 3 av skolen. Jeg måtte faktisk droppe ut av faget da jeg meldte meg på eksamenen, så hvis jeg hadde strøket måtte jeg meldt meg på faget på nytt neste quarter. Det er jeg veldig glad for at jeg slipper. Jeg syns også det er veldig bra at vi har muligheten til å ta tidlig eksamen i fag, istedenfor at vi må sitte med fag hvor vi kan alt innholdet og da må bruke tid på det.


Så da vet dere iallefall det! Jeg har som vanlig hatt fri i dag, og har dermed ikke så mye mer å tilføye siden mandagene som regel går til skolearbeid. Jeg var først på trening i dag tidlig, og etter det har jeg skypet med mormor og morfar (♥), gjort skolearbeid og slappet av. Jeg har fått gjort det meste av det som sto på planen og sier meg fornøyd med det ettersom jeg ikke har fungert helt. Jeg var veldig trøtt i dag tidlig og klarte dermed å sette skålen med havregrøt inn i mikroen før jeg hadde hatt noe vann oppi, som vil si en stk. veldig brent og tørr porsjon med havregrøt. Dette førte da til en veldig ekkel, brent lukt og én porsjon med havregrøt rett i søpla. Ikke så gøy når man er student, men sånn er det vel bare. Nå må jeg iallefall komme meg i seng og få litt mer søvn enn i natt, jeg fungerer best når jeg får minst 8 timer.


- Hadde dere en fin mandag?

FASHION MARKETING AND MANAGEMENT

 • 03.11.2014 kl. 19:26

Innlegg i samarbeid med IBS.

Jeg går nå inn i min 6. uke på Berkeley College, og siden jeg har fått litt spørsmål om studiet osv, tenkte jeg at jeg nå kunne skrive litt mer utfyllende. Som jeg har nevnt før går jeg på Berkeley College i New York, hvor jeg studerer bachelor i Fashion Marketing and Management. Det er et studie som er business-relatert innenfor moteindustrien. Siden jeg selv ikke er interessert i å designe klær men heller hele prosessen og businessen bak det, føler jeg at dette er det riktige studiet for meg.


Jeg ble introdusert til dette studiet gjennom IBS International Business School, som er de jeg studerer via og det er de som har hjulpet meg med hele søknadsprosessen og andre ting jeg har trengt hjelp til. De har også mange andre studier i mange andre byer og land, så hvis dere er interessert i utenlandsstudier bør dere sjekke ut nettsiden deres her. Jeg skrev et annet innlegg før jeg dro som dere kan lese her, hvor det står hvorfor jeg valgte dette og litt om prosessen på starten. Etter hvert kommer det også et innlegg om resten av søknadsprosessen, som visumsøknad og andre generelle ting.For å ta en bachelorgrad må jeg ha fullført 180 credits, og jeg har nå 70 credits til sammen med de fra siste året på videregående og ett fag herfra som jeg tok tidlig eksamen i. Den biten med tidlig eksamen kan jeg forklare nærmere i neste innlegg siden jeg ikke har fortalt dere om det enda. Jeg har 4 fag hvert quarter, som varer i 12 uker. De fleste fagene er på 4 credits, mens noen også er på 3 og 2 credits. Til nå har jeg ikke hatt noen fashionfag, men neste quarter, altså etter jul, skal jeg ha to fashionfag; Introduction to the Fashion Business og Visual Merchandising.


For dette første året, og jeg regner med det er det samme for hvert år, er skolepengene på 23 700 dollar (300 av de er tuition deposit), som vil si ca 154 000 kr (dette spørs jo på kursen, nå ganget jeg med 6,5). Dette første året betaler jeg en programavgift til IBS på 185 500 kr, hvor det er inkludert skoleavgift for det første året, bosted for det første semesteret, introduksjonsdager på skolen, forhåndsregistrerte fag, credits fra det siste året på videregående, IBS-representant på plass, karakterer fra Berkeley, diplom fra IBS, og studierådgivning og avreisemøte. Det kan dere lese mer om her. De to neste årene betaler jeg skoleavgiften rett til Berkeley. Man kan velge å gå kun ett år om man vil det, men selv hadde jeg lyst å ta hele bachelorgraden.


Av Lånekassen fikk jeg 235 686,28 kr for dette året i lån og stipend, så sammen med dette og mine egne sparepenger klarer jeg meg fint. Det blir jo endel i lån etter jeg er ferdig med utdanningen, men poenget er jo å ta en bra utdanning sånn at jeg får meg en god jobb og kan betale tilbake lånet uten problemer. I tillegg får jeg International Scholarship av Berkeley College siden jeg tar en full grad, som for dette året var på ca 22 000 kr. Dette er altså kun stipend som jeg slipper å betale tilbake, så det hjelper veldig mye! Siden jeg ikke er amerikansk statsborger kan jeg ikke ha en skikkelig jobb her borte, så det blir nok bare internships for å få erfaring, mens jeg kommer til å jobbe hjemme hver sommer.


Håper dere nå fikk svar på noe av det dere lurte på! Det kommer mer informasjon etter hvert om ulike ting, jeg må bare dele det opp siden det er veldig mye. For flere spørsmål kan dere enten spørre meg, eller hvis det er mer utdypende spørsmål og informasjon jeg kanskje ikke har, kan dere sjekke ut nettsiden til IBS her eller Facebooksiden deres her.


- Var dette nyttig informasjon?

SJØMANNSKIRKEN I NEW YORK

 • 02.11.2014 kl. 18:46

New York tid: 12:46.


I går tok vi endelig turen innom Sjømannskirken i New York! Det er noe vi har hatt lyst til lenge, men så har det ikke blitt. Vi så på Facebook at det skulle være studentgrøt og saft der i går, så da måtte vi bare dra. Det var utrolig koselig der, og det smakte såå godt med risengrynsgrøt og ikke minst saft! Det var både studenter og voksne, noen med små barn, som var der. I tillegg selger de masse norske produkter, så nå vet jeg hvor jeg skal hvis jeg savner norsk mat eller godteri! De var veldig opptatt av at hvis det skulle være noe, så må vi bare komme dit og snakke med de. Det blir nok noen turer hit i løpet av årene, og jeg syns det er et fantastisk tiltak.Etter vi hadde vært her en stund, dro jeg og Karoline, en norsk jente fra den ene klassen min, bort til Fifth Avenue og kikket litt i butikker, før vi dro til Union Square og kikket litt i butikker der. Hun viste meg også Trader Joe's, som jeg har hørt mye om, og wow, for en fantastisk butikk! Det er som Whole Foods med et stort utvalg av grønnsaker og mye organisk mat, bare at det er mye billigere. Så da handlet jeg endel der før jeg tok toget hjem. Jeg må handle resten på Target i dag, siden jeg hadde en lang vei hjem i går og ikke ville bære så tungt.


- Hva har dere gjort i helga?

Malin H

Hei! Navnet mitt er Malin Hatlestad og jeg er en 22 år gammel jente fra Ålesund. På bloggen min får dere lese om mitt liv som handler mye om mote og trening, og ellers hva jeg har på hjertet.

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no